De Telegraaf: Suárezova šou proti Slovanu

SITA|21. aug 2009 o 14:34

Ohlasy zahraničných médií na tri štvrtkové stretnutia slovenských klubov v play off Európskej ligy UEFA.

AMSTERDAM.

Ajax Amsterdam - Slovan Bratislava

De Telegraaf: "Suárezova šou proti Slovanu. Najmä čistý hetrik v priebehu 20 minút druhého polčasu bol odmenou za jeho skvelý výkon. Po štyroch góloch Suáreza pečatil výsledok v závere Donald. Po tomto výsledku bude odveta v Bratislave už iba formalitou."

De Volkskrant: "Suárez to zobral proti Slovanu do svojich rúk. Ak sme mali doteraz pochybnosti o tom, či sa dokáže etablovať v tíme Ajaxu. teraz je už jeho pravým lídrom. Stačilo mu niekoľko týždňov novej sezóny, aby nás o tom presvedčil."

Sportwereld: "Luis Suárez bol vo štvrtok ´rozdeľovým´ hráčom súboja medzi Ajaxom a Slovanom. Tri góly v zápase sú pre každého hráča darom, Suárez vo štvrtok rozvlnil sieť dokonca štyri razy. Pred sezónou sľúbil fanúšikom, že v najvyššej domácej súťaži strelí 25 gólov. A čo v európskom pohári? O tom sa chce baviť až po postupe do skupinovej fázy."

ANP: "Luis Suárez lídrom Ajaxu v prvom súboji proti Slovanu. Jeho štyri smrtiace strely rozhodli o hladkom triumfe Ajaxu 5:0."

MFK Košice - AS Rím

Gazzetta dello Sport: "Rimania si skomplikovali život. Veľký košický návrat do zápasu. AS stratil možnosť uzatvoriť pohárový účet už v predstihu. Novák im dvoma gólmi znepríjemnil situáciu. O týždeň na Olympijskom štadióne bude možnosť na reparát, nebude to však ľahká prechádzka, ako by sa čakalo."

La Repubblica: "Spallettiho tím sa dopustil rovnakej chyby ako v minulosti - keď si už myslel, že je rozhodnuté, podcenil súpera a potom mal problémy."

Corriere della Serra: "Rimania musia prestať myslieť na tréning a začať hrať. Aj to je výsledok z Košíc. Spallettiho tím stratil náskok 3:1, ktorý by mu zabezpečil pohodlnú domácu odvetu."

Tuttosport: "AS nemôže byť spokojný s remízou na Slovensku. Spallettiho čaká v odvete hlavná úloha - vylepšiť defenzívu."

Partizan Belehrad - MŠK Žilina

Blic: "Partizan o trochu bližšie k skupinovej fáze než konkurenčná Crvena Zvezda. Čierno-bieli však budú musieť v odvete radikálne pridať. Výsledok 1:1 im totiž neponúka príliš priestoru na manévrovanie a kalkulovanie s remízou. Vo štvrtok už úvodná štvrťhodina naznačila, že zrejme nedokážu zlepšiť náladu fanúšikov po vyradení APOEL-om v 3. predkole Ligy majstrov a čerstvom odstúpení jedného z troch viceprezidentov klubu Zorana Mirkoviča. Z tribún okrem piskotu znelo: ´Hrajte futbal!´ a ku koncu jednoliato aj vyzývanie trénera Jokanoviča na odchod."

Danas: "Aká hra, taký výsledok. Partizan najprv opustil Ligu majstrov a po štvrtku je na najlepšej ceste byť úplne vymazaný z tohtosezónnej európskej mapy, zostať bez trénera, dôležitej časti vedenia klubu, podpory fanúšikov, solídnych príjmov spoza hraníc i pokoja. Za takých okolností by to mal ťažké aj s obhajovaním domáceho double. Postaral sa o to malý slovenský tím, ale najmä vlastný jalový, neorganizovaný, nenápaditý a bezkrvný výkon. Pripomenulo to súboj s APOEL-om, po ktorom sa stále ozývajú pomýlené hlasy, že postúpil slabší."

Dnevnik: "Partizan bez ťahu na bránku. Skupina fanúšikov sa po zápase snažila dostať do útrob štadióna a porátať sa s trénerom Jokanovičom. Strážcovia zákona museli zasahovať."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»De Telegraaf: Suárezova šou proti Slovanu