D. Kuciak zo Žiliny do FC Vaslui za 500 000 eur

SITA|18. jún 2008 o 11:38

ŽILINA 18. júna (SITA) - Slovenský futbalový brankár Dušan Kuciak (nar. 21. 5. 1985) odchádza z tímu aktuálneho vicemajstra MŠK Žilina a v kariére bude pokračovať v Rumunsku. Novým zamestnávateľom 23-ročného ...

ŽILINA 18. júna (SITA) - Slovenský futbalový brankár Dušan Kuciak (nar. 21. 5. 1985) odchádza z tímu aktuálneho vicemajstra MŠK Žilina a v kariére bude pokračovať v Rumunsku. Novým zamestnávateľom 23-ročného gólmana sa stal tím FC Vaslui, ktorý obsadil v uplynulej sezóne tamojšej najvyššej súťaže 7. priečku so 47 bodmi. "Dušan podpísal s rumunským klubom trojročnú zmluvu bez opcie, zainteresované kluby sa tiež korektne dohodli na podmienkach tohto transferu. V súčasnosti sa už Kuciak pridal k svojim novým spoluhráčom na sústredení, ešte v stredu absolvuje aj zdravotné testy," informoval agentúru SITA licenčný agent SFZ Juraj Vengloš, ktorý talentovaného slovenského brankára na rokovaniach zastupoval.

"Kuciakovmu prestupu do FC Vaslui už nič nebráni, hoci Dušana čaká ešte dnes lekárska prehliadka. Do rumunského tímu odišiel za prestupovú sumu 500 000 eur, z ďaľšieho prípadného prestupu zinkasuje MŠK Žilina 20 percent. Brankársku otázku máme v našom klube vyriešenú, pretože sa z hosťovania v Dubnici vrátil Dušan Perniš," cituje slová športového manažéra Karola Belaníka oficiálna internetová stránka www.mskzilina.sk.

"Myslím si, že pre Kuciaka je to krok vpred v jeho futbalovej kariére. FC Vaslui je ambiciózny klub, ktorý bude účinkovať v Intertoto Cupe (v 3. kole by mohol rumunský klub nastúpiť proti slovenskému zástupcovi FC Nitra, keď sa tam mužstvo spod Zobora prebojuje cez 1. a 2. kolo, pozn.) a z tejto letnej európskej súťaže chce postúpiť do Pohára UEFA 2008/2009. Navyše rumunský futbal je siedmy či ôsmy v Európe v hodnotení krajín, pokiaľ ide o klasifikáciu úspešnosti klubov," doplnil pre agentúru SITA Juraj Vengloš. Samotný brankár k svojmu odchodu do Rumunska pre žilinskú webovú stránku poznamenal: "Všetko sa zomlelo veľmi rýchlo. Predstavitelia FC Vaslui ma sledovali dlhší čas, hneď po príchode do Rumunska som podpísal zmluvu a zapojil som sa do prípravy. Tá je v domácich podmienkach, ale naplánované máme aj sústredenie v Rakúsku."

Odchovanec žilinského futbalu Dušan Kuciak sa pričinil o zisk majstrovského titulu pre MŠK v sezóne 2006/2007. Na jar 2005 hosťoval štyri mesiace v anglickom druholigovom klube West Bromwich Albion, vlani sa hovorilo o jeho možnom odchode do AEK Atény, napokon z tohto transferu zišlo. Kuciak je bývalý slovenský reprezentant do 21 rokov, v najcennejšom A-tíme SR nastúpil dosiaľ dvakrát: v medzištátnych priateľských dueloch v Abú Zabí proti domácemu SAE (10. 12. 2006 odchytal druhý polčas, keď vystriedal Kozáčika) a v Rijeke proti Chorvátsku (16. 10. 2007 odchytal tiež druhý polčas, keď vystriedal


Nachádzate sa tu:
Domov