Diváci boli neskutoční, zhodli sa hráči Slovana

(Autor: TASR)
SITA|15. jan 2013 o 23:18

Hráčom Slovana Bratislava sa podarilo zdolať HC Lev Praha aj tretíkrát v tejto sezóne.

PRAHA. Zverenci trénera Rostislava Čadu aj tentoraz uspeli len rozdielom jedného gólu, po dvoch triumfoch 2:1 si z českej metropoly odniesli v utorok víťazstvo 4:3.

"Bol to veľmi ťažký zápas. Súper dosť kombinoval a najmä v prvých dvoch tretinách sa nesnažil strieľať z každej príležitosti," začal hodnotenie dôležitého víťazstva brankár "belasých" Jaroslav Janus, ktorý v utorok v O2 aréne inkasoval už v 39. sekunde z hokejky Jakuba Klepiša.

"Necítil som dobre ten puk," priznal Janus a pokračoval: "Chalani ukázali charakter, zabojovali a vyhrali sme 4:3. Keď sme viedli o tri góly, bolo na spoluhráčoch vidieť, že chceli ešte viac útočiť. Potom súper začal viac korčuľovať, dostal sa do lepších šancí a inkasovali sme gól. Herne sme boli lepší, ale súper bol nepríjemný."

Na tribúnach pražskej haly bola spomedzi viac ako 15-tisíc divákov približne polovica zo Slovenska, pričom Slovan mal v Prahe domácu kulisu. "Diváci boli opäť skvelí, nesklamali a utvorili neskutočnú atmosféru," poznamenal gólmana Slovana.

"Belasí" majú po utorku pred HC Lev šesťbodový náskok a urobili dôležitý krok do play-off. Pred Donbassom Doneck, ktorý je v tabuľke Západnej konferencie na nepostupovom 9. mieste, majú náskok 11 bodov.

"Každé trojbodové víťazstvo veľmi pomôže priblížiť postup do play-off. Do každého duelu musíme ísť s cieľom triumfovať, inak to nebude ani v najbližších zápasoch u súperov. Potom budeme chcieť doma potvrdiť, že pred vlastným publikom je veľmi náročné zdolať nás," doplnil Jaroslav Janus.

Po víťaznom zápase bol spokojný aj kapitán bratislavského Slovana Ján Lipiansky. "Všetko sú to špecifické zápasy bez favorita. Šance sú vždy 50 na 50. Dostali sme veľmi rýchly gól, čo nás nakoplo. Ujali sme sa vysokého vedenia a potom sme prestali hrať. Napokon to bol nervák až do konca," zneli prvé slová skúseného centra.

"Tri body sme dnes vydreli. Myslím si, že o gól sme boli lepší a víťazstvo sme si zaslúžili," pokračoval Lipiansky. Aj tento skúsený 38-ročný hokejista bol "unesený" z atmosféry v pražskej hale. "Bolo to niečo úžasné. Pre toto sa oplatí hrať hokej. Diváci boli fantastickí. Bolo ich tú viac ako v novembri a bol to neskutočný zážitok pre nich aj pre nás," dodal najstarší hráč Slovana.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Diváci boli neskutoční, zhodli sa hráči Slovana