Neslávny koniec skúseného Kolumbijčana. Poslednú Vueltu opúšťa so zlomeninou bedra

Rigoberto Uran
Rigoberto Uran (Autor: SITA/AP)
SITA|23. aug 2024 o 14:40

Všetko v živote má svoj koniec, ale veľmi sa bojím svojho života po kariére, vyjadril sa začiatkom roka.

BRATISLAVA. Kolumbijský cyklista Rigoberto Urán odstúpil z pretekov Vuelta a Espaňa po páde vo štvrtkovej 6. etape.

Vyšetrenia v prípade 37-ročného skúseného vrchára z tímu EF Education - EasyPost preukázali zlomeninu v bedrovej oblasti.

"Röntgenové snímky našli zlomeninu v ľavom bedre. Cyklista nepotrebuje operáciu, ale vráti sa domov, aby sa zotavil," napísal Uránov tím na sociálnych sieťach, upozornil na to web cyclingnews.com.

Strieborný medailista z olympijských hier v Londýne 2012 sa už vo februári tohto roku vyjadril, že po tejto sezóne ukončí kariéru.

Jeho predčasný koniec na Vuelte označil jeho tím EF Education - EasyPost slovami, že mu nebolo dopriate "Dotancovať posledný tanec." Urán sa chcel pred Vueltou zúčastniť aj na olympijských hrách v Paríži, ale nedostal sa do olympijského výberu Kolumbie.

"Bojím sa odchodu do dôchodku, pádov a zranení. Všetko v živote má svoj koniec, ale veľmi sa bojím svojho života po kariére. Výkonnostní športovci žijú v bubline, všetko je šité na vás a človek si na ten život zvykne. Neviem, čo bude, až sa to skončí. Pravda je však taká, že na cyklistiku som už príliš starý," povedal Urán ešte začiatkom roka v rozhovore pre Canal RCN.

Urán si po Vuelte na prezentácii tímov nechal otvorené dvere na účasť v ďalších pretekoch, no so zlomeninou by sa jeho rehabilitácia mohla natiahnuť až do konca sezóny. Tá sa uzavrie 20. októbra na Tour of Kuang-si v Číne.

Urán má okrem dvoch strieborných medailí z vrcholných podujatí (druhá je z tímovej časovky na MS v Richmonde 2015) v zbierke úspechov aj etapové triumfy na všetkých troch podujatiach Grand Tour, ale aj pódiové umiestnenia v celkovej klasifikácii na Giro d'Italia (2013, 2014) a Tour de France (2017).

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Neslávny koniec skúseného Kolumbijčana. Poslednú Vueltu opúšťa so zlomeninou bedra