Djerič čaká na správu z Kataru, Kosteski už skóroval

Nikola Kosteski naznačil, že môže byť pre Tatran prínosom.
Nikola Kosteski naznačil, že môže byť pre Tatran prínosom. (Autor: VIZA)
Ján Leško|31. jan 2019 o 15:22

Obaja novici v tíme Tatrana sa rozcvičovali, hral však iba jeden.

PREŠOV. Slovenská hádzanárska extraliga osemnástym kolom uzavrela základnú časť súťaže.

Pokračovať bude nadstavbovou časťou v dvoch skupinách 1.- 6. miesto (10 kôl) a o 7.- 10. miesto (6 kôl).

Obhajca titulu Tatran Prešov skončil po základnej časti na druhej priečke, o bod za prvou Šaľou.

Prešov Hlohovec veru nešetril

Zverenci trénera Slavka Golužu sa v tomto kalendárnom roku predstavili v TATRAN handbal arene prvý raz v poslednom kole základnej časti extraligy a svojho súpera z Hlohovca veru nešetrili.

Uštedrili mu zdrvujúcu prehru rozdielom tridsiatich dvoch gólov, 44:12.

Pre Tatran Prešov to bol v podstate dobrý herný tréning pred nedeľným náročným stretnutím SEHA Gazprom ligy v Chorvátsku na pôde aktuálneho lídra súťaže RK Nexe Našice.

Tréner slovenského majstra dal v ňom šancu zahrať si všetkým hráčom z lavičky.

Väčším lákadlom pre fanúšikov prešovskej hádzanej boli ale dve novozískané zahraničné akvizície.

Urastený francúzsky pivot Ognjen Djerič (200/113), odchovanec a dlhoročný hráč klubu St. Raphael a juniorský reprezentant trikolóry síce absolvoval predzápasovú rozcvičku, no do hry ale nezasiahol.

Budúcich spoluhráčov sledoval zatiaľ z hľadiska

„Naostatok som sedem zápasov odohral za tretí tím Katarského pohára Al – Rayyan. Ponuka Tatrana ma oslovila, tak som bez dlhšieho váhania dvojročný kontrakt od budúcej sezóny podpísal. Prešov ma ale chcel už skôr a kluby sa nakoniec dohodli. Avšak v Katare sa niektoré veci rýchlo nevybavujú. Na Slovensko som prišiel v nedeľu a každú chvíľu čakám na potrebné formality z klubu môjho ostatného zamestnávateľa. Zápas s Hlohovcom sledujem teda ešte z hľadiska, no dúfam, že v nedeľu v chorvátskych Našiciach už budem s chlapcami na ihrisku,“ vravel nám jeden z prešovských novicov srbsky, jazykom rodnej krajiny svojich rodičov počas zápasu s Hlohovcom.

O. Djerič sa narodil vo Francúzsku (10. 1. 1994), no ovláda aj angličtinu.

Pochopiteľne, hneď si padli do oka s krajanom Titouanom Afanou – Gatinom, ale aj so slovinským reprezentantom Janušom Lapajnem, ktorý pôsobil pred príchodom do Tatrana aj v štruktúrach slávneho PSG.

„Jazyková komunikácia v mančafte nie žiadnym problémom. Chlapci i ľudia v klube sú tu všetci ozaj fajn. Niečo som stačil zistiť o meste, páči sa mi. Som tu síce krátko, avšak myslím, že Tatran má perspektívny tím.“

Premiérový gól zo sedmičky

Na rozdiel od O. Djeriča, macedónske ľavoruké pravé krídlo Nikola Kosteski sa nielen rozcvičoval, ale aj v zápase s Hlohovcom debutoval.

Päť rokov hral za Metalurg Skopje, dve sezóny v tureckom Selka Eskisehir, momentálne za Besiktasom Istanbul druhým mužstvom tamojšej ligy.

Tréner S. Goluža poslal N. Kosteského do hry v sedemnástej minúte a v dvadsiatej piatej strelil premiérový gól v drese Tatrana, neskôr pridal ďalšie tri.

„TATRAN handball arena nie je pre mňa neznámou. Hral som tu za Metalurg, trošku som nazrel aj do mesta. Fanúšikovia ma prekvapili už pri predstavovaní pred zápasom s Hlohovcom. Takýto ich spontánny potlesk som veru nečakal. Nuž a keď som gólom zo sedmičky zvýšil na 21:5, nálada v hľadisku i medzi nami na ihrisku bola skvelá. Prvé dojmy v Tatrane i vôbec z Prešova, kam som pricestoval len deň pred extraligovým duelom, sú teda veľmi dobré," povedal Kosteski.

Prešovčania odcestovali na najbližší zápas zápas SEHA Gazprom ligy do Chorvátska vo štvrtok.

„Nexe Našice sa značne posilnilo a nie náhodou je na čele tabuľky. Tréner Goluža ale pripravuje mužstva na to, aby aj tam uspelo,“ dodal Kosteski.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Djerič čaká na správu z Kataru, Kosteski už skóroval