Saganovci opäť pretekali spolu, van Aert v závere našiel premožiteľa

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: Reuters)
Sportnet|21. aug 2022 o 16:14

Marco Haller dosiahol triumf pre domáci tím.

Bemer Cyclassics 2022

Jednorazové preteky (Hamburg - Hamburg 204,7 km):

1.

Marco Haller

Rakúsko

Bora-Hansgrohe

4:37:23 h

2.

Wout van Aert

Belgicko

Jumbo - Visma

+ 0 s

3.

Quinten Hermans

Belgicko

Intermarché-Wanty-Gobert

+ 0 s

4.

Jhonatan Narváez

Ekvádor

Ineos Grenadiers

+ 0 s

5.

Patrick Konrad

Rakúsko

Bora-Hansgrohe

+ 4 s

6.

Jasper Philipsen

Belgicko

Alpecin-Deceuninck

+ 9 s

31.

Peter Sagan

Slovensko

TotalEnergies

+ 13 s

113.

Juraj Sagan

Slovensko

TotalEnergies

+ 7:51 min

HAMBURG. Víťazom cyklistickej klasiky Bemer Cyclassics sa stal Marco Haller. Rakúšan uspel v súboji malej skupiny a dosiahol šiesty triumf v kariére.

V päťčlennej skupine nebol síce favoritom číslo jeden, no ťažil z dobrej práce tímového kolegu Patricka Konrada a napokon zdolal aj Wouta van Aerta.

Slovenský cyklista Peter Sagan prišiel do cieľa v pelotóne na 31. mieste, keď stratil 13 sekúnd. V šprinte pelotónu bol najrýchlejší Jasper Philipsen.

Prvých 130 kilometrov bolo rovinatých. Vo zvyšnej časti trate sa nachádzali aj malé kopce, ale dalo sa očakávať, že preteky vyvrcholia hromadným dojazdom.

Rovnako tomu bolo aj v predošlých ročníkoch.

V listine víťazov už pred nedeľňajšími pretekmi figurovali Arnaud Démare, Alexander Kristoff, Caleb Ewan, André Greipel či trikrát Elia Viviani. 

Stúpanie Waseberg, ktoré sa išlo trikrát (700 m, sklon 8,4%), sa však napokon ukázalo ako kľúčové. Pri poslednom prejazde sa oddelila skupina, v ktorej okrem spomenutých cyklistov boli aj Jhonatan Narváez a Quinten Hermans.

Pelotón už nedokázal zmazať manko. Jazdec tímu Bora-Hansgrohe mal v závere najviac síl a získal cenné víťazstvo pre domácim tím. Okrem toho sa po 404 dňoch teší aj Rakúsko, naposledy na Tour vyhral etapu Konrad.

Ak si odmyslíme národný šampionát v českom meste Mladá Vožice, tak bratia Saganovci absolvovali v drese tímu TotalEnergies prvé spoločné preteky.

Spoločnosť im robil aj Talian Daniel Oss, ktorý sa do súťažného kolotoča vrátil po nepríjemnom páde na Tour de France. Juraj Sagan obsadil 113. miesto.

Zaujímavosťou je, že v štartovej listine boli aj ďalšie dve bratské dvojice - Belgičania Oliver a Lawrence Naesenovci a Holanďania Marijn a Lars van den Bergovci, ktorí dokonca jazdia v konkurenčných tímoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Saganovci opäť pretekali spolu, van Aert v závere našiel premožiteľa