VIDEO: Nemám slov, hovorila víťazka v cieli. V stúpaniach sa presadila sama

Justine Ghekierová.
Justine Ghekierová. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|17. aug 2024 o 16:56

Žltý dres si udržala poľská cyklistka.

Belgičanka Justine Ghekierová sa v sobotu v záverečných dvoch stúpaniach presadila sama a vyhrala siedmu etapu Tour de France Femmes, pričom žltý dres líderky si udržala Poľka Katarzyna Niewiadomová.

Ghekiereová z tímu AG Insurance-Soudal využila horské podmienky na 166,4 km dlhej trase zo Champagnole do Le Grand-Bornand a po tom, čo v piatok prevzala bodkovaný dres pre najlepšiu vrchárku, sa odpútala od únikovej skupiny a vyhrala etapu.

"Naozaj nemám slov, asi sa mi to len zdá, je to šialené," povedala Ghekierová.

Na druhom mieste skončila Francúzka Maeva Squibanová, ktorá za víťazkou zaostala o minútu a 15 sekúnd, tesne pred obhajkyňou prvenstva Demi Volleringovou.

Pred druhým z piatich kategorizovaných stúpaní sa odtrhla skupina šiestich jazdcov, ale Ghekiereová, víťazka klasifikácie horských prémií na Giro d'Italia Donne minulý mesiac, ukázala svoju silu v stúpaniach, aby ich jedného po druhom zhodila.

VIDEO: Záver 7. etapy na Tour de France Femmes 2024

Niewiadoma naďalej pôsobila dojmom a kilometer pred cieľom zaútočila z pelotónu a len Vollering dokázal držať krok. Holandský jazdec síce v cieli predstihol Niewiadoma, ale Poliak si udržal celkové vedenie.

Vollering prišiel v piatej etape o dres lídra po tom, ako stratil čas pri páde v blízkosti cieľa, a v priebežnom poradí je ôsmy, minútu a 15 sekúnd za Niewiadomou.

Niewiadoma, ktorý v predchádzajúcich dvoch ročníkoch Tour skončil tretí, má 27-sekundový náskok pred Holanďankou Puck Pieterseovou, Francúzka Cedrine Kerbaolová zaostáva o ďalších 10 sekúnd.

Nedeľňajšia záverečná etapa meria 149,9 km a vedie z Le Grand-Bornand do horského strediska Alpe d'Huez.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»VIDEO: Nemám slov, hovorila víťazka v cieli. V stúpaniach sa presadila sama