Slováci zdolali jediného súpera. Kubiš to však hodnotil pozitívne

Slovenskí cyklisti počas Tour de l'Avenir 2021.
Slovenskí cyklisti počas Tour de l'Avenir 2021. (Autor: Slovenský zväz cyklistiky/ instagram)
Sportnet|15. aug 2021 o 18:24

V tímovej časovke triumfovalo Holandsko.

Tour de l'Avenir 2021 

2. etapa: tímová časovka, Laon - Laon (26,8 km):

1.

Holandsko

30:41 min

2.

Španielsko

+ 23 s

3.

Nórsko

+ 24 s

4.

Taliansko

+ 38 s

5.

Belgicko

+ 40 s

6.

Dánsko 

+ 41 s

13. 

Česko 

+ 1:36 min

28.

Slovensko

+ 3:06 min

BRATISLAVA. Holandský tím v zložení Gijs Leemreize, Mick van Dijke, Enzo Leijnse, Daan Hoole, Marijn van den Berg a Casper van Uden zvíťazil v druhej etape 57. ročníka cyklistických pretekov Tour de l'Avenir. 

V nedeľňajšej časovke družstiev dosiahli na takmer 27 kilometrov dlhej trati čas 30:41 minúty a o 23 sekúnd zdolali druhých Španielov.

Za nimi o jednu sekundu zaostali Nóri, v ktorých zostave nechýbal víťaz prológu a úvodnej sobotňajšej etapy Sören Wärenskjold.

Ten však prišiel o žltý dres pre priebežného lídra malej Tour de France. Na prvej priečke ho vystriedal Holanďan Mick van Dijke.

Slovenská zostava Lukáš Kubiš, Filip Lohinský, Matúš Štoček, Adam Foltán, Matej Blaško a Pavol Rovder skončila na chvoste výsledkovej listiny. Z 29-členného štartového poľa zdolala len Ekvádorčanov a stratila viac ako tri minúty.

Pre Sportnet sa k priebehu časovky vyjadril líder tímu Lukáš Kubiš: 

"Od začiatku sme sa snažili ísť konštantný výkon. Začiatok bol cez mesto, kde to bola pravá - ľavá zákruta a malý kopček. V zjazde v jednej pravotočivej zákrute sme sa trošku rozpadli, keď to 'Folty' trošku prepálil a Matúš tam driftoval.

Našťastie sme nespadli. Ďalej sme pokračovali von z mesta, kde sa od nás odpojil Matej, čiže sme pokračovali v päťke. Ďalej to už našťastie nebolo také vzrušujúce, no bolo tam množstvo vyvýšených priechodov pre chodcov.

'Folty' dotiahol perfektnú špicu pod kopec, ktorý bol dva kilometre pred cieľom a následne si vystúpil. Ja som potiahol kopec a postrážili sme si to už zvyšní štyria. Dnešok hodnotím celkom pozitívne. V tejto zostave sme ešte neštartovali, ale dokázali sme sa skonsolidovať a myslím, že sme podali solídny výkon."

Najvyššie postaveným slovenským cyklistom tak po treťom dni zostal Kubiš, ktorý sa po tímovom súboji s chronometrom prepadol na 59. miesto, pričom jeho strata na lídra pretekov je dve minúty a dvadsať sekúnd.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Slováci zdolali jediného súpera. Kubiš to však hodnotil pozitívne