VIDEO: V cieli ukázal aj emócie, Roglič sa lúči s tímom víťazstvom

Primož Roglič tretíkrát vyhráva klasiku Giro dell'Emilia.
Primož Roglič tretíkrát vyhráva klasiku Giro dell'Emilia. (Autor: Team Jumbo-Visma cycling/ twitter)
Sportnet|30. sep 2023 o 16:35

Slovinský cyklista skompletizoval víťazný hetrik.

Giro dell'Emilia 2023

Talianska klasika (Carpi - San Luca, 204 km):

1.

Primož Roglič

Slovinsko

Jumbo-Visma

4:49:44 h

2.

Tadej Pogačar

Slovinsko

UAE Emirates

+ 1 s

3.

Simon Yates

Veľká Británia

Jayco AlUla

+ 1 s

4.

Enric Mas

Španielsko

Movistar

+ 4 s

5.

Michael Woods

Kanada

Israel - Premier Tech

+ 4 s

6.

Aleksandr Vlasov

Rusko

Bora-Hansgrohe

+ 6 s

BOLOGNA. Slovinský cyklista Primož Roglič dosiahol jubilejné 80. víťazstvo v profesionálnej kariére, keď ovládol klasiku Giro dell'Emilia. Na stupňoch víťazov ho doplnili Tadej Pogačar a Simon Yates.

Tieto preteky sú tradičnou generálkou pred záverečnou monumentálnou klasikou sezóny Okolo Lombardska, ktorá je naplánovaná 7. októbra.

Aj preto nechýbali v štartovej listine elitní pretekári, na čele s dvojicou Slovincov (Pogačar, Roglič) či obhajcom minuloročného víťazstva Enricom Masom.

Preteky vrcholili na krátkom okruhu, ktorý vrcholil stúpaním San Luca. To má síce len 2100 metrov, no priemerný sklon sa šplhá k desiatim percentám.

V záverečnom stúpaní zostali v hre o víťazstvo deviati pretekári. Tempo udával Adam Yates a následne skupinu favoritov preriedil nástup Pogačara.

Rozhodujúci útok však predviedol jeho krajan, ktorý potvrdil, že podobné typy dojazdov mu mimoriadne svedčia. Giro dell'Emilia vyhral Roglič tretíkrát v kariére, predtým uspel aj v nepárnych rokoch 2019 a 2021.

V cieli často nedáva najavo emócie, výnimočné sú u neho víťazné gestá.

Tentokrát však svoje víťazstvo oslávil, keďže bolo možno jeho posledné vo farbách tímu Jumbo-Visma. Slovinec totiž v sobotu potvrdil, že v nasledujúcej sezóne nebude jazdiť vo farbách holandského tímu.

V zostávajúcej časti tejto sezóny by sa ešte mal olympijský víťaz v časovke predstaviť na pretekoch Tre Valli Varesine a Okolo Lomdardska.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»VIDEO: V cieli ukázal aj emócie, Roglič sa lúči s tímom víťazstvom