Doping zistili aj Dürrovi: Je to najhoršia vec, akú som v živote vykonal

Johannes Dürr odchádza zo Soči s dopingovým nálezom.
Johannes Dürr odchádza zo Soči s dopingovým nálezom. (Autor: SITA/AP)
SITA|23. feb 2014 o 07:25

Šiesty muž Svetového pohára bežcov na lyžiach Johannes Dürr neprešiel testom na EPO.

SOČI. Do dopingovej siete chytili už piateho účastníka práve vrcholiacich zimných olympijských hier v Soči - rakúskeho bežca na lyžiach Johannesa Dürra.

Jedna z rakúskych nádejí už nenastúpi na záverečný beh na 50 km voľnou technikou s hromadným štartom, lebo 16. februára na kontrole počas tréningu v Rakúsku mu zistili prítomnosť zakázanej látky EPO.

Ide o tzv. krvný doping a zakázaný hormón erythropoetín. Informoval o tom Rakúsky olympijský výbor.

"Nezostáva mi nič iné, ako sa každému ospravedlniť, mojej rodine, manželke. Veľa ľudí tvrdo pracovalo na mojom úspechu a ja som ich podrazil vlastnou stupiditou. Je to najhoršia vec, akú som vykonal vo svojom živote," povedal Dürr pred odletom zo Soči pre rakúsku televíziu ORF.

“Sme z tejto informácie v šoku. S okamžitou platnosťou odoberáme pretekárovi Dürrovi olympijskú akreditáciu a opúšťa rakúsky olympijský tím v Soči. Čaká ho už len cesta domov,” cituje ORF prezidenta Rakúskeho olympijského výboru Karla Stossa.

Dvadsaťšesťročný Dürr obsadil ôsme miesto v olympijskom skiatlone na 15+15 km a v záverečnej kráľovskej discipline 50 km voľnou technikou mal byť jedným z kandidátov na popredné umiestnenie.

V tejto sezóne Svetového pohára dosiahol najväčší úspech na Tour de Ski, keď v tomto prestížnom bežeckom seriáli na prelome rokov obsadil celkové 3. miesto. Pred ZOH v Soči mu vo Svetovom pohári patrila 6. priečka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Doping zistili aj Dürrovi: Je to najhoršia vec, akú som v živote vykonal