Zmena na poslednú chvíľu. Diaz si vyžiadal vyššiu váhu

Nick Diaz, starší z populárnej bratskej dvojice.
Nick Diaz, starší z populárnej bratskej dvojice. (Zdroj: Instagram/nickdiaz209)
SvetMMA|22. sep 2021 o 14:55

Očakávaný návrat Nicka Diaza neobchádzajú komplikácie.

LAS VEGAS. Zápas Nicka Diaza a Robbieho Lawlera zrejme zastihne nečakaná zmena.

Duel bol pôvodne vypísaný vo veltrovej divízii do 77 kg, ale podľa aktuálnych informácií nakoniec prebehne vo vyššej strednej váhe s limitom 84 kg. 

Na svojej stránke to uviedol novinár Ariel Helwani. Požiadavku na zmenu váhovej kategórie neskôr potvrdil prezident UFC Dana White. Podľa Whitea si to vyžiadal Diazov tím, ale Lawler tento krok zatiaľ oficiálne neodsúhlasil.

„Po sobotnom turnaji som odišiel na pár dní do Bostonu a práve som sa vrátil. Medzičasom sa cez víkend udialo toto.

Viem len to, že Diazov tím chce zápas v 84 kg. Robbie mi napísal, že sa o tom porozprávame, keď priletí do Vegas,“ prezradil White.

Problémy s váhou?

Doposiaľ nepoznáme dôvod, pre ktorý chce Diaz zápasiť vo vyššej váhe, no s najväčšou pravdepodobnosťou za tým budú stáť isté komplikácie pri chudnutí.

Aj White len odhadol, čo je vo veci. „Netuším. Nick pravdepodobne nechce spraviť váhu. Pred zápasmi Diazovcov sa zakaždým niečo stane, len sme na to už zabudli, lebo sme Nicka zopár rokov nevideli,“ prehlásil prezident organizácie.

Diaz strávil takmer celú kariéru vo veltrovej divízii, teda vo váhe s limitom do 77 kilogramov. Posledný súboj v roku 2015 síce absolvoval vo vyššej kategórii, no pred nadchádzajúcim návratom nič nenasvedčovalo tomu, že by mu váha mala robiť problémy.

Minulý rok dokonca absolvoval „skúšobné chudnutie“ po 14-týždňovom tréningovom kempe.

Lawler už v minulosti bojoval aj v strednej váhe a táto zmena by mu nemala prekážať. Komplikáciu však môže spôsobiť iná súvisiaca skutočnosť.

Celú prípravu, vrátane diéty, Lawler prispôsobil chudnutiu do veltrovej váhy. Takáto významná zmena prichádza na poslednú chvíľu a v čase, keď už Lawler môže byť v pokročilej fáze zhadzovania váhy.

Diazov návrat

Takmer sedem rokov, či ak chcete presne 2424 dní. Toľko času uplynulo od posledného zápasu Nicka Diaza.

Starší brat Natea Diaza sa konečne vracia na víkendovom UFC 266, kde ho čaká odveta s Robbiem Lawlerom po sedemnástich rokoch. Od ich prvého duelu sa toho skutočne veľa zmenilo.

Vtedy to boli mladé uchá, ktoré ešte len rozbiehali svoje kariéry. Dnes sa obaja nachádzajú v úplnej odlišných pozíciách. 39-ročný Lawler je bývalým šampiónom UFC a v súčasnosti je skôr na sklonku dlhoročnej, úspešnej kariéry.

Diaz nezápasil od roku 2015. Dlhé roky sa hovorilo o jeho možnom návrate, ten príde už v nedeľu ráno SELČ. Vo veku 38 rokov je ale veľmi ťažké predpokladať, aké sú Diazove ambície do najbližšej budúcnosti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Zmena na poslednú chvíľu. Diaz si vyžiadal vyššiu váhu