Cyklista Bory: Prišiel som len kvôli Saganovi, človek ako on tu nebol sto rokov

Daniel Oss (vpravo) odvádzal skvelé služby pre BMC.
Daniel Oss (vpravo) odvádzal skvelé služby pre BMC. (Autor: SITA/AP)
Zoran Boškovič|26. dec 2017 o 13:39

Taliansky cyklista Daniel Oss má byť kľúčovým domestikom Petra Sagana na klasikách.

BRATISLAVA. Dlho odvádzal skvelé služby v pozícii domestika pre Belgičana Grega Van Avermaeta v tíme BMC. Teraz bude mať tú istú prácu aj v tíme Bora-Hansgrohe - tridsaťročný Talian Daniel Oss má pomáhať k víťazstvám Petrovi Saganovi.

"Je to veľmi spoľahlivý jazdec, ktorý predvádza výborné výkony počas celej sezóny. Vie výborne pracovať pre veľkých lídrov. Kľúčovo s ním rátame na jarné klasiky ako hlavnú pomoc pre Petra Sagana," vysvetľoval angažovanie Ossa šéf Bory Ralph Denk.

Oss priznáva, že práve Sagan bol hlavným dôvodom, pre ktorý sa rozhodol posilniť nemecký tím.

"Presunul som sa od jedného odborníka na klasiky k druhému," tvrdí Oss pre Cyclingnews.

"Ostanem pri Petrovi až do záverov pretekov. To je moja úloha. Mám však aj svoje ambície. S Petrom by som chcel dosiahnuť zaujímavé výsledky. Jazdenie s ním je vždy veľká zábava, je inšpiratívny," pokračoval.

Oss roky potvrdzoval pozíciu jedného z najspoľahlivejších jazdcov na jednodňových pretekoch. Spolu so Saganom už pôsobili v talianskom tíme Liquigas.

"Petra nemôžete s nikým porovnať. Nikto sa k nemu nepribližuje ani ako osobnosť, ani ako športovec. Človeka ako on sme nevideli posledných sto rokov. Je najlepšou tvárou novej cyklistiky. Keby som ako cyklista chcel idol alebo niekoho, ktorý zastupuje mňa alebo cyklistiku, bol by to Peter. On je hlavným dôvodom, pre ktorý som prišiel do Bory," dodal Oss.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Cyklista Bory: Prišiel som len kvôli Saganovi, človek ako on tu nebol sto rokov