Južná Kórea vytrápila Dánsko, domáci hokejisti vyhrali iba o dva góly

Dánski hokejisti strieľajú jeden z gólov.
Dánski hokejisti strieľajú jeden z gólov. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. máj 2018 o 00:00

Juhokórejčania po sérii debaklov zaznamenali prijateľný výsledok.

MS v hokeji 2018, B-skupina (Herning):

Dánsko - Kórejská republika 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Góly: 23. F. Nielsen (D. Nielsen), 33. Jensen (Bjorkstrand), 57. Hardt (F. Nielsen, J. Jensen) - 25. Kim Ki-sung (Kim Sang-wu).

Rozhodcovia: Sjoqvist (Švéd.), Gouin - McCrank (obaja Kan.), Lazarev (Rus.), vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 10.591 divákov.

Dánsko: Andersen - Aabo Jensen, O. Lauridsen, S. Lassen, P. Larsen, Jensen, D. Nielsen, Kristensen - Bjorkstrand, F. Nielsen, Bödker - Hardt, Regin, Storm - Nick. Jensen, J. Jensen, Hansen - Madsen, Jakobsen, Russell

Južná Kórea: Dalton - Kim Won-džun, Young, Regan, I Don-ku, Seo, Plante, O, Seo - Lee, Kim Ki-sung, Kim Sang-wu - Radunske, An, Swift - Kim Won-džung, Park Čin-gjo, Šin Sang Wu - Džeon, I Jung-jun, Šin Sang Hoon

HERNING. Hokejisti domáceho Dánska vyhrali v zápase B-skupiny majstrovstiev sveta nad Kórejskou republikou 3:1.

Po šiestich zápasoch majú na konte 11 bodov a reálnu šancu na postup do štvrťfinále.

MS v hokeji 2018: Pozrite si momentky zo zápasu Dánsko - Južná Kórea: fotogaléria

12.5.2018

Kórejčania sú naďalej poslední bez zisku jediného bodu a so skóre 4:45.

Kórejčania uzavrú svoje účinkovanie v skupine v pondelok od 14.15 proti Nórsku, Dáni budú hrať v utorok od 20.15 proti Lotyšsku.

Online prenos: Dánsko - Južná Kórea (MS v hokeji 2018, B-skupina)

Majstrovstvá sveta Skupina B 2017/2018
12.05.2018 o 16:15
Dánsko
3:1
(0:0, 2:1, 1:0)
60' minúta
Ukončený
J. Kórea
Prehľad
Góly a asistencie: 23. Nielsen (Nielsen), 33. Jensen (Bjorkstrand), 57. Hardt (Nielsen, Jensen Aabo) – 25. Ki-song Kim (Sang-uk Kim). Rozhodca: Oliver Gouin (CAN), Mikael Sjoqvist (SWE) – Gleb Lazarev (RUS), Dustin McCrank (CAN).
Prenos
Hokejisti Južnej Kórey predviedli doposiaľ svoj najlepší výkon na svetovom šampionáte, keď poriadne potrápili reprezentantov usporiadateľskej krajiny Dánska. Napokon to však na viac ako na prehru 3:1 nestačilo. Zlomový moment prišiel na rozmedzí 56. a 57. minúty, keď sa najskôr nechal absolútne zbytočne vylúčiť Brock Radunske, aby následne definitívne zlomil odpor súpera tretím gólom Dánov Nichlas Hardt. Pre túto chvíľu je to odo mňa všetko, od 20:15 sa však na vás ešte teším pri veľkom šlágri programu základných skupín medzi Kanadou a Fínskom. Dovtedy sa majte pekne!
Koniec zápasu.
59:55
V závere sme ešte sledovali sympatickú snahu kórejskeho tímu o strelenie kontaktného gólu, avšak Dáni situáciu zvládli a predsa len si pripisujú ďalšie tri body do tabuľky.
58:54
importantNo a v tejto chvíli neboli kórejskí hokejisti vôbec ďaleko od kontaktného gólu, keď po nedorozumení v rozohrávke Dánska sa dostal puk k Čong-hjun Leeovi, no ten z dobrej pozície Andersenovu bránku netrafil!
58:20
importantKórejčania už nemajú na čo čakať, Matt Dalton je vonku z bránky a uvidíme hru 6 na 5!
57:40
importantOkamžite po vhadzovaní sa v obrovskej príležitosti ocitol Jannik Hansen, ktorý však z hranice bránkoviska nedokázal doraziť puk za chrbát kórejskeho gólmana.
57:35
importantKórejskí hokejisti sa ešte predsa len pokúsia s týmto zápasom predsa len niečo spraviť, Jim Paek si berie oddychový čas. Vhadzuje sa však pred Mattom Daltonom.
57:10
Oliver Bjorkstrand v útočnom pásme svojím pohybom narobil poriadne problémy Ericovi Reganovi, napokon však v rohu klziska o puk prišiel, keď stratil stabilitu.
56:35
56:35
goalDánsko dalo gól! Toto si už Dáni ujsť rozhodne nenechajú. V presilovej hre pridáva po peknom teči z predbránkového priestoru ich tretí gól v zápase NICHLAS HARDT. Asistencie: Frans Nielsen, Jesper Jensen Aabo.
55:50
Neuveriteľná taktická chyba zo strany Brocka Radunskeho pravdepodobne pochováva šance Kórejčanov na zvrat v tomto zápase. Útočník ázijskeho celku totiž pri prejazde okolo striedačiek zrazil k zemi jedného z Dánov a putuje tak na trestnú lavicu.
55:40
Dáni sú v týchto momentoch poriadne rozhodení z aktivity súpera a teraz sa dokonca previnili aj zakázaným uvoľnením. Hra sa tak vráti do ich obranného pásma.
54:33
importantObrovský tlak Kórejčanov v útočnom pásme! Puk tam zaviezol Čong-hjun Lee, ktorý sa pokúsil obtočiť okolo bránky, no Frederik Andersen si postrážil aj následnú nebezpečnú dorážku Kim Ki-Songa!
54:08
Čong-hjun Lee si dokorčuľoval vlastný nahodený puk na bránku Frederika Andersena, dánsky brankár pre istotu prerušuje hru a vhadzovať sa bude po jeho ľavej ruke. Avšak až po poslednej reklamnej prestávke tohto zápasu.
53:25
Veľmi dobrú prácu teraz v útočnom pásme odvádzala dvojica Čin-hi Ahn a Brock Radunske, ktorej sa dokonca podarilo narušiť rozohrávku súpera, do streleckej príležitosti sa však nedostali.
52:43
Je to bez nápadu. Dáni sa síce počas celej presilovej hry držali v útočnom pásme, nič prekvapivé, čím by dokázali zaskočiť brániacich sa Kórejčanov, však vymyslieť nedokázali.
51:18
Dánski hokejisti nehrajú túto presilovú hru zle, keď Matt Dalton musel riešiť už zakončenie obrancu Jespera Jensena a rovnako tak aj Nichlasa Hardta.
50:43
Dlho sa na ľadovej ploche nič nedialo, keď sa ani jednému z tímov nedarilo založiť ofenzívnu akciu. Potom však trochu v ofenzíve prepadli Kórejčania, na opačnej strane sa črtalo prečíslenie Dánska, ktoré v poslednej chvíli nedovoleným zákrokom prekazil Alex Plante. Ten si za sekanie odchádza sadnúť na trestnú lavicu.
49:11
Kórejčania si znova vybrali slabšiu chvíľku, keď tentokrát dali až príliš veľa priestoru na manévrovanie s pukom v obrannom pásme Oliverovi Bjorkstrandovi, ktorý to však využil len na nevýraznú strelu na Matta Daltona. O pár sekúnd na to sa však kórejskí hokejisti previnili zakázaným uvoľnením.
48:12
Napriek niekoľkým zábleskom treba povedať, že Dáni ako favorit tohto zápasu dnes nepredvádzajú vôbec ideálny výkon. Napríklad v tejto chvíli sa previnili zakázaným uvoľnením.
47:16
Mimoriadne sympatický prienik predviedol v tomto striedaní kórejský obranca Jong-čon Seo, ktorý sa rozbehol po ľavom krídle a ohrozil Frederika Andersena. Následne sa neujala ani dorážka Brocka Radunskeho.
46:36
Dáni po ubránenom oslabení, keď prežili aj jednu obrovskú šancu súpera prešli opäť do ofenzívny, Matt Dalton bez najmenších problémov kryje pokus Fransa Nielsena. Nasleduje prvá reklamná prestávka tretej tretiny.
45:55
Kórejskí hokejisti sa v tejto chvíli poriadne hnevajú na rozhodnutie rozhodcov potom, čo sa puk z hokejky Mikkela Boedkera dostal až na tribúnu a pýtali si vylúčenie dánskeho útočníka. Opakované zábery však ukázali, že sa tak stalo s tečom jedného z Kórejčanov, a tak bolo rozhodnutie arbitrov tohto stretnutia správne.
44:53
importantNo a teraz skutočne neboli kórejskí hokejisti ďaleko od vyrovnania, keď sa spoza bránky k strele natlačil Michael Swift, neujali sa ani niekoľkonásobné dorážky jeho spoluhráčov.
44:01
Nichlas Hardt sa teraz poriadne čuduje rozhodnutiu jedného z rozhodcov, ktorý ho za držanie súperovej hokejky posiela na trestnú lavicu. Južná Kórea si tak zahrá ďalšiu presilovú hru a znova tak má príležitosť vyrovnať skóre stretnutia.
43:48
Kórejčania zvolili taktiku vysokého pressingu, čo sa im takmer nevyplatilo, keď prepadli v útočnom pásme a do zakončenia sa na opačnej strane dostával Frederik Storm.
42:47
Kórejčania kombinovali v útočnom pásme, následne však spravil chybu Kim Won-čon a Matt Dalton musel riešiť najskôr zakončenie Fransa Nielsena a následne aj pokus o dorážku z hokejky Patricka Russella.
41:40
Eric Regan vyzeral po nahodenom puku z dánskych hokejok za bránku Matta Daltona mierne dezorientovane, napokon ho však stihol prebrať na svoju hokejku pred dánskym súperom.
40:28
Dánski hokejisti úvod tretej tretiny a záver svojho oslabenia zvládli veľmi dobre a Kórejčanov k ničomu nepustili.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Druhá tretina už predsa len ponúkla o niečo zaujímavejší hokej. Do vedenia sa krátko po skončení prvej presilovej hry dostali Dáni, keď sa v 23. minúte presadil Frans Nielsen. Kórejčania trpezlivo čakali na svoju príležitosť a tá prišla už o dve minúty neskôr, keď vyrovnal Kim Ki-song. Nevýrazný dánsky výkon sa ale opätovným vedúcim gólom pokúsil oživiť útočník Jesper Jensen. V úvode tretej dvadsaťminútovky budú ešte kórejskí hokejisti dohrávať presilovú hru, pokiaľ by sa im podarilo vyrovnať, mohli by sme byť svedkami veľmi zaujímavého záveru stretnutia. Tak sa nechajme prekvapiť!
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:57
V úplnom závere druhej tretiny tam ešte bola snaha zo strany Kórejčanov o nejaké tečované strely či dorážky, avšak nič z toho sa neujalo.
39:43
importantObrovská príležitosť kórejskeho tímu! Po prihrávke spoza bránky sa úplne sám medzi kruhmi ocitol Čong-hjun Lee, oprel sa do puku, no Frederik Andersen bol dobre postavený!
39:08
Dobrá práca brániacej sa dánskej štvorice, ktorá teraz Čin-hi Ahna vystavila vďaka aktívnej hre na modrej čiare postaveniu mimo hry.
38:27
Vďaka aktivite Brocka Radunskeho si v závere druhej tretiny zahrajú svoju prvú presilovú hru aj Kórejčania, keď sa nedovoleným bránením previnil obranca Jesper Jensen Aabo.
37:38
Kórejčania pomerne dlho pobudli v útočnom pásme, avšak Čin-hi Ahn o puk napokon pri mantineli prišiel a odchádza striedať.
36:45
Ani tentokrát sa Dánom nepodarilo založiť nejaký súvislejší tlak v útočnom pásme, Kórejčania puk vyvážajú na opačnú stranu klziska.
35:55
Pomaly sa nám blíži záver druhej tretiny a dánski hokejisti opäť trochu poľavili zo svojho črtajúceho sa náporu z posledných minút. Napriek tomu hru v týchto momentoch kontrolujú.
34:45
Frederik Storm kombinoval s Petrom Reginom, druhý menovaný aj chcel ohroziť Matta Daltona, avšak prihrávka naňho napokon neprešla.
33:58
Tak v týchto chvíľach už sledujeme očakávaný priebeh zápasu, keď sa Dáni začínajú hokejom doslova baviť. Treba však povedať aj to, že v niektorých momentoch to vo svojich kombináciách v útočnom pásme až príliš preháňajú.
33:16
Na vedúci gól nadviazali dánski hokejisti ďalším dobrým striedaním, Matt Dalton však tentokrát situáciu zvládol a puk prikryl svojou lapačkou.
32:14
32:14
goalDánsko dalo gól! V tomto striedaní dostali Dáni v útočnom pásme až príliš veľa priestoru, Oliver Bjorkstrand zachytil puk na pravom mantineli, poslal ho nikým nestráženému útočníkovi JESPEROVI JENSENOVI, a ten už nemal problém prekonať Daltona. Asistencia: Bjorkstrand.
31:25
Na výkone kórejských hokejistov je však sympatické, že sa rozhodne neboja hrať a vždy, keď len trochu vycítia šancu na protiútok, tak neváhajú a snažia sa ohroziť Frederika Andersena. Teraz ich však zastavilo postavenie mimo hry.
31:17
Frederik Storm zaviezol puk do útočného pásma a vznikol z toho náznak tlaku dánskeho mužstva. Najskôr sa do puku oprel Peter Regin, o pár sekúnd z tesnej blízkosti proti Mattovi Daltonovi neuspeli ani Storm, ani Nichlas Hardt.
30:36
importantKim Ki-sung dostal peknú prihrávku do jazdy na pravom krídle, prihral pod seba na Ton-ko Iho, jeho projektil skončil len na ochrannej sieti a pokračovať sa bude opäť až po reklamnej prestávke.
29:15
Julian Jakobsen si nakorčuľoval až pred Matta Daltona, kde však ponuku na teč od Patricka Russella trafiť nedokázal.
28:50
Opäť až v závere početnej prevahy sa dánski hokejisti dokázali usadiť v útočnom pásme a vytvorili si tam dve či tri strelecké príležitosti. Skórovať však nedokázali, a tak pokračujeme vo vyrovnanom stave.
27:08
importantDáni sa dnes mimoriadne zahrávajú s ohňom. Tentokrát podcenili rozohrávku akcie z vlastného obranného pásma a Jong-čon I takmer zasúval puk do poloodkrytej bránky Frederika Andersena.
26:45
Ak však chcú byť kórejskí hokejisti dnes úspešní, musia sa vyvarovať podobne zbytočných faulov, ako toto teraz predviedol Brock Radunske, ktorý po nepremenej streleckej príležitosti krosčekoval jedného z dánskych obrancov.
26:12
Tak treba povedať, že Kórejčania dnes ukazujú, že aj oni vedia hrať hokej. Michael Swift našiel krásnou zadovkou medzi kruhmi Čin-hi Ahna, no Frederik Andersen puk skryl vo svojich chráničoch. Nasleduje reklamná prestávka.
25:13
No a po vyrovnávajúcom góle Kórejčanov sa hra razom rozbehla, keď sme už za necelú minútu videli po ďalšej streleckej príležitosti na oboch stranách.
24:18
24:18
goalJužná Kórea dala gól! Tak predsa sa kórejským hokejistom podarilo vyrovnať, keď ich dobrú pasáž využil na strelenie gólu po peknej prihrávke od Kim Sang-uka KIM KI-SONG. Asistencia: Kim Sang-uk.
23:25
importantNo a už mohlo byť vyrovnané! Dáni prepadli v útočnom pásme, na opačnej strane sa do zakončenia po prenechaní puku od spoluhráča dostal Kim Ki-sung, Frederik Nielsen jeho strelu vykopol na mantinel.
23:12
Kórejčania sa teraz pokúsili odpovedať priamočiarym útokom, avšak Eric Regan prihrávkou z vlastnej polovice nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčova je z toho zakázané uvoľnenie.
22:55
22:55
goalDánsko dalo gól! Síce po skončení početnej prevahy, no predsa len sa dánski hokejisti dostávajú do vedenia, keď nádherne z ľavého kruhu na vhadzovanie trafil FRANS NIELSEN. Asistencia: Daniel Nielsen.
22:43
Konečne sa Dánom podarilo v tejto presilovej hre usadiť v útočnom pásme, kde to až trikrát za sebou skúšal obranca Philip Larsen, dvakrát bránku aj trafil, Matt Dalton ale do týchto chvíľ predvádza istý výkon.
21:30
Dáni však aj v presilovej hre pokračujú vo výraznom trápení v tomto stretnutí, keď teraz dokonca vyrobili zakázané uvoľnenie. Hra sa tak presunie pred Frederika Andersena.
20:52
Kým v prvej tretine sa Kórejčania dokázali nedovolených zákrokov vyvarovať, tak hned v úvode tej druhej sa už budú musieť brániť potom, čo si Ton-ko I za vlastnou bránkou pridržal súpera.
20:29
Otváracie buly druhej tretiny síce vyhrali Kórejčania, prvú ofenzívnu akciu v tejto časti hry však podnikli dánski hokejisti. Obranca Jesper Jensen Aabo nahadzoval puk na Matta Daltona, Mikkel Boedker ho nedorážal.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina súboja medzi Dánskom a Južnou Kóreou nepriniesla nejak zvlášť zaujímavý hokej. Reprezentanti usporiadateľskej krajiny sa proti veľkému outsiderovi pomerne trápili a nevypracovali si takmer žiadnu väčšiu príležitosť. Naopak, Kórejčania v porovnaní so včerajším odovzdaným výkonom proti Spojeným štátom americkým dnes hrajú v defenzíve omnoho obetavejšie a niekoľkokrát už zamestnali aj Frederika Andersena v bránke Dánska. Po úvodnej dvadsaťminútovke je tak všetko otvorené, tešme sa na druhú tretinu.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:52
importantTak si to predstavte. Kórejčania takmer udreli v absolútnom závere prvej tretiny, keď sa puk po nahodení na zadný mantinel odrazil na hokejku Kim Sang-uka, no ten ho za chrbát Frederika Andersena nasmerovať nedokázal.
18:43
V týchto momentoch to tam poriadne lietalo okolo bránkoviska Južnej Kórey, ázijský celok však prvý nápor svojho súpera vydržal bez inkasovaného gólu.
17:49
No tak po poslednej reklamnej prestávke sa Dáni do svojho súpera už poriadne zahryzli, Matt Dalton však drží svoj tím zatiaľ bez inkasovaného gólu.
16:53
importantNicklas Jensen teraz takmer využil prvú väčšiu chybu v rozohrávke Kórejčanov, Matt Dalton však proti jeho strele vytiahol skvelý zákrok.
16:32
Kórejčania síce vhyrali vhadzovanie v útočnom pásme, avšak do zakončenia ich po dobrej defenzívnej robote nepustil Jannik Hansen.
16:26
Po ľavom krídle sa do útočného pásma rozbehol Ton-ko I, nahodil puk na Frederika Andersena, ten prerušuje hru a pokračovať sa bude vhadzovaním po jeho pravej ruke. Avšak až po tretej reklamnej prestávke v prvej tretine.
15:50
Pomaly sa dostávame do záverečnej fázy prvej tretiny a treba povedať, že do týchto chvíľ sledujeme mimoriadne nevýrazný výkon favorizovaných domácich hokejistov, ktorí majú problém s defenzívou hráčov Južnej Kórey.
14:38
importantAž v tomto momente sme videli pred bránkou Matta Daltona poriadny závar, avšak Jesper Jensen puk za chrbát kórejskeho gólmana nepretlačil.
13:43
Kórejčania zatiaľ predvádzajú omnoho lepší výkon, ako tomu bolo vo včerajšom súboji s Američanmi, keď aj v defenzívnej činnosti pôsobia omnoho koncentrovanejšie. Teraz sa to na protiútok pokúsil využiť U-sang Pak, avšak Fredrik Andersen odolal.
13:10
Frederik Storm sa sám do streleckej príležitosti nedostal, a tak ponúkal puk spoza vlastnej bránky Nichlasovi Hardtovi. Ten napokon končí na tribúne a vhadzovať sa bude pred Mattom Daltonom.
12:30
Dáni zatiaľ nepôsobia úplne istým dojmom v tomto zápase. Tentokrát sa dopustili chyby v rozohrávke z vlastného obranného pásma a Frederik Andersen si musel dať pozor na zakončenie Kim Sang-uka.
11:30
Po ďalšom zakončení z kórejských hokejok uspeli dánski hokejisti na vhadzovaní, no ich protiútok stroskotal na dobre sformovanej defenzíve súpera.
11:09
Kórejčania vyhrali buly pred vlastným brankárom a vydali sa do protiútoku. Frederik Andersen kryje aj strelu od Čong-hjun Leeho z ľavej strany.
10:55
Hvizd rozhodcu však prišiel po situácii na opačnej strane, keď puk do chráničov Matta Daltona poslal útočník Jesper Jensen.
10:36
Šikovne sa predral osou ihriska až do zakončenia Čin-hi Ahn, avšak Frederik Andersen nemusel po jeho zakončení ani prerušiť hru.
10:16
Dáni sa začínajú prebúdzať k ofenzívnemu tlaku, Matt Dalton tak teraz pre istotu prerušil hru proti dobiedzajúcemu Frederikovi Stormovi. Nasleduje druhá reklamná prestávka zápasu.
09:47
V tlaku pred Mattom Daltonom pokračovala aj prvá formácia domáceho tímu, avšak Matt Dalton dokázal skryť nahodený puk od Olivera Lauridsena vo svojej lapačke.
09:15
Štvrtá formácia Dánska teraz predviedla dobré striedanie, keď zavrela Kórejčanov v ich vlastnom obrannom pásme, k nejakej vážnejšej príležitosti sa však nedostala.
08:12
importantNepremenená príležitosť kórejského tímu akoby dánsky tím nabudila k ešte väčšej aktivite a v tomto striedaní zasahoval Matt Dalton tak proti strele Petra Regina, ako aj teču Juliana Jakobsena.
07:43
Na opačnej strane zasahoval opäť aj Matt Dalton, hra sa však dostala opäť do stredného pásma, kde sa bude po prvej reklamnej prestávke aj vhadzovať.
06:55
importantSympatický úsek hry od Kórejčanov a sledovali sme zatiaľ najväčšiu príležitosť zápasu, keď sa pred Frederikom Andersenom v jasnej príležitosti nepresadil Čin-hi Ahn, jeho strelu následne nedorazil ani Michael Swift.
06:23
Tak a prvý zákrok si už pripisuje aj Federik Andersen, keď dánsky gólman musel vykopnúť k mantinelu strelu od Kim Ki-sunga.
05:33
Po úvodných piatich minútach musíme konštatovať, že zatiaľ sledujeme pomerne rozhádzanú hru z oboch strán. Dáni sa síce snažia o ofenzívnu aktivitu, z ich strany je to však do týchto chvíľ pomerne bezzubé.
04:53
Nicklas Jensen zaviezol puk dravým prienikom do útočného pásma, vrátil ho späť na modrú čiaru Frderikovi Stormovi, ten však páli len do Matta Daltona.
04:05
Dánsku ofenzívnu akciu zastavuje postavenie mimo hry, keď Peter Regin s pukom bol v útočnom pásme pomalšie ako Frederik Storm.
03:12
Dobrú prácu pre tím v útočnom pásme odvádzal Čong-hjun Lee, avšak proti presile súperov nemal sám za dánskou bránkou žiadnu šancu na úspech.
02:52
Dáni sa usadili v útočnom pásme, obranca Stefan Lassen videl pred sebou priestor na strelu, trafil však len zadný mantinel a Kórejčania sa pokúsia o protiútok.
02:26
Ako prvý si z brankárov na puk siahol Matt Dalton, keď strelu od modrej čiary z hokejky Olivera Lauridsena pred ním tečoval Patrick Russell, kórejský brankár stihol spojiť svoje betóny.
01:53
Kórejčania sa znova pokúšali preniknúť do útočného pásma, avšak Šin Sang-huna zastavil na pravom krídle ofsajd. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme.
01:26
Registrujeme už aj prvý strelecký pokus, ktorý sa však zatiaľ až na bránu nedostal. Strelu zápästím od Nichlasa Hardta zblokoval obranca Eric Regan.
00:28
Úvodné buly zápasu vyhrali dánski hokejisti, ktorým sa následne podarilo zastaviť aj dva pokusy o založenie útočnej akcie zo strany Kórejčanov. Obe mužstvá po prvý raz v zápase striedajú.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Dánsko: Andersen (Dahm) – Jensen Aabo, O. Lauridsen, Lassen, Larsen, Nicholas Jensen, Nielsen, Kristensen – Bjorkstrand (A), Nielsen, Bødker – Hardt (C), Regin, Storm – Nicklas Jensen, Jensen, Hansen – Jakobsen, Christensen, Russell (A) – Madsen.

Južná Kórea: Dalton (Song-če Pak) – Won-čon Kim, Young, Regan, Ton-ko I, Jong-čon Seo, Plante, Hjon-ho O – Č-h. Lee, Ki-song Kim, Sang-uk Kim – Radunske, Jin-Hui Ahn, Swift – Won-čong Kim, U-sang Pak, Sang-hun Šin – Hjun-čol Song, Jong-čon I, Sang-u Šin.

Rozhodca: Oliver Gouin (CAN), Mikael Sjoqvist (SWE) – Gleb Lazarev (RUS), Dustin McCrank (CAN).
Vážení fanúšikovia!

Na hokejových majstrovstvách sveta v Dánsku sa začína druhý hrací víkend a jeho súčasťou bude aj súboj domácej reprezentácie proti nováčikovi najvyššej kategórie Južnej Kórei. Zápas sa začína o 16:15.

DÁNSKO

Domáca reprezentácia nemala vôbec jednoduchý štart do šampionátu. Hneď v otváracom súboji totiť nastúpila proti Nemecku. Tento duel napokon dokázala zvládnuť, keď jej víťazstvo po samostatných nájazdoch 3:2 zabezpečil špecialista na túto hernú disciplínu Frans Nielsen. Potom prišiel pre Dánov na rad takzvaný zámorský dvojboj. Začal sa súbojom s USA, ktorý pre domácich hokejistov priniesol prehru 0:4. Ešte o niečo nepríjemnejší výsledok priniesla pre zverencov trénera Jana Karlssona konfrontácia s Kanadou, ktorá zvíťazila vysoko 7:1. Následne sa však dánski hokejisti postarali doposiaľ o jedno z najväčších prekvapení turnaja, keď zdolali poriadne rozbehnuté Fínsko 3:2 a to najmä vďaka fantastickému výkonu brankára Frederika Andersena a vysokej efektivite streľby. Včera čakalo na Dánov ďalšie škandinávske derby a opäť z toho boli tri body za víťazstvo 3:0. Jeho strojcom bol najmä dvojgólový Nicklas Jensen. Najproduktívnejším hráčom tímu je Frans Nielsen s bilanciou 2 góly a 2 asistencie. Čo sa týka tímových štatistík, tak Dánom sa zatiaľ celkom darí v presilových hrách, keď z devätnástich ponúknutých príležitostí využili na strelenie gólu až sedem. Percentuálne lepšie sú na tom v tomto smere už len Rusko a USA.

JUŽNÁ KÓREA

Kórejčania zatiaľ do bodky napĺňajú úlohu absolútneho outsidera celých majstrovstiev sveta. Pri svojej premiére v elitnej kategórii ukazujú, že za absolútnou svetovou špičkou stále neuveriteľne zaostávajú. Z doposiaľ odohratých piatich stretnutí nemohli v žiadnom ani len pomýšľať na úspech. V otváracom stretnutí ich deklasovali Fíni výsledkom 8:1. To však ešte nebolo nič oproti „desiatke“, ktorú do jej siete nasúkala Kanada. Zverenci trénera Jima Paeka si dokonca ani neškrtli ani v dueli s papierovo vyrovnanejším Lotyšskom, keď mu podľahli 0:5. Strieborní olympijskí medailisti z Pchjongjangu Nemci nasúkali usporiadateľskej krajine posledných Hier šesť gólov a zvíťazili pomerom 6:1. No a to, čo sa na ľade hokejovej arény v Herningu udialo včera večer, to snáď ani nepotrebuje komentár. Kórejčania sa síce dostali proti Američanom do prekvapivého vedenia 1:0, potom však prišla neuveriteľná exhibícia v podaní favorita zápasu, ktorý si napokon pripísal výhru 13:1. Spomedzi tímových štatistík tímu Južnej Kórey vyberiem po piatich absolvovaných stretnutiach len jedinú – skóre 3:42.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Južná Kórea vytrápila Dánsko, domáci hokejisti vyhrali iba o dva góly