Dimitrov vo finále v Bukurešti prekonal obhajcu titulu Rosola

Grigor Dimitrov.
Grigor Dimitrov. (Autor: SITA/AP)
SITA|27. apr 2014 o 19:54

Doplnené o komentár a hlasy.

BUKUREŠŤ. Bulharský tenista Grigor Dimitrov naplno využil voľnú kartu, potvrdil najvyššie nasadenie a získal singlový titul na turnaji ATP World Tour 250 BRD Nastase Tiriac Trophy v rumunskej Bukurešti (dotácia 485 760 eur, antuka vonku).

Dvadsaťdvaročný 16. hráč svetového rebríčka zvíťazil v nedeľňajšom finále dvojhry nad českým obhajcom trofeje Lukášom Rosolom za 81 minút 7:6 (2), 6:1. Podujatím prešiel bez straty setu. Odnáša si 250 bodov do hodnotenia a prémiu 77 315 amerických dolárov.

"S mojimi predchádzajúcimi zápasmi na tomto turnaji som nebol spokojný, ale dnes som dokázal zlepšiť výkon. Vedel som, že to bude potrebné, pretože Lukáš je veľmi dobrý hráč, aj vo finále nastrieľal zopár mimoriadnych ´winnerov´. Pracoval som tvrdo na tom, aby mi trofeje pribúdali. Venoval som tomu dosť úsilia, času a odriekania," cituje Dimitrova web Asociácie tenisových profesionálov (ATP).

"Cesta do finále bola veľmi vydarená. Napriek dnešnej prehre považujem tento týždeň za perfektný, lebo 150 bodov do hodnotenia sa nezískava na každom podujatí a ja by som na štarte tohto turnaja veru bral aj semifinále. Grigor bol vo finále úžasný. Ja som si počínal dobre, ale on bol lepší a nenachádzal som odpovede. Som si istý, že môj premožiteľ bude čoskoro v Top 10," zaprorokoval si Rosol, ktorého uteší 40 720 USD brutto.

Dvojhra - finále:

Grigor Dimitrov (Bul.-1) - Lukáš Rosol (ČR) 7:6 (2), 6:1 za 81 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Dimitrov vo finále v Bukurešti prekonal obhajcu titulu Rosola