Desivý zážitok van Aerta. Takmer zomrel, tvrdí víťaz etapy na Tour

Wout van Aert.
Wout van Aert. (Autor: Team Jumbo-Visma cycling/ twitter)
Miroslav Kováčik|30. mar 2023 o 17:30

Belgickému cyklistovi sa našťastie nič vážne nestalo.

BRATISLAVA. Vlani prišiel o prestížne preteky Okolo Flámska pre pozitívny test na koronavírus. Mal smolu, že svoju výbornú formu nemohol zužitkovať.

Tento rok bude Wout van Aert patriť k hlavným favoritom monumentálnej klasiky, no veľa nechýbalo a opäť by prišiel o účasť na týchto pretekoch.

Tentokrát však mohli byť následky oveľa vážnejšie, až fatálne. 

Jazdec tímu Jumbo-Visma sa počas utorňajšieho tréningu len s veľkým šťastím vyhol dopravnej nehode s nákladným vozidlom. "Takmer zomrel," povedal v podcaste Wielerclub Wattage Jan Bakelants.

Takmer skončil pod domiešavačom

Bývalý cyklista, ktorý v roku 2013 vyhral etapu na Tour de France, je častým tréningovým sparingpartnerom Wouta van Aerta. Inak to nebolo ani tentokrát, pričom spoločnosť im robil aj cyklokrosár Daan Soete.

"Wout musel absolvovať intervalový tréning, ale tamojšia cyklotrasa nebola vhodná pre rýchlosť 40 až 45 kilometrov za hodinu. Takže sme jazdili po ceste," začal opisovať Bakelants nepríjemný zážitok.

Následne však trojica cyklistov takmer doplatila na neohľaduplného vodiča. A to podľa slov Bakelantsa boli na ceste len približne päť minút.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Desivý zážitok van Aerta. Takmer zomrel, tvrdí víťaz etapy na Tour