Cibulková už uvažuje o konci. Budúca sezóna môže byť jej poslednou

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|10. okt 2018 o 08:50

Slovenka si už v tomto roku nezahrá.

BRATISLAVA. Štvrťfinále na veľkých ázijských turnajoch v Pekingu a Wu-chane a tiež osemfinále v Tokiu. Takéto výsledky uhrala slovenská tenistka Dominika Cibulková v uplynulom mesiaci.

Po nich sa rozhodla ukončiť sezónu.

Pred halovými podujatiami v rakúskom Linzi a ruskej metropole Moskve dostalo prednosť doliečenie ramena a tiež dlhší čas na oddych.

So záverom sezóny je spokojná

"V Ázii som zužitkovala dobrú formu. Mnohé tenistky tam už boli unavené fyzicky aj psychicky. Štvrťfinále vo Wu-chane a v Pekingu sú super. Celkovo od Wimbledonu som hrala dobre. Konečne som pozbierala ovocie tvrdej práce," uviedla Cibulková v rozhovore pre denník Šport.

Slovenka sa v sezóne 2018 netešila z turnajového víťazstva, ale dosiahla viacero pozoruhodných výsledkov na rôznych povrchoch.

Až do finále sa dostala v halových podmienkach na tvrdom povrchu v Budapešti aj vonku na antuke v Štrasburgu, na slávnej wimbledonskej tráve uhrala solídne štvrťfinále a na US Open postúpila do osemfinále.

K tomu treba prirátať už spomenuté štvrťfinálové účasti z práve skončenej ázijskej šnúry na tvrdom povrchu.

V rebríčku WTA sa vrátila do najlepšej tridsiatky, v online renkingu momentálne figuruje na 27. mieste. Upevnila si aj post slovenskej jednotky pred Magdalénou Rybárikovou.

"Keby som mala šancu dostať sa do svetovej desiatky, tak o to ešte asi bojujem. Nepovažujem však za veľký rozdiel, či som na 28., 21. alebo 18. mieste. Beriem to tak, že záver roka bol úžasný. Zdolala som viacero hráčok z Top 15," ozrejmila Cibulková pre Šport.

VIDEO: Cibulková vo Wu-chane zdolala aj svetovú jednotku Simonu Halepovú

Bude budúca sezóna jej poslednou?

Dlhodobo najlepšia slovenská tenistka na budúci rok oslávi tridsiatku. V profesionálnom ženskom tenise sa pohybuje od roku 2005 a sama priznáva, že v hlave jej už víria myšlienky o konci kariéry.

"Vynikajúci druhý polrok 2018 mi však priniesol veľa radosti, ktorá ma motivovala a dodala silu aj vieru pustiť sa do novej sezóny," prezradila.

Budúca sezóna by však už mohla byť jej poslednou.

"Je predčasné o tom hovoriť. Síce sa už v týchto intenciách bavíme, ale ide o chúlostivú tému, ktorú konzultujem len s najbližšími. Nerada by som sa nejakým definitívnym vyhlásením zbytočne tlačila k múru, aby som neskôr neľutovala," dodala pre Šport.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková už uvažuje o konci. Budúca sezóna môže byť jej poslednou