23.05.2021 | Skupina A
23.05.2021 | Sk. A
0 - 1
(0:1, 0:0, 0:0)

Dánsko - Švajčiarsko: ONLINE z MS v hokeji 2021

Dánsko vs. Švajčiarsko: ONLINE prenos z MS v hokeji 2021 dnes.
Dánsko vs. Švajčiarsko: ONLINE prenos z MS v hokeji 2021 dnes. (Zdroj: Sportnet)
Sportnet|23. máj 2021 o 10:00 (aktualizované 23. máj 2021 o 21:56)

Sledovali ste s nami ONLINE prenos zo zápasu na MS v hokeji 2021: Dánsko - Švajčiarsko.

RIGA. Dánsko a Švajčiarsko dnes odohrali ďalší zápas na MS v hokeji 2021, ktoré hostí lotyšská Riga. Švajčiarsku stačil jediný gól, vyhralo 1:0.

ONLINE PRENOS: Dánsko - Švajčiarsko (LIVE z MS v hokeji 2021 dnes)

Majstrovstvá sveta Skupina A 2020/2021
23.05.2021 o 19:15
Dánsko
0:1
(0:1, 0:0, 0:0)
60' minúta
Ukončený
Švajčiarsko
Prehľad
Góly a asistencie: 14. Meier (Hischier, Müller). Rozhodca: Šír (CZE), Stano (SVK) – Ondráček (CZE), Synek (SVK).
Prenos
To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.
Ďalší program:

Dánsko
Utorok 25. 5. 2021, 15:15: Veľká Británia – Dánsko

Švajčiarsko
Utorok 25. 5. 2021, 19:15: Švajčiarsko – Švédsko
Dáni sa v tretej tretine začali osmeľovať a videli sme tak rýchly hokej zo strany na stranu vo vysokom tempe. Sympatický výkon Dánov však nebol korunovaný streľbou, severania totiž za celý zápas vystrelili na švajčiarsku bránku len štyrikrát, čo je nový antirekord MS. Aj keď sa teda oba tímy vo svojich útokoch pomerne pravidelne striedali, tak výraznú streleckú prevahu mali Švajčiari. Napriek početným gólovým príležitostiam však nedokázali druhý puk za chrbát skvele chytajúceho dánskeho brankára Dahma dostať a do konca zápasu tak bol výsledok veľmi otázny. Výhra Švajčiarov je však úplne zaslúžená a znamená, že Švajčiarsko má po dvoch zápasoch na konte plný počet 6 bodov. Dáni majú na konte tri body za včerajšiu výhru nad Švédskom.

Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 1:11 (4:30)
Najlepší hráči zápasu:

Dánsko – Sebastian Dahm
Švajčiarsko – Christoph Bertschy
Koniec zápasu.
59:54
True nahodil puk na zadný mantinel, kde sa Dáni zasekli v súboji so Švajčiarmi pri mantineli. Tam sa zápas zrejme skončí.
59:30
Dáni sa usadili v útočnom pásme, ich nahodenia na švajčiarsku bránku ale vôbec neprešli a Bertschy puk potom dostal do stredného pásma.
59:04
Oddychový čas Dánska.
59:04
Siegenthaler vystihol prihrávku Dánov a chcel puk vyhodiť o mantinel do stredného pásma. Puk sa ale odrazil až príliš silno a skončil na zakázanom uvoľnení.
58:39
importantDahm odchádza zo svojej bránky a Dáni budú hrať so šiestimi korčuliarmi.
58:15
Dáni sa usadili v útočnom pásme, nedokážu sa ale stále dostať do streleckých pozícií a Švajčiari ich držia na dištanc.
57:49
Boedker si nakorčuľoval na prihrávku za švajčiarsku obranu, okamžite ale bol zdvojený a v súboji pri mantineli o puk prišiel.
57:10
Švajčiari pokračujú vo svojom tempe v útočnej tretine a tlačia súpera do obrany. Dáni sa nedokážu dostať k puku.
56:26
Meyera pri jeho prieniku po ľavom krídle narazil Scherwey na mantinel. Scherweyovu strelu v protiútoku potom zrazil vracajúci sa True do rohu vlastného obranného pásma.
55:53
Olesen zatiahol puk za švajčiarsku bránku, kde ho ale pritlačil na mantinel Geisser. Hischier puk nakoniec získal a vyhodil ho na opačnú stranu.
55:21
Dáni otvorili hru a hrá sa teraz rýchly hokej zo strany na stranu, severanom ale naďalej chýba strelecké zakončenie ich útokov.
54:49
54:49
importantKurashev sa po výbornej kolmici od spoluhráča z vlastného obranného pásma dostal do samostatného nájazdu, Dahm ale jeho strelu vyrazil pravým betónom.
54:10
Vysoký oblúčik Kristensena doputoval až k zadnému mantinelu, tam bol ale ako prvý švajčiarsky obranca, ktorý hru hneď otočil na opačnú stranu.
53:41
A nakoniec si Dáni ešte aj neporozumeli pri rozohrávke a nechtiac vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
53:27
Ani teraz sa ale nie a nie dostať k strele. Dve dánske nahodenia skončili mimo Berrovej bránky a puky sa potom odrazili k Švajčiarom.
52:47
Dáni postupne začínajú aktívnejšie napádať a sú za to odmenení ziskom puku. V útočnom pásme sa však svojou kombináciou neudržali.
52:21
Ambühl chcel zaskočiť dánskeho brankára Dahma priamym nahodením puku z rohu klziska, dánsky gólman si ale dal pozor a puk vyrazil.
51:44
Aj Švajčiari však ukázali, že sú schopní pokaziť rozohrávku a sami sa dostali pod tlak napádajúcich Dánov. Puk ale stále držia pod kontrolou.
51:18
Dáni sa konečne dostali k puku, dlho si ho ale na hokejkách neužili a pod tlakom ho opäť odovzdali Švajčiarom.
50:27
Kristensen za bránkou doslova dotlačil na mantinel Scherweya, ten ale puk udržal a potom pred bránkou tečoval Bertschyho prihrávku tesne mimo Dahmovej bránky.
49:59
Švajčiari opäť kombinujú v útočnom pásme a dánski obrancovia ich zatiaľ vytláčajú k mantinelom.
49:27
Ambühl sa opäť snažil dostať spoza bránky do streleckých pozícií, zrejme však pri súboji s obrancami posunul dánsku bránku. Hra je prerušená.
48:57
Jensen Aabo napriek tlaku napádajúcich Švajčiarov rozohral na Boedkera do útočného pásma, ten však prehral súboj s Diazom a o hrací predmet prišiel.
48:19
Dáni sa po veľmi, ale skutočne veľmi dlhej dobe, usadili v útočnom pásme, ich kombinácia ale neviedla ani k jednej strele a po sérii súbojov pri mantineli im Švajčiari puk odpálili.
47:58
importantPodľa videorozhodcu puk ani po jednej dorážke Švajčiarov neprešiel za bránkovú čiaru, pokračujeme tak za stavu 1:0 pre Švajčiarsko.
47:58
47:58
importantHischier nahodil puk na bránku a dánsky brankár Dahm ho zastavil betónom. Puk sa urputne snažil snáď na päťkrát doraziť zblízka do siete Meier a potom aj Hischier, ani jeden z nich ale zrejme puk za bránkovú čiaru nedostal. Túto situáciu bude skúmať videorozhodca.
47:11
Oba tímy vystriedali, na ľade sa ale nič nezmenilo. Meier urobil s pukom okruh okolo celého dánskeho obranného pásma a až potom ho posunul na spoluhráčov.
46:49
Dáni vyhrali buly v útočnej tretine, Krogsgaard ale minul Berrovu bránku a Ambühl puk dostal až do švajčiarskeho útočného pásma.
46:14
Až po takmer minúte ďalšieho švajčiarskeho kolotoča Dáni puk vyhodili aspoň do stredného pásma. Untersander potom nepresnou prihrávkou vyhodil puk na zakázané uvoľnenie.
45:41
Dáni sú naďalej pod veľkým tlakom a stále sa im nedarí dostať puk z obrannej tretiny. Švajčiari si ho rýchlo vymieňajú pri mantineli.
45:10
importantHischier sa dostal k puku, ktorý sa zastavil po prihrávke od jeho spoluhráča pred dánskym bránkoviskom, zblízka ale trafil len betóny dánskeho gólmana.
44:36
Švajčiari akoby v posledných minútach pridali a Dáni sa v tejto chvíli len bránia. Helvéti sa ale ešte od mantinelu nedostali.
43:52
43:52
importantAmbühl sa spoza bránky dostal do ľavého kruhu, odkiaľ puk nahodil z otočky na bránku. Puk sa odrazil od korčule Truea smerom k bránke a gólman Dahm len s obrovskými problémami a šťastím udržal puk presne na bránkovej čiare.
43:12
Hischier sa obtočil s pukom okolo dánskej bránky, jeho prihrávka na spoluhráčov ale neprešla. Švajčiarsky brankár Berra potom musel predviesť svoj ešte len štvrtý zákrok v zápase proti strele Boedkera.
42:38
Dánsko v plnom počte.
42:23
Dáni potom puk navyše vybojovali a prihrávkami medzi sebou získali ďalšie cenné sekundy.
41:59
Diaz si nespracoval Andrighettovu prihrávku na modrej čiare a puk mu odskočil do stredného pásma.
41:32
Rýchlo sa doňho ale vrátili a už sa rozostavili do presilovkového vzorca. Diaz tvrdou strelou od modrej minul Dahmovu bránku, puk sa ale odrazil naspäť k Švajčiarom.
40:58
Švajčiari sa nepresnou strelou na úvod svojej prvej presilovky v zápase vyhnali z útočného pásma.
40:38
Vylúčenie v tíme Dánsko (Oliver Larsen – 2 min., hákovanie).
40:25
Dáni hneď na úvod tretej tretiny pokazili rozohrávku a vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 20:49.
Hra sa v druhej tretine opticky vyrovnala, zo svojich útokov ale dokázali vyťažiť výrazne viac Švajčiari. Tí nemali až toľko gólových príležitostí ako v prvej tretine, nejaké si však vytvorili a Dánov musel podržať brankár Dahm. Dáni pridali smerom dopredu, ich útokom ale chýbalo zakončenie a presná streľba, výsledkom čoho sú len tri strely na švajčiarsku bránku za dve tretiny. Pred tretím dejstvom tak majú tento zápas výrazne lepšie rozohraný Švajčiari a uvidíme, či ho dokážu dotiahnuť do víťazného konca.

Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 1:9 (3:19)
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:55
Dáni sa pokúsili ešte o jeden útok a po rýchlom útoku sa dostal po pravom krídle k strele From, jeho tečovaná strela ale skončila mimo Berrovej bránky.
39:16
Dáni sa snažia rozohrať, naďalej im v tom ale bránia vysokonapádajúci Švajčiari. Puk si tak prihrávajú len popri mantineli vo vlastnom obrannom pásme.
38:32
Andrighetto sa cez stred dánskej obrany dostal až medzi kruhy, tam mu ale puk odskočil a následne z otočky trafil len svojho cloniaceho spoluhráča.
38:00
Dáni sa konečne dostali spod tlaku, puk ale len zaviezli do švajčiarskej obrannej tretiny, kde sa na niekoľko sekúnd objavili a následne o hrací predmet prišli.
37:20
Švajčiarsky tlak pokračuje. Untersander strieľal od modrej cez cloniaceho Ambühla, tento puk ale gólmana Dánov Dahma vyslovene trafil.
36:45
Dáni sa opäť začínajú dostávať pod tlak rýchlo si prihrávajúcich Švajačiarov. Simionovo nahodenie z ľavej strany zastavil Dahm betónom vo vlastnom bránkovisku, kde musel pred Hofmannom puk na druhýkrát lapačkou prikryť.
36:04
Meiera čistým hitom zrazil na ľad Jensen Aabo, ktorý potom odpálil puk do švajčiarskej obrannej tretiny. Odtiaľ obrancovia Švajčiarska rýchlo rozohrali.
35:26
A nakoniec ich svojím napádaním dokonca donútili i k chybnej rozohrávke. Andrighettovu strelu z ľavého krídla následne dánsky gólman Dahm vyrazil.
35:01
Dáni sa dvakrát pokúsili prejsť stredným pásmom, zakaždým ich ale brániaci Švajčiari vytlačili naspäť dozadu.
34:35
importantPuk sa po veľmi neprehľadnej situácii odrazil v bránkovisku tak, že ho dánsky brankár musel reflexívne vyraziť tesne mimo svojej bránky.
33:58
Dáni však Helvétov nepustili k ničomu. Oba tímy striedajú.
33:18
Corvi vybojoval puk za dánskou bránkou, čím založil útok svojho tímu. Švajčiari prihrávkami popri mantineli obliehajú dánsku obranu.
32:45
From potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma, jeho strela ale bola zrazená nad švajčiarsku bránku. Dáni v tejto tretine ešte nevystrelili na Berrovu bránku.
32:03
Oba tímy si nepresnými rozohrávkami vystriedali v strednom pásme kontrolu nad pukom, až sa vrátil na hokejky Švajčiarov.
31:34
Kurashev, ktorý naskočil na ľad z trestnej lavice, prišiel v útočnom pásme o puk, jeho spoluhráči ho však už v strednom pásme získali.
31:06
Švajčiarsko v plnom počte.
30:50
Jensen Aabo tvrdou strelou od modrej minul švajčiarsku bránku, puk sa ale odrazil k Dánom, ktorí sa konečne rozostavili do presilovkovej formácie.
30:21
Súboje za Berrovou bránkou ale skončili pre Dánov neúspechom a Corvi puk zatiahol až do rohu útočnej tretiny, kde ho podržal v súboji s dvojicou Dánov.
29:46
Dáni sa však už do útočného pásma vrátili a bojujú o puk po nahodení na zadný mantinel.
29:15
Švajčiari hneď na úvod oslabenia vyhodili puk za dánsku bránku.
29:06
Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Philipp Kurashev – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
28:32
Nahodenie Siegenthalera od modrej skončilo mimo dánskej bránky a puk sa následne odrazil až do stredného pásma.
28:03
importantHofmann sa doslova pretlačil cez stred dánskej obrany do samostatného úniku, pred gólmanom Dahmom ale vystrelil mimo jeho bránky.
27:39
Untersanderovu strelu od modrej tečoval jeden zo Švajčiarov do chráničov brankára Dahma, ktorý puk pohotovo prikryl, aby jeho spoluhráči mohli ísť striedať.
27:16
Švajčiari stihli prestriedať a začal tak ich kolotoč v útočnom pásme. Unavení Dáni už len veľmi pomaly korčuľujú za protihráčmi.
26:39
Scherwey sa vytočil spoza bránky medzi kruhy, jeho strela ale bola zrazená mimo Dahmovej bránky. V rohu ho potom znovu získali Helvéti.
26:13
Dáni sa ale opäť vyhnali z útočného pásma sami. Švajčiari konečne vystriedali a teraz odpovedajú svojím útokom oni.
25:54
Dáni majú teraz asi najväčší tlak v tomto zápase a navyše stíhajú v útočnom pásme i striedať.
25:21
Boedker sa otočil s pukom za švajčiarskou bránkou a prihrával ho pred ňu, ani jeden z jeho spoluhráčov ho ale nezasiahol.
24:47
Prekvapivú strelu Olivera Lauridsena z ostrého uhla švajčiarsky brankár Berra vyrazil ramenom. Švajčiari následne puk získali.
24:33
True nahodil puk na zadný mantinel, od ktorého sa odrazil pred bránkovisko a švajčiarsky gólman Berra ho musel pred Poulsenom prikryť lapačkou.
23:58
Dáni s veľkými problémami vyhodili puk z vlastného obranného pásma, už v strednom pásme sa ho však znovu zmocnili Švajčiari, ktorí ho hneď nahodili za dánsku bránku.
23:30
Dáni sa sami vyhnali z útočného pásma a nahodenie Markusa Lauridsena zo stredného pásma zrazil jeden zo Švajčiarov na ochrannú sieť.
23:01
Siegenthaler chcel vysunúť do úniku Scherweya, ten si ale prihrávku nespracoval a opäť tak puk skončil na zakázanom uvoľnení.
22:37
Následne sa zakázaným uvoľnením proti pravidlám previnili aj Švajčiari.
22:27
Ambühl obkrúžil s pukom dánsku bránku, k strele sa ale nedostal. Dáni potom vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
22:10
Nepresnou prihrávkou sa však sami vyhnali z útočného pásma. Oba tímy prestriedali a Švajčiari sa doňho následne vrátili.
21:31
Švajčiari pokračujú v obliehaní dánskej obrany a rýchlo si vymieňajú puk pri mantineli v útočnom pásme.
20:57
Ďalšie nahodenie za dánsku bránku už skončilo na hokejkách Švajčiarov, Meier ale po zrážke s jedným z Dánov posunul Dahmovu bránku.
20:20
Švajčiari vyhrali úvodné buly v druhej tretine, nepresným nahodením na zadný mantinel ale rýchlo odovzdali puk Dánom.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 20:03.
Po prvej tretine idú do šatne so zaslúženým jednogólovým náskokom Švajčiari, ktorí boli výrazne aktívnejším tímom a mali jasnú prevahu vo všetkých herných aspektoch. Svojím neustálym napádaním robili Dánom obrovské problémy a tí tak ani nemali poriadnu šancu na to, aby ohrozili švajčiarskeho gólmana Berru. Do vedenia sa napriek početným gólovým príležitostiam Švajčiari dostali až v 14. minúte zásluhou gólu Tima Meiera, ani potom sa ale obraz hry nezmenil a pukov v dánskej sieti mohlo byť aj viac.

Strely na bránku v 1. tretine: 2:10
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:39
Na záver prvej tretiny prišiel ešte jeden dánsky útok, strelu Jensena Aaba od modrej ale švajčiarsky brankár Berra vyrazil do rohu, kde jeho spoluhráči puk držia.
19:02
Helvéti potom znovu zatlačili Dánov do ich obranného pásma, severania ale vytlačili Švajčiarov do rohu a o puk ich obrali.
18:31
Dáni konečne pripravili Švajčiarov o puk, nepresnou rozohrávkou ale puk bez akéhokoľvek napádania zo strany protihráčov vyhodili na zakázané uvoľnenie.
17:58
importantSimion našiel prihrávkou spoza bránky medzi kruhmi voľného Corviho, ktorého strelu z prvej zrazil nohou mimo svojej svätyne dánsky kapitán Jensen Aabo.
17:23
Švajčiari pokračujú vo svojom nápore. Dánski obrancovia sa stále nedokáže dostať k puku, Švajčiari ale veľmi nestrieľajú.
16:53
Hardt hneď po buly vo vlastnom obrannom pásme vyhodil puk na zakázané uvoľnenie.
16:45
Už značne unavenej pätici Dánov pomohol ich brankár Dahm, ktorý chytil nahodenie Andrighetta od modrej a prerušil tým hru.
16:14
Zatiaľ sa im to podarilo, pre zmenu sa im ale nedarí kompletne vystriedať. Švajčiari to medzitým stíhajú.
15:43
Švajčiari opäť zatlačili Dánov do obrany a tí majú veľký problém udržať svojich protihráčov pri mantineli.
15:00
importantPo odpískaní postavenia útočiaceho Poulsena vo švajčiarskom bránkovisku prešiel puk po dorážke Larsena za chrbát Berru, dánsky gól ale logicky platiť nemohol.
14:15
Dánom sa podarilo zatlačiť Švajčiarov do ich obranného pásma, k strele sa ale dostal len Oliver Lauridsen na modrej čiare a svojím pokusom navyše trafil brániaceho švajčiarskeho hráča.
13:35
importantŠvajčiari hneď mohli svoj náskok navýšiť! Praplanova prihrávka spoza dánskej bránky prešla na Bertschyho, ktorý z ľavej strany trafil dánskeho gólmana Dahma zrejme do prilby.
13:12
13:12
goalŠvajčiarsko dalo gól!
Švajčiari otvárajú zaslúžene skóre! Hischier našiel krížnou prihrávkou z ľavého krídla na pravé TIMA MEIERA, ktorý obišiel protihráča a potom strelou zápästím cez ďalšieho dánskeho obrancu vymietol pravý horný roh Dahmovej bránky. Asistencie: Nico Hischier, Mirco Müller.
12:37
Dáni preto bez zbytočného váhania vyhadzujú puky do stredného pásma, kde ich Švajčiari zachytávajú. Presne takto teraz zastavili Helvéti rozohrávku Olivera Lauridsena.
11:42
Švajčiari majú naďalej výraznú prevahu, počet ich streleckých pokusov sa už ale nezvyšuje tak rýchlo. Teraz robia vysokým napádaním obrovské problémy dánskym obrancom.
11:08
Dáni sa ocitli pod tlakom vo vlastnom obrannom pásme, Švajčiari ale Dahmovu bránku netrafili a Dáni potom puk vyhodili do strednej tretiny.
10:35
Kristensenovu kolmicu na útočnú modrú si spoluhráč nespracoval a švajčiarski obrancovia hneď po zisku puku otočili hru na opačnú stranu.
10:07
A po zhruba pol minúte o puk prišli. Meier na opačnej strane hľadal prihrávkou z krídla medzi kruhmi Praplana, ktorý ale hrací predmet nezasiahol.
09:40
Dáni dokorčuľovali nahodenie za švajčiarsku bránku, nedarí sa im ale dostať od mantinelov do streleckých pozícií.
09:05
09:05
importantVerminova prihrávka z ľavého krídla pred bránkovisko bola tečovaná, k puku sa ale i tak dostal Ambühl, ktorý ho zblízka nasmeroval v súboji s dánskym obrancom len do brankára Dahma.
08:27
Scherweyovo nahodenie na zadný mantinel dokorčuľoval Praplan, nemal ale žiadnu podporu od spoluhráčov, a tak musel puk posunúť dozadu na obrancov.
07:54
Rozohrávka sa Švajčiarom teraz nevydarila a musia sa tak brániť. Dáni už prenikli do útočného pásma, ich útok sa ale zasekol v súbojoch pri mantineli.
07:21
Andrighetto prišiel na pravom krídle o puk, Markus Lauridsen ho ale len vyhodil do švajčiarskej obrannej tretiny a odišiel so spoluhráčmi striedať.
06:50
Švajčiari sa znovu usadili v útočnom pásme, tentoraz si ale puk zatiaľ prihrávajú len popri mantineli.
06:20
Švajčiari opäť zastavili dánsky pokus o útok už v strednom pásme a rýchlo otočili hru na opačnú stranu. Ambühlovu strelu z ľavého krídla chytil dánsky gólman Dahm.
05:45
05:45
importantZabudnutý Meier sa po pohotovej prihrávke z vlastného obranného pásma ocitol sám pred Dahmom, strelou z pravého kruhu ale len prevetral Dahmovu lapačku.
05:20
Puk ale udržali na svojich hokejkách obrancovia Švajčiarska, ktorí s ním zacúvali do vlastného obranného pásma a až pri vysokom forčekingu Dánov odovzdali puk svojmu súperovi.
04:54
Hofmann tvrdou strelou hneď po buly minul dánsku bránku a Švajčiari sa potom sami vyhnali z útočného pásma.
04:22
Švajčiari hneď po konci oslabenia vyrazili do útoku a nahodenie na svoju bránku musel lapačkou prikryť brankár Dánov Dahm.
04:02
Švajčiarsko v plnom počte.
03:45
Až teraz sa Dáni dostali do útočnej tretiny, zo svojho útoku ale vyťažili len jednu strelu kapitána Jensena Aaba, ktorá cez blokujúcich Švajčiarov na bránku ani neprešla.
03:09
Dáni sa stále nedokážu dostať do útočnej tretiny a ich ďalšie nahodenie za švajčiarsku bránku zastavil gólman Helvétov Berra.
02:38
Švajčiari sa hneď po buly zmocnili puku a Bertschy sa veľmi odvážnym individuálnym prienikom takmer dostal cez štvoricu protihráčov až pred bránku. Dáni mu puk zobrali len s veľkými problémami.
02:02
Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Santeri Alatalo – 2 min., podrazenie).
01:50
Švajčiari vstúpili do zápasu veľmi aktívne a opäť sa nasťahovali do útočnej tretiny. Dáni sa zatiaľ len bránia.
01:08
Švajčiari vysokým forčekingom robia dánskym obrancom obrovské problémy, puk sa im ale podarilo získať až po nevydarenom nahodení Hardta do útočnej tretiny.
00:45
importantPo prihrávke spoza bránky Dánov sa dostal k strele Praplan, z pomerne ostrého uhla ale vypálil nad dánsku bránku.
00:27
Scherwey okamžite po buly vyštartoval do útočnej tretiny, jeho prienik ale skončil strelou mimo Dahmovej bránky.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Dáni budú hrať v červených dresoch, Švajčiari v bielych.
Oba tímy práve vychádzajú na ľadovú plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

Dánsko: Dahm (Dichow) – Lassen, M. Lauridsen, Jensen Aabo (C), O. Larsen, O. Lauridsen (A), Kristensen, Krogsgaard – Nicklas Jensen, Jakobsen, Boedker – Andersen, Jesper Jensen, Hardt – True, Bau Hansen, Meyer – Madsen, Poulsen (A), From – Olesen.

Švajčiarsko: Berra (Nyffeler) – Müller, Siegenthaler, Untersander (A), Moser, Diaz (C), Geisser, Alatalo, Heldner – Praplan, Scherwey, Bertschy – Meier, Hischier (A), Andrighetto – Hofmann, Simion, Corvi – Ambühl, Kurashev, Vermin.

Rozhodca: Šír (CZE), Stano (SVK) – Ondráček (CZE), Synek (SVK).
importantTento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.


Vzájomné zápasy

V tomto tisícročí sa obe repezentácie stretli na MS päťkrát a všetkých 5 zápasov vyhrali Švajčiari. Doteraz posledným vzájomným zápasom na MS bol duel v základnej skupine MS 2016 v Moskve, ktorý vyhrali Švajčiari 3:2 po predĺžení.

Posledných 5 vzájomných zápasov na MS:
MS 2003 (základná skupina): Dánsko – Švajčiarsko 2:6
MS 2007 (osemfinálová skupina): Švajčiarsko – Dánsko 4:1
MS 2008 (osemfinálová skupina): Dánsko – Švajčiarsko 2:7
MS 2013 (základná skupina): Švajčiarsko – Dánsko 4:1
MS 2016 (základná skupina): Švajčiarsko – Dánsko 3:2 po predĺžení


Švajčiarsko

Hokejisti Švajčiarska majú na súpiske štyroch hráčov z NHL – obrancu Jonasa Siegenthalera (New Jersey Devils) a útočníkov Nica Hischiera (New Jersey Devils), Philippa Kurasheva (Chicago Blackhawks) a Tima Meiera (San Jose Sharks). Vo výbere trénera Patricka Fischera sa nachádza i 14 hráčov, ktorí získali striebro na šampionátoch v rokoch 2013 a 2018 a nechýba ani útočník Andres Ambühl (Davos), ktorý 16. účasťou vyrovnal rekord MS. Ten aktuálne patrí i jeho krajanovi, bývalému obrancovi Mathiasovi Segerovi.

Švajčiari odohrali v rámci prípravy dva dvojzápasy – proti Rusku a Lotyšsku – a vo všetkých zápasoch vyhrali. Veľa gólov nestrelili, avšak naopak za štyri prípravné zápasy inkasovali od oboch súperov len po jednom góle. Rusov zdolali výsledkami 3:1 a 1:0 a Lotyšov 3:0 a 2:1. Skvelú formu potvrdili Švajčiari i vo svojom úvodnom zápase na tomto šampionáte, v ktorom zdolali Čechov 5:2. V dnešnom zápase proti Dánom tak sú veľkým favoritom na zisk troch bodov.


Dánsko

Dáni priviezli do Lotyšska výber, v ktorom sa nachádzajú hráči z domácej dánskej, švédskej, fínskej, nemeckej i švajčiarskej ligy. Jediným hráčom, ktorý si v aktuálnej sezóne zahral NHL, je útočník Alexander True, za San Jose Sharks však odohral len 7 zápasov, v ktorých si pripísal jedinú asistenciu, a väčšinu sezóny strávil na farme. Najväčšou hviezdou tak je zrejme útočník Mikkel Boedker zo švajčiarskeho Lugana, ktorý odohral v NHL 709 zápasov v základnej časti a 34 zápasov v play-off a v roku 2016 bol členom Výberu Európy, ktorý sa na Svetovom pohári v Toronte dostal až do finále. Zabudnúť nemôžeme ani na Nicklasa Jensena (Jokerit Helsinki, KHL), ktorý včera zažiaril proti Švédom 3 gólmi a 1 asistenciou.

Dáni sa v príprave pred týmto šampionátom stretli dvakrát so Švédmi a trikrát s Nórmi. Oboch súperov porazili len v jednom zápase. Švédom najprv podľahli 2:4, odvetu ale vyhrali 3:2. Nórov pre zmenu porazili v prvom zápase (4:0), ďalšie dva ale prehrali (3:4 po predĺžení a 0:4). Vstup do šampionátu sa Dánom včera vydaril skvele, keď prvýkrát v histórii zdolali na MS Švédov (4:3) a do tohto zápasu tak idú už s tromi bodmi na svojom konte.
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu skupiny A Majstrovstiev sveta medzi Dánskom a Švajčiarskom. Stretnutie sa začne o 19:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Dánsko - Švajčiarsko: ONLINE z MS v hokeji 2021