Nová kariéra? Donald Trump bude naživo komentovať boxerský zápas

Bývalý americký prezident Donald Trump.
Bývalý americký prezident Donald Trump. (Autor: TASR/AP)
Adrián Mečiar|8. sep 2021 o 10:55

Trump si vyskúša prácu komentátora.

HOLLYWOOD. Návrat boxerskej legendy Evandera Holyfielda sa bude niesť v znamení nečakaného hosťa.

Priamy prenos bude komentovať bývalý prezident USA Donald Trump. Informáciu pre ESPN potvrdila spoločnosť Triller, ktorá zastrešuje sobotný zápas Holyfielda a Vitora Belforta, bývalého šampióna UFC.

Fanúšik Trump

Trump je dlhoročným priaznivcom bojových športov. Pred rokmi dokonca vlastnil väčšinový podiel v MMA organizácii Affliction Entertainment, kde v tom čase pôsobil hviezdny Rus Fedor Emelianenko.

Neskôr si Trump vybudoval dobrý vzťah s prezidentom UFC Danom Whiteom. White v roku 2016 vystúpil s príhovorom na republikánskom kongrese, aby podporil Trumpa.

Niektorí zápasníci z UFC, ako Jorge Masvidal či Colby Covington, zas masívne podporovali jeho poslednú prezidentskú kampaň.

Trump bol osobne prítomný na viacerých podujatiach, vrátane júlového turnaja UFC 264, na ktorom Conor McGregor utrpel zlomeninu nohy v zápase s Dustinom Poirierom.

„Milujem skvelých bojovníkov a skvelé zápasy. Teším sa na sobotný večer, kde sa s vami pod ringom podelím o moje myšlienky. Tento špeciálny galavečer si nechcete nechať ujsť,“ uviedol podľa ESPN.

Trumpa má pri mikrofóne doplniť aj jeho syn Donald Trump mladší. Ich komentár bude alternatívou k hlavnému prenosu, ktorý zabezpečia dlhoročný komentátor televízie HBO Jim Lampley a niekdajší boxerský šampión Shawn Porter.

Triller už má skúsenosti s alternatívnym komentárom. Podobná služba bola k dispozícii pri jesennej exhibícii Mikea Tysona a rovnako na jar, keď youtuber Jake Paul boxoval s Benom Askrenom.

Diváci v Spojených štátoch si budú môcť zvoliť, ktorý prenos si zakúpia. Cena PPV, teda plateného prenosu, na tento galavečer je na úrovni 50 amerických dolárov.

Netradičný návrat legendy

V sobotu sa do ringu vráti Evander Holyfield. Boxerská legenda dlhšie avizovala veľký návrat, a ten sa napokon udeje za veľmi nezvyčajných okolností.

Holyfield je náhradou za Oscara De La Hoyu, ktorý skončil po nákaze ochorením Covid-19 v nemocnici. Súboj mu ponúkli len v piatok, čiže osem dní pred jeho uskutočnením. Holyfield napriek tomu súhlasil.

Promotéri následne riešili problém so športovou komisiou v štáte Kalifornia. 58-ročnému Holyfieldovi tam odmietli udeliť potrebnú licenciu. 

Celý galavečer tak na poslednú chvíľu presúvajú z Los Angeles do mesta Hollywood v štáte Florida, kde bola komisia zhovievavejšia.

Holyfield sa stretne so 44-ročným Vitorom Belfortom, bývalým šampiónom UFC. Brazílčan nezápasil od mája 2018, kedy sa prehrou s krajanom Machidom rozlúčil s UFC.

V boxe má Belfort skóre 1:0. Jediný zápas absolvoval ešte v roku 2006.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Nová kariéra? Donald Trump bude naživo komentovať boxerský zápas