Diaz o návrate po šiestich rokoch: Sám neviem, prečo to robím

Nick Diaz.
Nick Diaz. (Zdroj: Instagram)
Daniel Stankovič|23. sep 2021 o 18:14 (aktualizované 23. sep 2021 o 21:55)

Pred návratom prehovoril o svojich pocitoch.

LAS VEGAS. Dlhé čakanie fanúšikov legendárneho Nicka Diaza na jeho návrat do sveta zmiešaných bojových umení sa v nedeľu nad ránom skončí.

Jedna z najväčších hviezd americkej organizácie UFC sa do klietky vráti po 2024 dňoch od jeho posledného súboju s Brazílčanom Andersonom Silvom v januári 2015.

Otvorene prehovoril o návrate

Hoci pod hlavičkou UFC nikdy nedosiahol na titul, svojimi výkonmi a vystupovaním vždy priťahoval pozornosť. Ako je na tom starší z bratov Diazovcov pred odvetným súbojom s Robbiem Lawlerom?

„Idem tam zvíťaziť. Cítim sa však sebavedomo? To nikdy. Vždy mám pocit, že tam prídem a dostanem nakladačku. Každý jeden zápas, ktorý som kedy mal, to bolo takto. Ako sa cítim teraz proti Robbiemu Lawlerovi? Je to rovnaké, idem tam a cítim, že dostanem riadnu bitku,“ prehovoril pre stanicu ESPN 38-ročný bojovník.

V najlepších rokoch ohrozoval kraľovanie na tróne weltrovej divízie jedného z najlepších zápasníkov histórie Georgesa St. Pierra. Ani tentokrát sa Diazove ciele nemenia, rád by vyzval šampióna váhy do 77 kilogramov Kamarua Usmana.

Myslím, že Usmana zničím. Mám lepšie šance s ním, než s Lawlerom, a to som ho už porazil. Nedáva mi to zmysel tam ísť s Robbiem Lawlerom opäť. Ani neviem, prečo to robím. 

Nikdy sa to nemalo stať. Hocikto to vymyslel, je to idiot. Neviem prečo to robím a nechápem, aký to má zmysel. Mal by som bojovať s Usmanom,“ vysvetľuje Diaz, ktorý naráža na fakt, že Lawlera už v roku 2004 porazil.

Zápasenie k nemu patrí

Úprimnosť a autentické vystupovanie Nickovi Diazovi nikdy nechýbala. Bývalý šampión organizácie Strikeforce priznáva, že aj keď sa snažil byť v jednej chvíli mimo zmiešaných bojových umení, nikdy u neho táto túžba nezvíťazila. 

Nikdy som si zápasenie neužíval. Je to skrátka niečo, čo robím. Pokúšal som sa byť od toho čo najďalej, avšak peniaze a moji sponzori mi nedovolili, aby som to nerobil. Je to pre mňa v istom zmysle neodvrátiteľná vec.

Zároveň sa nechcem obzrieť späť a pýtať sa, prečo som to neskúsil. Nie som na tom perfektne. Cítim sa skvelo čo sa týka pripravenosti bojovať, sú tu však aj ďalšie veci.

Ale ak to teraz neurobím, neviem ako by som so sebou žil. Asi by som si vravel, prečo som to neprijal,“ zakončil. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Diaz o návrate po šiestich rokoch: Sám neviem, prečo to robím