V UFC sú s ním spokojní. Dvořák sa teší z lepších podmienok

Poprední českí bojovníci v UFC, Jiří Procházka a David Dvořák.
Poprední českí bojovníci v UFC, Jiří Procházka a David Dvořák. (Zdroj: Instagram/dvorak.david)
Adrián Mečiar|31. aug 2021 o 12:00

Dvořák podpísal nový kontrakt.

HRADEC KRÁLOVÉ. Český reprezentant David Dvořák prežíva vynikajúci vstup medzi svetovú špičku.

Dvořák absolvoval v UFC tri zápasy a doposiaľ nezaváhal. Po dvoch víťazstvách na body si naposledy pripísal tiež prvé ukončenie pred limitom v rámci tejto prestížnej ligy.

Nový kontrakt

Vynikajúce výkony mu nepriniesli len posun v rebríčku, ale rovnako novú zmluvu.

„Nový kontrakt je oficiálne podpísaný. Ďakujem všetkým, ktorí ma podporujú na mojej ceste. A dobrá práca Patrika Kincla a MMAasters management,“ uviedol Dvořák na sociálnej sieti.

Lepšie podmienky si musia vybojovať

Väčšina zápasníkov je pri vstupe do UFC vnímaná veľmi podobne. Sú to jednoducho nováčikovia a promotéri k nim tak pristupujú.

V zmluve dostanú základný plat, ktorý sa zvykne navyšovať až počtom zápasov, prípadne na základe predvedených výkonov.

Iba vybraní bojovníci si dokážu vyjednať lepšie podmienky. Ide o zvučné mená, ktoré sa presadili už mimo UFC. Do tejto skupiny patrí napríklad Dvořákov hviezdny krajan Jiří Procházka.

Procházka mal podľa neoficiálnych informácií pri premiére na minuloročnom podujatí UFC 251 päťnásobne vyššiu výplatu než bežný nováčik.

Namiesto sumy 10-tisíc amerických dolárov údajne zinkasoval 50-tisíc. Táto základná čiastka sa ešte zdvojnásobuje v prípade výhry.

Procházka si vybudoval renomé v japonskom Rizine, kde sa stal šampiónom poloťažkej váhy. Pri rokovaniach mal teda výrazne komfortnejšiu pozíciu oproti menej známym bojovníkom.

Dobrým príkladom, ktorý sa dá podložiť oficiálnymi a nespochybniteľnými údajmi, je Justin Gaethje. Gaethje prichádzal do UFC ako neporazený šampión vtedajšej organizácie WSOF (dnes PFL, pozn. red.) a už v debute zarobil 200-tisíc dolárov.

100-tisíc predstavoval základný plat a suma sa zdvojnásobila vďaka víťazstvu. Informácie o výplatách boli v roku 2016 zverejňované športovými komisiami, ktoré od toho v súčasnosti upustili.

Bojovníci, ktorí sa ocitnú v takej situácii ako Dvořák, si musia lepšie podmienky doslova vybojovať.

Dvořákovi vyšli v ústrety

Spoľahlivé výkony napokon slávia úspech. Dvořák sa pochválil novou zmluvou a po jej podpise neskrýval spokojnosť.

„Organizácia nám vyšla v ústrety vo všetkých podmienkach, ktoré sme si priali. Zmluva je pre nás veľmi výhodná,“ teší sa český zápasník podľa MMA Shorties.

„Vyjednávanie s organizáciou bolo úplne v pohode. Je vidieť, že keď človek podáva dobré výkony, tak s ním do budúcnosti počítajú, majú s ním plány, a preto im vôbec nerobilo problém vyjsť nám v niektorých veciach v ústrety,“ vysvetlil Dvořák.

Aktuálna jedenástka mušej váhy v UFC chce postupne vystúpať až k titulu. Ďalší krok na tejto ceste by mohol prísť ešte v roku 2021, podľa Dvořákových predstáv ideálne v decembri.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»V UFC sú s ním spokojní. Dvořák sa teší z lepších podmienok