Tímová časovka má prekvapivého víťaza, na pódiu je aj Svrčekov tím

Peter Sagan (Pierre Baguette Cycling) v cieli 1. etapy cyklistických pretekov Okolo Slovenska na trati Dunajská Streda - Dunajská Streda, ktorou bola časovka družstiev na 28,8 km.
Peter Sagan (Pierre Baguette Cycling) v cieli 1. etapy cyklistických pretekov Okolo Slovenska na trati Dunajská Streda - Dunajská Streda, ktorou bola časovka družstiev na 28,8 km. (Autor: TASR)
Sportnet|26. jún 2024 o 20:18

Saganov tím skončil až na 18. priečke.

Okolo Slovenska 2024

Výsledky 1. etapy (Dunajská Streda - Dunajská Streda, 28 km)

1.

Jayco AlUla

Austrália

31:43,51 m

2.

Soudal Quick-Step

Belgicko

+ 25,36 s

3.

Q36.5 Pro Cycling Team

Švajčiarsko

+ 35,55 s

4.

Lotto Dstny

Belgicko

+ 50,33 s

5.

Cofidis

Francúzsko

+ 1:23,42 m

18.

Pierre Baguette Cycling

Slovensko

+ 3:22,38 m

20.

Dukla Banská Bystrica

Slovensko

+ 4:01,70 m

DUNAJSKÁ STREDA. Austrálsky tím Jayco-AlUla zvíťazil v stredajšej tímovej časovke na cyklistických pretekoch Okolo Slovenska.

Úvodnú etapu 68. ročníka zvládli v čase 31:43,51 min a ich pretekár Max Walscheid si navliekol ako prvý žltý dres pre lídra celkového poradia.

Spomedzi slovenských tímov si najlepšie počínal Pierre Baguette Cycling, ktorý aj s trojnásobným majstrom sveta Petrom Saganom skončil na 18. pozícii so stratou 3:22,38 min.

Tohtoročná tímová časovka so štartom a cieľom v Dunajskej Strede pri MOL Aréne mala rovinatý charakter a dĺžku 28,8 kilometra.

Táto disciplína je súčasťou pretekov iba po piatykrát v histórii, naposledy ju absolvovali pretekári pred desiatimi rokmi.

"Cítim sa fajn, už je to nejaký čas odvtedy, čo som mal nejaký dres oblečený. Je vždy pekné začať preteky víťazstvom.

Dnešnú etapu som si užil. Veľmi sa mi to páčilo, bolo to rovinaté a mierne technické. Chalani odviedli výbornú tímovú prácu pre mňa. Mali sme dobré tempo a všetci podali dobrý výkon. To, čo sme plánovali, sa nám splnilo.

Budeme sa snažiť kontrolovať preteky. Máme dobrých jazdcov, ktorí môžu zajtra vyhrať. Pre mňa to bude ťažké, ale budeme sa snažiť udržať žltý dres," citoval portál cycling-info.sk priebežného lídra celkovej klasifikácie.

Súčasťou Pierre Baguette Cycling sú okrem Sagana aj krajania Simon Gottstein, Andrej Líška, Dušan Oravec, Samuel Skladan a českí jazdci Tomáš Kalojíros, Tomáš Novák a Daniel Vysočan.

Najlepším Slovákom bol Martin Svrček, ktorého tím Soudal Quick-Step obsadil s mankom 25,36 sekundy druhú priečku.

Svrčekovi patrila v celkovej klasifikácii 18. priečka (+1:02 min). Ďalšie slovenské družstvo Dukla Banská Bystrica obsadilo 20. miesto s mankom 4:01,70 min.

Podujatie pokračuje ďalšou etapou, ktorá smeruje z Nitry do Hlohovca a meria 192 km so zvlneným terénom cez myjavské kopanice.

"Strata bola veľká, ale myslím si, že Jayco malo silnejší tím na rovinu. Majú tam dosť dráhových cyklistov. Nehovorím, že my sme mali slabý tím, ale dnes boli lepší.

Z ocenenia najlepšieho Slováka som šťastný. Zajtra budem robiť to, čo mám a nechám sa prekvapiť, ako to vyjde," uviedol Svrček.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tímová časovka má prekvapivého víťaza, na pódiu je aj Svrčekov tím