Davenportovej návrat vo dvojhre v septembri v Indonézii

SITA|31. júl 2007 o 10:29

JAKARTA 31. júla (SITA, AP) - Americká tenistka Lindsay Davenportová sa už ako mamička vráti vo dvojhre na okruh WTA na turnaji Commonwealth Bank Tennis Classic (10. - 16. septembra, Tier III, dotácia ...

JAKARTA 31. júla (SITA, AP) - Americká tenistka Lindsay Davenportová sa už ako mamička vráti vo dvojhre na okruh WTA na turnaji Commonwealth Bank Tennis Classic (10. - 16. septembra, Tier III, dotácia 225 000 USD, tvrdý povrch) na indonézskom ostrove Bali. Organizátori podujatia zverejnili v utorok dohodu s bývalou singlovou i deblovou svetovou jednotkou, momentálne 68. v renkingu dvojhry. Medzi uchádzačkami predbežne figuruje aj Slovenka Daniela Hantuchová.

Davenportová, ktorá 10. júna priviedla na svet syna Jaggera v manželstve s investičným bankárom Jonom Leachom, predminulú sobotu uspela v oboch deblových vystúpeniach ako členka tímu Sacramento Capitals v stretnutí Svetovej ligy tímov proti americko-českým párom v službách družstva Newport Beach Breakers. Spolu s Ruskou Jelenou Lichovcevovou zdolali Lauren Albaneseovú a Michaelu Paštikovú 5:2 a v miešanej štvorhre po boku Bahamčana Marka Knowlesa vyhrala nad párom Rick Leach, Paštiková 5:1.

Od 8. júna 31-ročná rodáčka z kalifornského Palos Verdes síce naposledy hrala na okruhu WTA v septembri 2006 (štvrťfinále v Pekingu, prehra s Francúzkou Amélie Mauresmovou), ale oficiálne neoznámila ukončenie aktívnej činnosti. Začiatkom predminulého týždňa verejne zauvažovala o comebacku a neskôr potvrdila, že na turnaji WTA Tour Pilot Pen Tennis presented by Schick v New Havene (17. - 25. augusta) v rámci US Open Series bude partnerkou krajanky Lisy Raymondovej vo štvorhre. Ako jediná z hornej stovky počítačového poradia nefiguruje medzi tenistkami prihlásenými na blížiace sa US Open.

Na Bali sa Davenportová predstaví po tretí raz. Predvlani hneď pri svojej premiére získala titul a minulý rok sa prebojovala do semifinále, v ktorom vo dvoch tajbrejkoch nestačila na Rusku Svetlanu Kuznecovovú. Náladu si však napravila celkovým úspechom vo štvorhre po boku krajanky Coriny Morariovej.

Trojnásobná grandslamová šampiónka vo dvojhre naznačila, že medzi jej motivácie pri črtajúcom sa návrate patria aj OH 2008 v Pekingu. Držiteľka zlata z Atlanty 1996 a víťazka 51 turnajov vo dvojhre a 36 vo štvorhre sa stane najznámejšou mamičkou v tenisovom kolotoči. Zatiaľ tento primát patrí Rakúšanke Sybille Bammerovej (21. v renkingu dvojhry).


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davenportovej návrat vo dvojhre v septembri v Indonézii