Do reprezentácie prichádza útočný žolík. Tarkovičovi prináša nové alternatívy

Ladislav Almási v drese reprezentácie do 21 rokov.
Ladislav Almási v drese reprezentácie do 21 rokov. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|4. okt 2021 o 17:22

Almási je novou hviezdou českej ligy.

BRATISLAVA. Je vysoký, silný v osobných súbojoch, má solídnu prácu s loptou a najmä je gólový. Slovenský útočník Ladislav Almási je novou hviezdou českej futbalovej ligy.

Dvadsaťdvaročný útočník Baníka Ostrava sa v nej stal hráčom mesiaca september. V desiatich zápasoch aktuálnej sezóny strelil päť gólov.

Z Česka o ňom idú len slová chvály. Svojim výkonmi si prvýkrát vypýtal miestenku do slovenskej seniorskej reprezentácie pred zápasmi v Rusku a Chorvátsku.

Robustný útočník - meria 196 centimetrov, váži 84 kíl – prináša v národnému tímu v ofenzíve nové možnosti.

Je to nielen šestnástkový útočník

Typologicky patrí k podobným útočníkom, akými boli v minulosti v reprezentácii Adam Nemec či Martin Jakubko.

Pôsobenie v Petržalke mu pomohlo. Jeho dvorný nahrávač Juraj Piroska z neho spravil opäť transferového hráča, o ktorého bol záujem v prvej lige.

„Jeho postava naznačuje, že to bude súbojový a šestnástkový futbalista, ktorý dokáže pomôcť mužstvu v centrálnom priestore,“ opisuje Ján Haspra, ktorý ho trénoval v Ružomberku.

„Napriek tomu, akú má postavu, je solídny aj v práci s loptou. Jeho technické vybavenie ho odlišuje od hráčov podobného typu,“ dodáva.

Almási bol veľkým talentom už v dorasteneckom veku, keď pôsobil v Senici. V tom čase ho mal pod drobnohľadom aj Vladimír Koník, ktorý trénoval áčko Senice.

„Už vtedy sa z neho profiloval zaujímavý útočník. Bol využívaný aj v starších kategóriách a bol v skupine top slovenských mládežníkov,“ naznačil Koník.

Jeho zahryznutie sa do futbalu

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Do reprezentácie prichádza útočný žolík. Tarkovičovi prináša nové alternatívy