Nitra utrpela vo Vítkoviciach debakel 0:7, Košice remizovali

Brankár Michal Valent zápas nedochytal. Po šiestom inkasovanom góle ho tréner stiahol.
Brankár Michal Valent zápas nedochytal. Po šiestom inkasovanom góle ho tréner stiahol. (Autor: TASR)
Sportnet|2. okt 2016 o 23:21

Košice prišli o víťazstvo až v poslednej tretine. Nitra po vysokej prehre nemá veľké nádeje na zotrvanie v Lige majstrov.

Liga majstrov:

Šestnásťfinále - prvé zápasy:

HC Vítkovice Ridera - HK Nitra 7:0 (1:0, 2:0, 4:0)

Góly: 6. Tomi (SLOBODA), 32. VANDAS (BARANKA, Kolouch), 38. Hudeček (Tomi, Kovář), 41. Roman (Olesz, VANDAS), 48. SLOBODA (Roman), 50. Roman (VANDAS, SLOBODA), 55. Olesz.

Rozhodovali: Šír(ČR), Smetana (Rak.) Gebauer, Lederer (obaja ČR), vylúčení: 4:4,presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 4215 divákov

Vítkovice Ridera: Dolejš - Klok, Sloboda, Baranka, Sedlák,Urbanec, Výtisk, Kovář, Krenželok - Szturc, Olesz, Roman - Balán,Illéš, Kafka - Vandas, Kolouch, Němec - Hudeček, Tomi

HK NITRA: Valent (50. Foltán) - Ordzovenský, Versteeg, Mezei,Rais, Pupák, P. Konig, Kuzma - Slovák, Laliberté, Blackwater- Ručkay, Krištof, Bajtek - Paukovček, Štefanka, Macík - Chalupa,Piačka, Ondrušek - D. Konig

HC Košice - HC Fribourg-Gottéron 1:1

Góly: 16. Nagy - 54. Červenka

Vylúčení: 6:8 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hradil (ČR), M. Novák - Korba, Smrek (všetci SR), 4446 divákov

Košice: Kopřiva - Deyl, Vašíček, E. Šedivý, M. Dudáš, Šmach, Michalčin - L. Nagy, Suja, Spilar - M. Bartánus, Boltun, Bicek - J. Milý, Tibor Varga, Hričina - P. Bartoš, R. Hruška, T. Klíma 

Fribourg: Conz - Picard, Rathgeb, Schilt, Stalder, Kienzle, Abplanalp, Maret, Chavaillaz - Neukom, Pihlström, Červenka - Schmutz, Neuenschwander, Rivera - Sprunger, Mottet, Ritola - Gustafsson, Chiquet, Loichat 

Hokejisti HK Nitra nezvládli úvodné šestnásťfinále Ligy majstrov a vo Vítkoviciach prehrali vysoko 0:7.

Na ľade českého extraligistu predviedli katastrofálny výkon, ktorý podčiarkli štyrmi inkasovanými gólmi v tretej tretine.

Domácim pomohli k získaniu pohodlnej východiskovej pozície pred budúcotýždňovou odvetou najmä slovenskí hokejisti. Michael Vandas a Karol Sloboda pridali k presnému zásahu dve asistencie, Ivan Baranka si pripísal jednu.

Vítkovice sú desiatym tímom českej ligy, Nitra je v slovenskej Tipsport lige na 2. mieste. 

Pred odvetou v Nitre, ktorá sa uskutoční o týždeň 11. októbra pod Zoborom, má český zástupca výbornú východiskovú pozíciu na účasť v osemfinále.

Branislav Mezei, obranca Nitry: "Mysleli sme si, že to bude vyrovnanejšie. Súperovi ale začalo všetko padať a nám sa to zosypalo. Prvú tretinu sme hrali ustráchane, nestalo sa to prvýkrát. Druhú sme hrali lepšie, no bohužiaľ, dostali sme dva góly. Za stavu 3:0 sme išli do tretej tretiny s tým, že nechceme dostať gól. Všetci videli, čo sa napokon stalo. Plán sa nám absolútne zosypal."

Filip Bajtek, útočník Nitry: "Je to pre nás veľké sklamanie, vôbec sme nesplnili to, s čím sme sem prišli. Vôbec sme nekorčuľovali, Vítkovice boli všade o krok popredu. Hrali dobre kombinačne a odstavili našu prvú a najlepšiu formáciu. Mali sme tam niekoľko dobrých šancí, bohužiaľ, nedokázali sme ich premeniť."

Michael Vandas, útočník Vítkovíc (v zápase 1+2): "Čakali sme, že to bude ťažký duel. V lige nám to nepadá, teraz to bolo opačne. Tešil som sa na konfrontáciu so slovenským majstrom, ale nečakali sme, že to dopadne tak jednoznačne v náš prospech. Tešíme sa aj do Nitry, kde bude možno ešte lepšia atmosféra, akú predviedli nitrianski diváci u nás. Rozhodnuté o postupe už asi je, ale aj v druhom dueli pôjdeme na sto percent."

Ivan Baranka, obranca Vítkovíc (v zápase 0+1): "Sme radi, že ako Slováci sme sa mohli podieľať na tomto víťazstve. Niekoľko uplynulých zápasov sme hrali dobre, bohužiaľ, efektivita nebola taká skvelá ako v dnešnom zápase. Priznám sa, nevedeli sme, či po nás pôjdu od začiatku alebo nie. Očakávali sme, že budú hrať aktívnejšie.
Sme radi, že sme využili šance a postavili na tom našu hru."
 

Košice boli v prvom zápase šestnásťfinále Ligy majstrov blízko k víťazstvu. Skóre v Steel aréne otvoril v 16. min domáci kapitán Ladislav Nagy, ktorý skóroval po peknom prieniku v presilovej hre.

Ďalšie veľkécšance domáci hokejisti pozahadzovali a na konci zápasu prišiel trest.

Šesť minút pred koncom zápasu vyrovnal na 1:1 český
útočník Roman Červenka.

V Lige majstrov sa v prvom zápase play-off nepredlžuje, v odvete 11. októbra vo Fribourgu sa teda začne akoby od nuly.

Lepší z dvojice Košice - Fribourg si v osemfinále zmeria sily s víťazom dvojsúboja KalPa Kuopio (Fín.) - Djurgaarden IF (Švéd.). 

Rostislav Čada, tréner Košíc: "Videli sme veľmi dobré, rýchle, bojovné stretnutie s nasadením oboch mužstiev. My sme boli aktívnejší v prvej polovici zápasu, súper v snahe vyrovnať sa viac presadzoval v druhej polovici. Piliermi oboch tímov boli brankári, ktorí majú veľký podiel na konečnom skóre 1:1. Pokúsime sa uhrať podobný výsledok aj v odvete, otázka postupu je otvorená. K zraneným hráčom nám pribudol Spilar, čo nie je dobré. Vyzerá to na svalové zranenie a podľa prvých výsledkov vyšetrení v odvete nebude hrať."

Larry Huras, tréner Fribourgu: "Sme veľmi spokojní s výsledkom 1:1. Vedeli sme, že to bude veľmi ťažký zápas, lebo Košice majú silné mužstvo. Domáci na nás dobre vybehli, my sme sa počas zápasu zlepšovali. Poznám trénera Čadu veľa rokov a viem, že mužstvá pod jeho vedením sú veľmi dobre organizované. Presne tak hrali Košice aj dnes, preto si výsledok veľmi vážim."

Ladislav Nagy,útočník a kapitán Košíc: "Bol to náročný zápas, lebo súper hral veľmi dobre v obrane. Veľmi nás nepúšťali do šancí, čo však vyplývalo z kvality ich tímu. Majú tam niekoľko veľmi dobrých hokejistov. Pri mojom góle som tam skúšal prejsť, vyšlo to, čo bolo super. Škoda, že sme nepremenili ešte ďalšie šance v presilovkách. Škoda vyronávajúceho gólu v závere, ale ukázalo sa, že sa s nimi dá hrať, hoci majú veľmi dobré mužstvo. Do odvety je všetko otvorené.“

Liga majstrov - šestnásťfinále - prvé zápasy:

HC Sparta Praha (ČR) - Kärpät Oulu (Fín.) 1:1 (0:0, 0:1,1:0) - Juraj Mikuš (Sparta Praha) 1+0

Jyväskylä (Fín.) - Skelleftea AIK (Švéd.) 4:0 (2:0, 0:0,2:0)

Kalpa Kuopio (Fín.) - Djurgaarden Štokholm (Švéd.) 2:0 (1:0,0:0, 1:0)

Bílí Tygři Liberec (ČR) - Färjestad Karlstad (Švéd.) 4:1(1:0, 2:1, 1:0) - Milan Bartovič (Liberec) 2+0

Mníchov (Nem.) - Växjo Lakers (Švéd.) 1:1 (0:1,1:0, 0:0)

Tappara Tampere (Fín.) - SaiPa Lappeenranta (Fín.) 0:2 (0:0,0:1, 0:1)

TPS Turku (Fín.) - IFK Helsinki (Fín.) 1:1 (0:1, 1:0, 0:0)

Junosť Minsk (Biel.) - Frolunda Goteborg (Švéd.) 3:2 (1:1,2:0, 0:1)

Eisbären Berlín - EV Zug 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Salzburg - SC Bern 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)

Wolfsburg - ZSC Lion 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

HC Lugano - Škoda Plzeň 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

HV71 Jönköping (Švéd.) - Lukko Rauma (Fín.) 2:0 (2:0. 0:0, 0:0)

Liga majstrov 1/32 finále 2016/2017
04.10.2016 o 17:00
Vítkovice
7:0
(1:0, 2:0, 4:0)
60' minúta
Ukončený
Nitra
Prehľad
Góly a asistencie: 6. Tomi (Sloboda), 32. Vandas (Baranka, Kolouch), 38. Hudeček (Tomi, Kovář), 41. Roman (Olesz, Vandas), 48. Sloboda (Roman), 50. Roman (Vandas, Sloboda), 55. Olesz. Rozhodca: Šír, Smetana – Gebauer, Lederer. Diváci: 4 215.
Prenos
Nitrianskym hokejistom posledná tretina absolútne nevyšla. Vítkovice svoje vedenie postupne zvyšovali vďaka gólom Romana, Slobodu, Romana a na konečných 7:0 upravil Olesz.

O týždeň v Nitra Aréne by sa musel stať zázrak, aby sa slovenskému majstrovi podarilo postúpiť.

Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný večer.
Koniec zápasu.
59:40
Ordzovenský sa nachádza s pukom za bránou a vôbec nikam sa neponáhľa. Jeho následná symbolická rozohrávka nebola vôbec úspešná. Pískal sa icing.
58:38
Každému v hale je jasné, že stretnutie sa len dohráva. Domáci priaznivci sa na tribúne radujú a poskakujú od radosti.
57:50
Napriek tomu, že Nitra prehráva 7:0, fanúšikovia spod Zobora sa bavia skvelo a naďalej ešte povzbudzujú svojich miláčikov.
57:43
Do útočného pásma vnikol Olesz, ktorý len poľahky nahodil puk na gólmana Foltána, ktorý si pripísal úspešný zákrok.
56:50
Vítkovice sa snažili prekvapiť brankára Foltána. Hra však bola prerušená kvôli postaveniu útočiaceho hráča v bránkovisku.
55:56
Strela Edmunda Piačku z ľavého kruhu Dolejšovi veľmi neuškodila. Český gólman ju zachytil do lapačky a v týchto chvíľach už určite počíta aj čistým kontom z tohto zápasu.
Dnešné stretnutie sleduje 4 215 divákov.
55:24
Domáci sú s pukom za bránkou a nikam sa neponáhľajú. Treba im dať za pravdu. Za takéhoto stavu a v takomto čase už naozaj nie je dôvod na paniku.
54:21
54:21
goalVítkovice dali gól!
Tak toto je už jasná deštrukcia nitrianskeho tímu. ROSTISLAV OLESZ sa dostal k odrazenému puku medzi kruhmi, z miesta švihom napriahol a prekonal Foltána!
Bez asistencie.
54:11
V príležitosti sa ocitli opäť raz domáci. Olesz strieľal spomedzi kruhov, no Foltána neprekonal.
53:21
Hokejisti spod Zobora sa snažili čosi vymyslieť v útočnom pásme, kde neboli dlhú chvíľu. Defenzíva Vítkovíc však Nitranov do ničoho nepustila.
52:40
Mezei rozohral dopredu smerom na Ručkaya, ktorý vysunul Krištofa, ale celá nitrianska akcia sa potom zastavila.
51:10
Slovák prihrávkou na os ihriska našiel Blackwatera. Ten však puk o malú chvíľu na to stratil a v útočnom pásme veľa vody nenamútil.
49:35
importantOddychový čas pre Nitru! Medzitým už Andrej Kmeč poslal Michala Valenta dole z ľadu. Na jeho miesto prišiel Frederik Foltán.
49:35
49:35
goalVítkovice dali gól!
Domáci hráči si už užívajú hokej! Priam učebnicová kombinácia od Vítkovíc! Sloboda krížnou prihrávkou od modrej našiel na ľavom kruhu Vandasa, ktorý prakticky ihneď posunul krížom na ONDŘEJA ROMANA a ten z prvej prekonal Valenta!
Asistencie: Michael Vandas, Karol Sloboda.
49:24
Od modrej čiary nepríjemne vypálil Roman. Valent celú situáciu sledoval, no zasahovať napokon nemusel.
48:21
Nitra daruje svojmu súperovi ďalšiu presilovku. Za hákovanie si dve minúty odsedí Samuel Chalupa.
48:05
Slovák vnikol do útočného pásma, pripravoval si puk na strelu, ale bekčekujúci hráči Vítkovíc mu puk šikovne uchmatli.
47:20
47:20
goalVítkovice dali gól!
Vítkovice využívajú presilovku a s Nitrou to vyzerá zle-nedobre. Roman na modrej čiare nabil KAROLOVI SLOBODOVI, ktorý tvrdou delovkou prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste!
Asistencia: Ondřej Roman.
47:01
Od modrej čiary tvrdo pálil Roman, ktorého delovka skončila iba na zadnom mantineli.
46:16
Nitra sa bude brániť. Filip Bajtek dostáva dve minúty za sekanie.
45:23
Nahodenie Romana z pravého kruhu skončilo bezpečne vo Valentovej lapačke.
44:46
Marek Slovák si spracoval puk na pravom kruhu, pripravil si ho a švihom poslal na bránku. Dolejš si bol stopercentne istý, čo robí.
44:17
Obojstranné vylúčenie. Domáci Karol Sloboda dostáva dve minúty za podrazenie, hosťujúci Miroslav Pupák inkasuje menší trest za hrubosť.
43:21
Od modrej čiary poslal delovku na bránku nitriansky obranca Rais. Dolejš bol pripravený a puk zachytil vo svojom lone.
42:22
Brankár Valent si musel dať pozor na akciu súpera. V príležitosti sa ocitol Balán po prihrávke Sedláka, no puk skončil na betóne nitrianskeho gólmana.
41:28
Vítkovice sú v absolútnej hernej pohode a vyzerá to tak, že v takom stave dotiahnu tento zápas bezpečne do víťazného konca. Nitra sa však túto cestu pokúsi urobiť náročnejšou.
40:20
40:20
goalVítkovice dali gól!
Domáci úplne najlepšie začínajú tretiu tretinu a zároveň využívajú presilovku! Od modrej čiary poslal delovkou puk na bránku Olesz. Puk sa následne kadejako poodrážal od hráčov, spadol aj na brvno a následne sa ocitol pred bránkoviskom. Tam bol pripravený ONDŘEJ ROMAN a šikovne ho dorazil do bránky!
Asistencie: Rostislav Olesz, Michael Vandas.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Aj prostredná časť hry bola prevažne v réžii hráčov Vítkovíc. Vedenie českého celku najprv v 32. minúte zvýšil Vandas, na ktorého v priebehu 38. minúty nadviazal Hudeček. Nitra by v tretej tretine mala zlepšiť prejav a streliť nejaké góly, aby si vytvorila lepšiu pozíciu v odvete.
Tretia tretina sa začína približne o 18:39.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:33
Z pravého kruhu poslal puk na bránku Balán, no gólman Valent si svoju svätyňu opäť raz postrážil.
39:00
Vítkovice budú hrať presilovku. Henrich Ručkay dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
38:28
Domáci boli nebezpeční opäť. Z ľavého kruhu posielal puk na bránku Urbanec. Pred Valentom už číhal Němec, ale napokon netečoval ani nedorážal.
37:01
37:01
goalVítkovice dali gól!
Nitra inkasuje aj po tretíkrát! JAN HUDEČEK prekorčuľoval po pravom krídle, následne svoj pohyb v útočnom pásme zmenil na stred a spomedzi kruhov šikovnou strelou prekvapil Valenta!
Asistencie: Vojtěch Tomi, Lukáš Kovář.
36:29
Ručkay sa snažil Dolejša prekvapiť strelou švihom z pravého kruhu. Gólman Vítkovíc puk zachytil do svojej lapačky a podržal ho.
35:47
V nitrianskej šanci sa po prihrávke Pupáka pred bránku ocitol Krištof, no z prvej poslal puk ponad bránku.
35:01
Blackwater miešal puk na pravom kruhu a následne ho chcel prihrávať medzi kruhy. Hráči Vítkovíc prihrávku zachytili a puk vyhodili.
34:22
Nitra má ideálnu možnosť znížiť stav. Hráčska lavica Vítkovíc dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade. Trest si odsedí Ondřej Roman.
33:38
Pupák nahodil puk od modrej čiary. Dolejš vyrazil pred seba, odkiaľ sa snažil ešte dorážať niekto v bielom drese, ale úspešný nebol.
33:20
Radoslav Macík vykorčuľoval po ľavom krídle a svižnou strelou z ľavého kruhu preveril gólmana Dolejša, ktorý puk s prehľadom skryl do svojej lapačky.
32:19
Nitrania sa snažili odpovedať. Krištof sa dostal medzi kruhy a nahadzoval na Dolejša, ktorý však bol pripravený, a tak sa Vítkovice nemuseli báť, že inkasujú.
31:14
31:14
goalVítkovice dali gól!
Domáci tím zvyšuje svoje vedenie v tomto zápase! Baranka z obranného pásma rozohrával na hokejku MICHAELA VANDASA, ktorý prekorčuľoval celé klzísko a strelou z tesnej blízkosti prekonal Valenta!
Asistencie: Ivan Baranka, Petr Kolouch.
30:35
Z hornej hranice ľavého kruhu pálil tvrdo Krenželok, ktorého delovku gólman Valent reflexívne vyrazil betónom.
30:18
Nitrania nahodili puk do útočného pásma. Nič nebezpečné však nevymysleli, keďže Dolejš bol pripravený a puk zakryl lapačkou.
29:18
Laliberté sa dostal na pravej strane k odrazenému puku od mantinelu. Následne nahodil na bránku, ale Dolejš zasahovať nemusel, keďže puk zastavil jeden z hráčov Vítkovíc.
28:44
Slovák prihrávkou našiel Blackwatera, ktorý chcel z pravého kruhu ešte vrátiť späť do medzikružia Lalibertému, no ten sa už k puku nedostal.
27:49
Hráči Vítkovíc sa dostali do prečíslenia troch proti dvom, ale túto hernú situáciu neriešili najjednoduchšie. K strele sa aj preto napokon nedostali.
26:26
Pupák spracoval puk na pravom kruhu a z otočky ho poslal na bránku Dolejša. Gólman Vítkovíc predviedol úspešný zákrok.
25:28
Hokejistom spod Zobora sa konečne podarilo rozostaviť sa. Slovák krížnou prihrávkou našiel Blackwatera na pravom kruhu, no tomu vzápätí puk uskočil a Vítkovice vyhodili.
24:44
Domáci vyhodili puk z obranného pásma až k Valentovi, kde následne Nitrania uviazli a ani na tretí pokus sa im nedarí vyjsť z pásma. Puky hráčom uskakujú a na nitrianskych hokejistoch je cítiť istú nervozitu.
24:10
Nitra si zahrá v početnej výhode. Stanislav Balán dostáva dve minúty za hákovanie.
23:50
Štefanka sa dostal dopredu po ľavom krídle a následne zachytil puk pri zadnom mantineli. Snažil sa prihrávať, ale puk zastavil Dolejš pri žrdi.
23:04
importantObrovská šanca Vítkovíc! K puku sa na ľavej strane dostal Němec, naznačil strelu a následne posunul na opačnú stranu Tomimu, ktorého strelu z prvej excelentne zachytil gólman Valent. Naozaj fámozny zákrok!
22:39
Svoju pohotovú lapačku v tejto chvíli na opačnej strane vytiahol brankár Valent. Stalo sa tak po delovke Krenželoka od modrej čiary.
22:20
Od modrej čiary nahadzoval puk na bránku König, ale zakončenie skončilo iba na niektorom z hokejistov.
21:34
K strele z pravého kruhu sa dostal Ručkay. Puk Dolejš vyrazil a hráči Vítkovíc ho následne vyhodili tak, že z toho bol icing.
20:45
Slovák vykorčuľoval na útočnú modrú čiaru a pýtal si dlhý pas od svojho spoluhráča. Puk však napokon nezachytil.
20:14
Vítkovice neboli presvedčivé v rozohrávke. Puk, ktorý ušiel z čepele, musel lapačkou prikryť Dolejš.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina aj herne, aj výsledkovo viac vyšla domácim. Tí sa dostali zaslúžene do vedenia v 6. minúte počas presilovky Nitry, kedy skóroval Tomi.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:38
V príležitosti sa ocitol Krištof, ktorý strieľal spred bránky, ale trafil iba Dolejša.
18:52
Sedlák iba poľahky nahodil od modrej čiary, aby vyzval na teč alebo prípadnú dorážku svojich spoluhráčov. Valent strelu videl a s istotou ju zastavil v lapačke.
18:09
importantObrovská šanca pre Vítkovice! Tomi s Hudečkom sa pretlačili pred Valenta, ktorý už ležal na ľade, ale puk už nedochádzali presunúť ponad jeho betón.
17:39
Až zo stredného pásma nahodil puk na bránku Kovář. Pre Valenta bola takáto strela priam chuťovka.
16:49
Nitrania v tejto chvíli iba nahodili puk po zadnom mantineli a odišli striedať. Dolejš puk pristavil a prenechal Slobodovi.
16:04
Valent sa musel mať zase na pozore. Tomi získal puk v medzikruží a poslal ho na nitrianskeho brankára, ktorému ušiel pred seba. Obranca Ordzovenský však puk pritlačil späť k lapačke svojho kolegu.
15:32
Paukovček mal hlavu hore a puk na hokejke. Ukazoval sa mu Štefanka aj Pupák, napokon to však center tretej formácie HK Nitra nedotiahol do konca.
14:42
Nitriansky gólman musel byť v permanencii opäť. Od modrej čiary sa na neho totiž rútila strela z hokejky Baranku, ktorú Valent takisto zvládol.
14:13
Valent použil svoj pravý betón, aby s istotou eliminoval tvrdú strelu od Kafku od modrej čiary.
13:28
David Laliberté sa dostal k puku na pravom kruhu a po prihrávke okamžite poslal puk na Dolejša, ktorý aj po tejto strele ostáva neprekonaný.
12:57
Kolouch si spracoval puk na pravom kruhu a následne ho poslal na bránku. Mezei však strelu zblokoval.
12:38
importantPerfektný zákrok Valenta! Nitriansky gólman sa poriadne natiahol po strele Baranku, ktorý si nakorčuľoval do medzikružia, spracoval prihrávku od Kafku a vystrelil. Lapačka nitrianskeho brankára bola na správnom mieste!
12:08
Nitrianski hokejisti dostali puk von z obrannej tretiny, ale príliš si nepomohli. Hráči Vítkovíc ho dostali na svoje hokejky v strednom pásme.
11:10
Nebezpečne vyzerala akcia Kloka, ktorý sa snažil z rohu klziska prihrávať pred bránku Romanovi. Nitrianski hráči však boli v presile.
10:06
Peter König riskantne prenechával puk v obrannom pásme medzi kruhmi, keďže nablízku bol Němec, ktorý ho vypichol, ale taktiež hneď blízko bol aj Valent.
09:33
Rais pálil od modrej čiary a Dolejš túto strelu švihom bez problémov zachytil vo svojej lapačke a podržal.
08:44
Krenželok nahadzoval puk zo stredného pásma smerom na gólmana Valenta, ktorý toto nahodenie pod lapačkou pre istotu podržal.
08:14
Slovák našiel vyššie v medzikruží Lalibertého, ktorý sa pokúsil okamžite strieľať, no Dolejšovu bránku netrafil.
07:29
Od modrej čiary nahodil puk na Dolejša Miroslav Pupák, ktorého pokus brankár Vítkovíc bez problémov vyrazil betónom.
06:37
Nitra nevyužila svoju prvú presilovú hru v tomto zápase. Práve naopak, zbytočne inkasovala a náskok súpera bude musieť dobiehať.
06:14
Na gól domácich sa snažil odpovedať Henrich Ručkay, ktorý pálil z pravého kruhu bez prípravy a Dolejša ohrozil. Český brankár puk schoval vo výstroji.
05:46
05:46
goalVítkovice dali gól!
Domáci sa dostávajú do vedenia vďaka gólu v oslabení! Slovák nezachytil prihrávku od Lalibertého a dopredu vyrazil Sloboda. Ten v prečíslení z pravej strany posunul puk pred bránku VOJTECHOVI TOMIMU, ktorý strelou z prvej prekonal Valenta!
Asistencia: Karol Sloboda.
04:58
Blackwater hľadal krížnou prihrávkou pred bránku Slováka, ktorý síce puk trafil, no nie tak presvedčivo, ako si to situácia vyžadovala.
04:36
Bude sa vylučovať. Presilovú hru si zahrá Nitra po faule Lukáša Kovářa. Odsedí si dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
04:01
Od modrej čiary poslal puk na bránku švihom Výtisk. Brankár Valent situáciu sledoval pozorne a zastavil strelu na betóne.
03:39
Od začiatku stretnutia je v hľadisku viac počuť skandujúcich nitrianskych fanúšikov, ktorí do Ostravar Arény prišli v naozaj hojnom počte.
03:27
Mezei rozohral puk na pravé krídlo k Henrichovi Ručkayovi, ktorý podišiel na hranicu pravého kruhu a preveril Dolejša. Gólman Vítkovíc bol úspešný.
02:36
Michal Valent si pripísal ďalší úspešný zákrok lapačkou, keď tentokrát likvidoval strelu od Balána z ľavého kruhu.
02:15
Vandas hľadal prihrávkou z rohu klziska pred bránkou svojho spoluhráča, ale puk neprešiel. Následne jeden z hráčov Vítkovíc ľahko nahodil puk na bránku a Valent pre istotu podržal.
01:28
Do útočného pásma vnikol Krištof, ale následne sa mu už nepodarilo nahodiť puk na gólmana Dolejša. S pukom na hokejkách pokračuje súper.
00:42
Domáci sa snažili o prvý atak, ale veľmi sa im to nepodarilo. Do protiútoku teda mohol vyraziť Slovák, ktorý vykorčuľoval po strede ihriska. Jeho nahodenie skončilo vedľa bránky.
00:13
Nitrania sa dostali do prvého útoku v zápase. O zakončenie sa pokúsil Laliberté, ktorého strela spomedzi kruhov bola zblokovaná.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Hokejisti Nitry sa v dnešnom zápase predstavia v bielych dresoch. Vítkovice odohrajú toto stretnutie v modrých dresoch.
Úvodné zostavy:

HC Vítkovice Ridera: Dolejš – Klok, Sloboda, Baranka, Sedlák, Výtisk, Urbanec, L. Kovář, D. Krenželok – Szturc, Roman, Olesz – Illéš, Balán, D. Kafka – E. Němec, Kolouch, Vandas – Hudeček, Tomi

HK Nitra: Valent – Ordzovenský, Versteeg, Mezei, Rais, Macík, P. König, D. König, Kuzma – Slovák, Laliberté, Blackwater – H. Ručkay, Krištof, Bajtek – Paukovček, Štefanka, Pupák – Chalupa, Piačka, Ondrušek

Rozhodca: Šír, Smetana – Gebauer, Lederer.
Prajem vám príjemný hokejový podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu šestnásťfinále Champions Hockey League (CHL). O 17:00 sa v ostravskej Ostravar Aréne začne zápas medzi domácim HC Vítkovice Ridera a slovenským zástupcom HK Nitra. Stretnutím vás prevedie Lukáš R. Ovšonka.

HC Vítkovice Ridera
České Vítkovice postúpili do vyraďovacej fázy nie veľmi presvedčivým dojmom. Na úvod prehrali doma s fínskym Kärpät Oulu 2:4, podľahli nemeckému Krefeldu 2:0 a prvý bod získali až v odvete s Kärpät Oulu, kedy na ihrisku súpera prehrali 1:0 po predĺžení. V poslednom kole teda potrebovali poriadne zabrať, keďže sa v priamom súboji o druhé postupové miesto stretli doma s Krefeldom Penguins. Nemecký celok napokon zdolali 5:3 a so 4 bodmi a skóre 7:10 postúpili medzi 32 najlepších tímov Európy.
V domácej súťaži sa ostravskému celku veľmi nedarí. V ôsmich odohraných zápasoch získali zverenci trénera Pavla Trnku 9 bodov, čo im zatiaľ stačí len na 10. pozíciu. V riadnom hracom čase Vítkovice dokonca vyhrali len jeden zápas. V piatok v rámci 8. kola cestovali Vítkovice do Litvínova, ktorému podľahli 2:0.
Na listine zranených hráčov, ktorí proti Nitre určite nenastúpia sa nachádzajú hokejisti: David Květoň, Daniel Kurovský. O štarte Lukáša Kucseru rozhodne až v deň zápasu tímový lekár.
Medzi najväčšie úspechy Vítkovíc patria dva triumfy z československej hokejovej ligy v sezóne 1951/52 a potom druhý titul zo sezóny 1980/81. V českej extralige Vítkovice získali štyri strieborné pozície a dve bronzové medaily. Na titul sa v Ostrave stále čaká.


HK Nitra
Úradujúci slovenský majster predviedol skvelé výkony v základnej skupine, kde sa predstavil po boku českej Plzne a nórskeho Stavangeru. Nitra vstúpila do novej sezóny CHL prehrou na ľade Stavangera 2:1, no potom už zápasy iba vyhrávala. Porazila Plzeň doma 2:1, v odvete vonku zvíťazila 2:4 a základnú skupinu zakončila víťazstvom nad Stavangerom 2:1. S 9 bodmi a skóre 9:6 sa teda umiestnila na fantastickom prvom mieste a zaslúžene postúpila do play-off.
Ani v domácej súťaži hokejisti spod Zobora neťahajú za kratší koniec. Aktuálne im patrí 2. miesto so ziskom 24 bodov. Prvú priečku si však s Košičanmi delia Nitrania iba o skóre, ktoré má Nitra 38:22. Zaujímavým faktom je, že hokejisti Nitry túto sezónu dokázali zatiaľ v každom z 10 zápasov bodovať. Pripísali si 7 víťazstiev v riadnom hracom čase a tri prehry po predĺžení alebo nájazdoch. Nitra sa na zápas s Vítkovicami naladila skvelo. Aktuálne ťahá sériu troch výhier: s Martinom 5:2, s Košicami 6:4 a naposledy s Popradom 1:4.
Nitre bude v Ostrave chýbať dvojica Kutálek a Milam, ktorá je zranená. Nemali by to však byť obzvlášť závažné zranenia.
Nitra vo svojej dlhej histórii, ktorá sa píše od roku 1926, zaznamenala zatiaľ len jediný titul, a to práve z minulej sezóny, ktorý vyšla „corgoňom“ naozaj skvelo.

Aktuálnemu slovenskému majstrovi držíme v zápase proti Vítkoviciam palce a prajeme mu, aby uhral v Česku čo najlepší výsledok. Odveta je potom naplánovaná na 11. októbra. V Nitre Aréne sa začne hrať o 18:00.
Sledujte s nami prvý zápas play-off. Česko-slovenský súboj bude určite zaujímavý. Prajem vám pekný športový zážitok!
Hokejová Liga mistrů má pro tuto sezónu své další pokračování. Vítkovickým byl losem přisouzen tým slovenské Nitry.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Nitra utrpela vo Vítkoviciach debakel 0:7, Košice remizovali