Sagana čaká v Argentíne veľká konkurencia, vrátane Evenepoela

Belgický cyklista Remco Evenepoel.
Belgický cyklista Remco Evenepoel. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. nov 2021 o 14:55

Israel Start-Up Nation by mal reprezentovať Froome.

BRATISLAVA. Už niekoľko dní je známe, že najlepší slovenský cyklista Peter Sagan odštartuje svoje pôsobenie vo francúzskom tíme TotalEnergies na pretekoch Vuelta a San Juan.

Aktuálne je isté aj to, že na prelome januára a februára 2022 sa v Južnej Amerike zíde veľmi kvalitná konkurencia až s deviatimi tímami elitnej kategórie WorldTour. A to napriek tomu, že preteky patria do nižšej kategórie UCI 2.Pro.

"Preteky, ktoré sa tento rok pre pandémiu COVID-19 vôbec nekonali, majú za sebou veľkolepú prezentáciu s Petrom Saganom ako špeciálnym hosťom.

Potvrdila sa zostava jednotlivých tímov, ktorá je veľmi rozmanitá aj preto, že predtým plánované preteky Tour Down Under a Okolo Kolumbie zrušili.

Preto sa viaceré družstvá rozhodli poslať svojich pretekárov do Južnej Ameriky," vysvetlil web cyclingnews.com.

Nechýba jednotka ostatných sezón Deceuninck Quick-Step, po novom už Quick-Step AlphaVinil s Belgičanom Remcom Evenepoelom v zostave.

Nasledujú Trek-Segafredo, Bora-Hansgrohe, Cofidis, Lotto Soudal, Movistar a Israel Start-Up Nation. Ide o tímy, ktoré už v Argentíne štartovali.

Zoznam účastníkov z WorldTour dopĺňajú Ineos Grenadiers a Astana Qazaqstan aj družstvá z kategórie prokontinenálnych tímov Eolo-Kometa, Drone Hopper-Androni Giocattoli, Bardiani-CSF a spomenutý TotalEnergies.

Vo farbách Ineosu by sa mali predstaviť taliansky šprintér Elia Viviani či elitný ekvádorský vrchár a olympijský víťaz z Tokia Richard Carapaz.

Israel Start-Up Nation by mal reprezentovať rovnako ako tento rok na pretekoch Okolo Slovenska štvornásobný víťaz Tour de France Christopher Froome.

"Peter Sagan absolvuje v Argentíne svoj debut v novom tíme, kým víťaz z roku 2020 Evenepoel sa vráti na miesto činu," uviedol cyclingnews.com.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagana čaká v Argentíne veľká konkurencia, vrátane Evenepoela