Van der Poel je v cyklokrose suverénny, nestačí naňho ani Van Aert

Mathieu van der Poel obhájil titul majstra sveta v cyklokrose.
Mathieu van der Poel obhájil titul majstra sveta v cyklokrose. (Autor: Gian Ehrenzeller - TASR/AP)
Sportnet|3. jan 2021 o 22:53

Holanďan oplatil svojmu súperovi nedávnu prehru.

Svetový pohár v cyklokrose - Hulst (Holandsko)

1.Mathieu van der PoelHolandskoAlpecin-Fenix1.05:27 h
2.Wout Van AertBelgickoTeam Jumbo-Visma+ 1:31 min
3.Thomas PidcockV. BritániaTrinity Racing+ 1:49 min
4.Michael VanthourenhoutBelgickoPauwels Sauzen – Bingoal+ 2:41 min
5.Toon AertsBelgickoBaloise Trek Lions+ 3:07 min

HULST. Holanďan Mathieu van der Poel zvíťazil na v poradí štvrtých pretekoch Svetového pohára v cyklokrose v holandskom Hulste. Za ním skončil Belgičan Wout Van Aert, ktorý zaostal o 1:31 minúty.

Van der Poel nenašiel premožiteľa už na štvrtom podujatí v rade. Spolu s pretekmi nižšej kategórie ovládol v cyklokrose osem podujatí. Z triumfu sa tešil každý z prvých troch dní v roku 2021.

Od úvodu sa držal na čele pretekov a postupne si začal vytvárať náskok od ostatných súperov. Za ním sa vytvorila trojica v zložení Wout Van Aert, Thomas Pidcock a Michael Vanthourenhout.

Van Aert sa ešte dokázal zbaviť Vanthourenhouta a v závere aj Pidcocka. Hviezdny Belgičan však za suverénnym van der Poelom zaostal o minútu a pol.

„Je to takmer domáce víťazstvo. V Holandsku je málo pretekov, takže je príjemné tu pretekať. Užil som si to a mal som veľmi dobré nohy,“ povedal van der Poel po triumfe, cituje ho aj biker.sk.

„To, že boli medzi ďalšími miestami väčšie časové straty, nič neznamená. Pred týždňom som bol takmer tri minúty za Van Aertom,“ pokračoval.

Van Aert má v tejto sezóne v cyklokrose na konte dva triumfy. V obidvoch prípadoch bol van der Poel hneď za ním.

Práve Belgičan ukončil trojročnú víťaznú sériu hviezdneho Holanďana, počas ktorej vyhral všetkých 15 pretekov Svetového pohára, na ktoré nastúpil.

„Všetko to záleží od toho, ako sa cítite v daný deň. Dnes som sa cítil silný a som rád, že prvý blok pretekov som dokončil v takejto forme,“ dodal van der Poel.

Posledné preteky skráteného programu Svetového pohára sú na programe 24. januára v belgickom Overjise.

Poradie vedie Van Aert, ktorému stačí aj 2. miesto na to, aby sa stal celkovým víťazom. Van der Poel, ktorý na lídra stráca 15 bodov, neštartoval na prvom podujatí seriálu v českom Tábore.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Van der Poel je v cyklokrose suverénny, nestačí naňho ani Van Aert