Do semifinále Wimbledonu postúpili Serena aj Azarenková

SITA|3. júl 2012 o 17:57

Americká tenistka vyradila obhajkyňu titulu a bude bojovať už o svoj piaty titul na londýnskej tráve.

LONDÝN. Serena Williamsová postúpila ôsmykrát v kariére do semifinále Wimbledonu.

Štvornásobná londýnska šampiónka zvíťazila v utorňajšom štvrťfinále pod zatiahnutou strechou hlavného dvorca nad českou obhajkyňou titulu Petrou Kvitovou za 84 minút 6:3, 7:5. V súbojoch na Majors, v ktorých získala vstupný set, má bilanciu 189:4. Absolvovala svoj 250. duel na vrcholnej scéne (216:34).

"Musela som poriadne zabrať, veď som hrala s obhajkyňou titulu. Bolo to náročné, no nemala som čo stratiť. Som rada, že som stále na turnaji a veľmi si to tu užívam," povedala Serena Williamsová.

Tridsaťročná bývalá jednotka dosiahla v úvodnom sete brejk na 4:2 a náskok si udržala. V druhom dejstve kvalitným podaním odvrátila setbal v desiatej hre. V dvanástom geme pri podávaní na postup dala 3 esá (dovedna 13) a jeden bod priamo zo servisu.

Proti 22-ročnej ľaváčke Kvitovej (4.) zvýšila Serena v bilancii zo vzájomných duelov na 3:0.

Williamsová vyzve vo semifinále v All England Clube svetovú dvojku Viktoriu Azarenkovú, ktorá zdolala Tamiru Paszekovú z Rakúska. S tenistkou tureckého pôvodu sa trápila najmä v druhom sete, ktorý vyhrala až v tajbrejku.

Organizátori v utorok večer urobili nečakaný ťah. Pod zatiahnutou strechou hlavného dvorca napokon nechali dohrať posledné štvrťfinále dvojhry žien medzi Poľkou Agnieszkou Radwanskou a Ruskou Mariou Kirilenkovou, ktoré predtým pre dážď prerušili za stavu 4:4 v treťom sete.

Radwanská postúpila premiérovo vo svojej kariére do semifinále na úrovni veľkej štvorky, zvíťazila za 170 minút 7:5, 4:6, 7:5.

Dvojhra žien - štvrťfinále:

Serena Williamsová (USA-6) - Petra Kvitová (ČR-4) 6:3, 7:5 za 84 minút

Angelique Kerberová (Nem.-8) - Sabine Lisická (Nem.-15) 6:3, 6:7 (7), 7:5

Viktoria Azarenková (Biel.-2) - Tamira Paszeková (Rak.) 6:3, 7:6 (4) za 109 minút

Agnieszka Radwanská (Poľ.-3) - Maria Kirilenková (Rus.-17) 7:5, 4:6, 7:5 za 170 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Do semifinále Wimbledonu postúpili Serena aj Azarenková