Do jarnej časti vstupoval ako líder. Piast prerušil sériu bez víťazstva

(Autor: Twitter)
SITA|10. mar 2016 o 15:41

Štart do jarnej časti súťaže im vôbec nevyšiel, prehrali štyri zápasy za sebou. Futbalisti Piastu Gliwice prvý raz v tomto roku vyhrali až v utorok. Slask Vroclav zdolali 1:0.

GLIWICE. Stačili tri jarné kolá a jesenný majster najvyššej poľskej futbalovej súťaže 2015/2016 Piast Gliwice prišiel o líderskú pozíciu.

Zverenci trénera Radoslava Látala dosiahli po zimnej prestávke v piatich dueloch len jedno víťazstvo a až tri nerozhodné výsledky.

Piast po štvorzápasovej šnúre bez víťazstva zabral v utorňajšom stretnutí proti Slasku Vroclav konečne naplno (1:0). Aktuálne figuruje v tabuľke Ekstraklasy na druhej priečke (51 bodov) s jednobodovým mankom na vedúcu Legiu Varšava.

Slovenský obranca Patrik Mráz verí, že Piast sa konečne nakopol k sérii priaznivých výsledkov. "Zápas proti Slasku sme nemali pod kontrolou, súper si pred našou bránkou vytvoril hlavne v druhom polčase niekoľko nebezpečných situácií. Počítajú sa však body. Sme radi, že sme zvíťazili, už sme to naozaj potrebovali," vyhlásil podľa portálu sportowefakty.wp.pl 29-ročný rodák z Púchova.

Mráz hodnotí so spoluhráčom Mateuszom Makom zápas proti Slasku (video je v poľštine).

Mráz si uvedomuje, že výkony Gliwičanov zďaleka nie sú také ako na jeseň. "Snažíme sa priblížiť k našim výkonom z jesene. Sme si vedomí toho, že na jar to zatiaľ nie je také ako predtým. Dúfame, že triumfom nad Slaskom získame viac pokoja. Chceme opäť ukázať starý dobrý Piast," doplnil Patrik Mráz.

Slovenský legionár v tíme Slasku Vroclav Róbert Pich si myslí, že jeho mužstvo mohlo v Gliwiciach vyťažiť viac. "Škoda tohto výsledku. Vytvorili sme si viac príležitostí ako Piast. Pokojne sme mohli streliť aj tri góly. Teší nás aspoň to, že sme príkladne bojovali a hrali ako tím," skonštatoval 27-ročný rodák zo Svidníka.

Jediný gól zápasu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Do jarnej časti vstupoval ako líder. Piast prerušil sériu bez víťazstva