Ďalší zápas o titul chce mať Conor vo welterovej váhe

Dominik Balik|3. mar 2016 o 01:00

Robbie Lawler by mal byť ďalšou Conorovou zastávkou. Najprv ale musí zdolať Nata Diaza.

Už čoskoro bude Conor McGregor bojovať proti Nate Diazovi na akcii UFC 196. Súboj sa uskutoční v kategórii do 170 libier. Jeho ďalší zápas by tak mohol byť v rovnakej hmotnostnej kategórii, ale s tým rozdielom, že by to bol zápas o opasok.

Je to tam,“ uviedol McGregor na otvorenom tréningu v MGM Grand Garden aréne. „Chcem povedať, prečo nie? Je to pravdepodobne najlepšia možnosť.“

To znamená, že je dosť možné, že McGregor vyzve Robbieho Lawlera o titul vo welterovej váhe na UFC 200, ktorý sa uskutoční v júli tohto roku. „The Notorious“ ozrejmil, že si je dosť istý, že by to prichádzalo do úvahy.

Mám Robbieho rád,“ hovorí McGregor. „Nebudem o ňom hovoriť nič zlé. Bojuje srdcom. Je výborným bojovníkom už dlhú dobu. Ale ak budeme bojovať, porazím ho. Som pre neho veľmi rýchly. Rozdiel veľkosti nič neznamená. Stáli sme vedľa seba, všimol som si to.“

McGregor je šampión UFC v pérovej váhe. Pôvodný plán bol získať titul šampióna v ľahkej váhe a potom bojovať s Lawlerom. Teraz, kedže je dos Anjos mimo hry, musí McGregor boj o titul šampióna ľahkej váhy odložiť.

Myslím, že to cele okolo dos Anjosa je absolútny ´humbuk´, prisahám,“ hovorí McGregor. „Stále sa len sťažuje a rozmýšľa ako sa tomuto zápasu vyhnúť. Len stále hovorí samé keci, aj jeho tím hovorí len blbosti. Buď chlap a bojuj. Neviem čo mu mám na to povedať.“

McGregor s bilanciou 19-2, musí najskôr poraziť Diaza. Potom sa zasa pokúsi o historický úspech, byť v rovnaký čas držiteľom dvoch titulov šampióna, v dvoch rôznych váhových kategóriách. Stále viac a viac to vyzerá tak, že by zápas o druhý opasok bol vo welterovej váhe, práve proti Lawlerovi.

Vážim si Lawlera ako šampióna, ako človeka. Uvidíme ako to všetko pôjde. Je to pre mňa tá najlákavejšia ponuka. Titul vo welterovej váhe. Všetky tituly. Uvidíme.

Posledné Conorové vyjadrenia naznačili, že ani titul vo welterovej triede nemusí byť posledný a dá sa ísť ešte vyššie. Stredná váha je ale obrovské sústo.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ďalší zápas o titul chce mať Conor vo welterovej váhe