Prišiel o sprievod skúseného spoluhráča. Strelec vie, čo čakať od Rusov

Dávid Strelec na tréningu slovenskej futbalovej reprezentácie.
Dávid Strelec na tréningu slovenskej futbalovej reprezentácie. (Autor: futbalsfz.sk)
SITA|22. mar 2021 o 15:45

Pôvodne boli nominovaní až štyria hráči Slovana.

BRATISLAVA. Slovenská futbalová reprezentácia sa pred začiatkom kvalifikácie MS 2022 skladá len veľmi ťažko.

V návale zlých správ o zranených a chorých hráčoch, resp. možnom neuvoľnení legionárov z Nemecka pôsobí premiérová reprezentačná pozvánka pre 19-ročného Dávida Strelca ako blikajúce svetielko na konci tunela.

"Z pozvánky do reprezentácie som bol milo prekvapený. Ešte nedávno ma trápili drobnejšie zdravotné problémy," okomentoval Dávid Strelec na zraze prvé dojmy.

"Som vďačný, že som už stopercentne pripravený. Keď mi volal tréner Slovák a pýtal sa na môj zdravotný stav, v tej chvíli som trochu tušil, že by sa nominácia mohla stať realitou. V klube mám troch reprezentačných spoluhráčov, v debatách na to padla reč," prezradil útočník ŠK Slovan Bratislava v rozhovore na oficiálnom webe Slovenského futbalového zväzu.

Prišiel s gólovým apetítom

Sedemgólový strelec v aktuálnej sezóne Fortuna ligy by sa rozhodne nebránil, ak by sa mu podarilo dosiahnuť gól aj v reprezentačnom drese možno už v najbližšom zápase na Cypre.

"Pozvánka do reprezentácie bola jeden z mojich snov a cieľov. Prišiel som s tým, že chcem dať gól a prispieť mužstvu k víťazstvám," skonštatoval syn bývalého útočníka Artmedie Petržalka Milana Strelca.

Národný tím Slovenska aktuálne zasiahla vlna absencií, čo nie je dobrý signál pred začiatkom kvalifikačnej púte o postup do Kataru 2022.

Zatiaľ najväčšími škrtmi pred duelmi na Cypre (24. 3.) a doma s Maltou (27. 3.) a Ruskom (30. 3.) sú špílmachra a zároveň kapitána Mareka Hamšíka a rovnako skúseného krídelníka Vladimíra Weissa.

Mladík Strelec k tejto neľahkej situácii podotkol: "Situácia je taká, aká je. My sa s danými okolnosťami musíme vyrovnať najlepšie ako vieme a zvládnuť úvodné tri zápasy.“

Pozitívom je aspoň avizovaný príchod Milana Škriniara z Interu Miláno.

Skúsenosti má len s ruským futbalom

Ambiciózny mladík naznačil, že ako niekdajší líder mládežníckych výberov Slovenska si trúfa vziať bremeno zodpovednosti aj na najvyššej úrovni medzi dospelými.

"V mládežníckych reprezentáciách som toho odohral dosť, môžem o sebe povedať, že pripravený som. Reprezentačné zrazy nie sú pre mňa novinka, aj keď si veľmi dobre uvedomujem, že toto je ten najvyšší 'level'," uznal tínedžer.

"S cyperským a maltským futbalom skúsenosti nemám, s Ruskom sme sa pravidelne stretávali na mládežníckych turnajoch. Rusi vynikali vždy agresivitou a fyzickou silou," uzavrel Strelec na webe futbalsfz.sk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Prišiel o sprievod skúseného spoluhráča. Strelec vie, čo čakať od Rusov