Na prilbe má podpis od Sagana a v šestnástich je zrejme najlepšia na Slovensku

Viktória Chladoňová.
Viktória Chladoňová. (Autor: M. Šebela)
Miloslav Šebela|23. nov 2022 o 09:00

Viktória Chladoňová zdoláva aj staršie súperky.

BRATISLAVA. Podobný príbeh už na Slovensku bol. Prišiel talentovaný cyklista a už ako tínedžer mal guráž. Pre pretekmi Slovenského pohára prišiel raz šéfom veľkého tímu v horskej cyklistike, len aby mu oznámil, že jeho pretekári nemajú šancu a svoje slovo dodržal.  

Peter Sagan bol jedinečný talent. Dokázal vyhrávať preteky aj nad seniormi. Je rarita ak mladý športovec dokáže vyhrávať nad seniormi.

Za normálnych okolností by to nemalo byť možné. Mladý organizmus nedosiahol svoj potenciál. Dospelí by mali byť pred 15- či 16-ročným o dve úrovne vyššie. 

Zrýchľovala aj s krvavým kolenom

V slovenských podmienkach sa však stáva aj opak. Na jednej strane je to triumf výnimočného talentu, na druhej nie úplne konkurenčné prostredie. Nič to však neuberá na sile príbehu. 

Viktória Chladoňová len pred pár dňami oslávila 16. narodeniny. Do cyklokrosovej sezóny vletela s razanciou akú jej možno len závidieť.

Na Slovensku je aktuálne najlepšia v cyklokrose. Nielen medzi juniorkami, ale celkovo. Za posledné dni absolvovala tri štarty na pretekoch Slovenského pohára.

Na všetkých bola aj medzinárodná účasť a Chladoňová bola z domácich pretekárok zakaždým najlepšia. V Šamoríne si vybojovala 5. a 7. miesto. V nedeľu v Trnave bola dokonca štvrtá.

V teréne si jazdí ako skúsená pretekárka. Technické miesta zvláda s prehľadom. 

V Šamoríne sa v rámci 6. kola Slovenského pohára sa v priebehu pretekov stále posúvala dopredu. Do cieľa prišla so zakrvaveným kolenom, ale usmiata. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Na prilbe má podpis od Sagana a v šestnástich je zrejme najlepšia na Slovensku