Často bol v tieni Sagana. Bora oznámila návrat strateného syna

Sam Bennett.
Sam Bennett. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|3. aug 2021 o 12:50

Podpísal dvojročnú zmluvu.

BRATISLAVA. Írsky cyklista Sam Bennett sa po dvoch rokoch vracia do tímu Bora-Hansgrohe. Do nemeckého tímu prichádza s jasnými úlohami. 

V budúcej sezóne by mal zaplátať miesto po šprintérovi Pascalovi Ackermannovi a tiež namiesto Petra Sagana bojovať o zelený dres na Tour de France. 

Rodák z mesta Menen pôsobil v Bore v päť sezón v rokoch 2015 až 2019, no často bol v tieni trojnásobného majstra sveta zo Slovenska. Spolu so Saganom sa len dvakrát dostal na Tour, z čoho bol frustrovaný. 

Od roku 2020 je súčasťou tímu Deceuninck - Quick-Step, kde "chytil druhý dych" a dosiahol aj svoj najväčší úspech, keď na najslávnejších pretekoch získal zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže. 

Bude mať veľkú tímovú podporu 

Úspešná spolupráca sa však po dvoch sezónach skončí a Bennett sa vracia do tímu, v ktorom sa z neho stal profesionálny cyklista. 

"Som nadšený z návratu do tímu Bora-Hansgrohe. Verím, že je to pre mňa správny krok. V Deceunincku - Quick-Step, tíme mojich chlapčenských snov, som si užil dva skvelé roky, ale cítim, že som pripravený sa vrátiť domov a byť lídrom tímu," cituje Benneta oficiálny web tímu Bora-Hansgrohe. 

Na Tour de France 2020 ťažil Bennett z kvalitného šprintérskeho vláčiku na čele s dánskym pretekárom Michaelom Morkovom.

Šéf Bory Ralph Denk mu však chce dopriať podobný komfort, a tak spolu s Bennettom prichádzajú aj Danny van Poppel, Shane Archbold a Ryan Mullen. Všetci podpísali kontrakt pre nasledujúce dve sezóny. 

"So Samom máme jasné ciele a som presvedčený, že s našou podporou sa mu v nasledujúcich rokoch podarí dosiahnuť niekoľko víťazstiev. Je nepochybne jedným z najlepších šprintérov na svete.

Máme pre neho silný vláčik. Hlavnú úlohu bude hrať najmä Danny. Ako šprintér má rýchlosť aj skúsenosti na získavanie pozícii v rýchlych dojazdoch. Hoci je to pre neho nová rola, dôverujem mu," povedal Denk. 

Ostré prirovnanie Lefevera

O opätovnom spojením Bory-Hansgrohe a Sama Benneta sa hovorilo už dlhšie. Pomohli tomu nielen odchody Sagana a Ackermanna, ale aj podľa mediálnych vyjadrení nie najlepšie vzťahy s Patrickom Lefeverom. 

Šéf Quick-Stepu spochybňoval vážnosť zranenia, pre ktoré tento rok Ír vynechal Tour de France. "Nemôžem dokázať, že nemá bolesti kolena, ale čoraz viac si začínam myslieť, že je to skôr strach z neúspechu ako iba bolesť," uviedol.  

Pred pár dňami sa dokonca šéf jedného z najúspešnejších cyklistických tímov vyjadril, že návrat Bennetta do Bory je niečo podobné ako keď sa žena stále vracia domov napriek tomu, že je obeťou domáceho násilia. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Často bol v tieni Sagana. Bora oznámila návrat strateného syna