Jumbo si poradilo aj bez Van Aerta. V závere klasiky nemohlo prehrať

Dylan van Baarle vyhráva klasiku Omloop Het Nieuwsblad 2023.
Dylan van Baarle vyhráva klasiku Omloop Het Nieuwsblad 2023. (Autor: Reuters)
Miroslav Kováčik|25. feb 2023 o 16:10 (aktualizované 25. feb 2023 o 17:05)

Peter Sagan o popredné pozície nebojoval.

Omloop Het Nieuwsblad 2023

Belgická klasika (Gent - Ninove, 207 km):

1.

Dylan van Baarle

Holandsko

Jumbo-Visma

4:54:49 h

2.

Arnaud De Lie

Belgicko

Lotto Dstny

+ 20 s

3.

Christophe Laporte

Francúzsko

Jumbo-Visma

+ 20 s

4.

Alexander Kristoff

Nórsko

Uno-X Pro Cycling Team

+ 20 s

5.

Thomas Pidcock

Veľká Británia

Ineos Grenadiers

+ 20 s

6.

Davide Ballerini

Taliansko 

Soudal - Quick Step

+ 20 s

117.

Peter Sagan

Slovensko

TotalEnergies

+12:22 min

NINOVE. Holandský cyklista Dylan van Baarle sa stal víťazom pretekov Omloop Het Nieuwsblad, ktoré tradične otvárajú sezónu jarných klasík.

Jazdec tímu Jumbo-Visma hýril aktivitou ďaleko pred cieľom. Bol súčasťou štvorčlennej skupiny, ktorá zaútočila a následne sa zbavil aj svojich súperov.

Tridsaťročný cyklista vlani triumfoval na monumentálnej klasike Paríž - Roubaix a pri svojom prvom štarte v tejto sezóne dokázal zvíťaziť.

Tímu Jumbo-Visma chýbal v zostave Wout van Aert, no holandský tím najmä v závere dokonale režíroval preteky. Van Baarleho nasledovala štvorica cyklistov, no medzi nimi bol aj ďalší pretekár v žlto-čiernom drese.

Francúz Christophe Laporte sa logicky nepodieľal na znižovaní náskoku svojho kolegu, šetril sily a aj preto napokon obsadil tretie miesto.

V šprinte ho zdolal len 20-ročný Arnaud De Lie, hoci mal zakrvavenú nohu. Talentovaný Belgičan mnohým pripomína mladého Petra Sagana.

Slovenský cyklista sa v pretekoch dlho držal v hlavnej skupine, ale približne 43 kilometrov pred cieľom ho zachytili kamery, ako stratil kontakt s favoritmi.

Navyše, o pár sekúnd neskôr hneď dvakrát v krátkom čase spadol Anthony Turgis, čo bol ďalší nepríjemný úder pre TotalEnergies. Najlepším pretekárom tohto francúzskeho tímu bol napokon Dries van Gestel na 45. mieste.

Sagan obsadil 117. priečku so stratou 12:22 minúty. Nenadviazal tak na úspešné roky 2016 a 2017, keď na klasike Omloop Het Nieuwsblad obsadil dve druhé miesta. Zhodne ho vtedy zdolal Greg van Avermaet.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Jumbo si poradilo aj bez Van Aerta. V závere klasiky nemohlo prehrať