Dosiahol s ňou najväčšie úspechy. Nibali sa vracia do Astany

Taliansky cyklista Vincenzo Nibali v drese tímu Astana.
Taliansky cyklista Vincenzo Nibali v drese tímu Astana. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. sep 2021 o 16:29

Dvakrát vyhral Giro d'Italia a raz Tour de France.

BRATISLAVA. Taliansky veterán Vincenzo Nibali sa vracia do Astany. Tridsaťšesťročný cyklista podpísal s kazašským tímom zmluvu pre sezónu 2022.

"Som veľmi šťastný, že sa môžem vrátiť do tímu Astana. Pre mňa je to rodina, ktorá mi veľa dala a s ktorou som dosiahol svoje najväčšie úspechy.

Poznám väčšinu vedenia a zamestnancov tímu. Tiež mám veľmi pekné spomienky na návštevu Kazachstanu a jeho hlavného mesta. Bol to nezabudnuteľný zážitok," uviedol Nibali pre tímový web. 

Talian vyhral v drese Astany, za ktorú jazdil v rokoch 2013 až 2016, dvakrát Giro d'Italia a raz Tour de France. Na najslávnejších pretekoch v roku 2014 deklasoval konkurenciu. Druhý Jean-Christophe Peraud stratil 7:37 minúty. 

"V tejto chvíli je ťažké hovoriť o plánoch a konkrétnych očakávaniach. Bude to nádherný návrat a budúcu sezónu si chcem naplno užiť.

Samozrejme, že chcem dosiahnuť určité výsledky, ale zároveň mám záujem odovzdať moje skúsenosti mladým jazdcom," dodal Nibali.

Na spoluprácu sa teší aj šéf Astany Alexander Vinokurov:

"Sme veľmi šťastní, že sa tento návrat stal realitou. Vincenza nepotrebujete predstaviť – je to pravý šampión a líder. V našom tíme strávil zrejme najlepšie roky kariéry a myslím si, že je symbolické, že ju v Astane ukončí.

Verím, že ešte nepovedal svoje posledné slovo v cyklistike, takže v niektorých pretekoch sa na neho stále môžeme spoľahnúť ako na lídra tímu."

Nibali naposledy jazdil dva roky v tíme Trek-Segafredo, pretým tri sezóny strávil vo farbách Bahrainu Victorious. Na konte má 51 víťazstiev. Na Gire a Tour vyhral dokopy trinásť etáp a tiež ovládol monument Miláno - San Remo. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Dosiahol s ňou najväčšie úspechy. Nibali sa vracia do Astany