Príde Sagan o Paríž - Roubaix? Nemôže poriadne vystrieť nohu

Na snímke slovenský cyklista Peter Sagan na trati pretekov Okolo Flámska 2023.
Na snímke slovenský cyklista Peter Sagan na trati pretekov Okolo Flámska 2023. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|2. apr 2023 o 18:50

Trojnásobný majster sveta verí, že bude fit.

BRATISLAVA. Monumentálna klasika Okolo Flámska sa spája najmä s dvoma kľúčovými stúpaniami. Oude Kwaremont a Paterberg sú pokryté dlažobnými kockami a často sa na nich rozhoduje o víťazovi. 

Oude Kwaremont sa ide trikrát, pričom prvý raz je to ešte na méte 137 kilometrov pred cieľom. Je to predkrm pred tým, čo cyklistov v závere čaká. 

Peter Sagan oba kopce pozná veľmi dobre, no tentokrát sa pre neho preteky skončili ešte predtým, ako prvýkrát prišiel na Oude Kwaremont. 

Doplatil na chybu poľského pretekára Filipa Macejuka. Ten 140 kilometrov pred cieľom spravil veľkú chybu, keď sa snažil obísť pelotón po kraji cez mokrú trávu.

Keď sa však vracal na vozovku, spôsobil hromadný pád, po ktorom museli skončiť viaceré známe mená. Tim Wellens si zlomil ľavú kľúčnu kosť a musel absolvovať operáciu, Ben Turner svoje ambície nemohol naplniť.

VIDEO: Hromadný pád na pretekoch Okolo Flámska 2023

Na prvý pohľad sa zdalo, že Sagan bude pokračovať, no hoci pelotón spomalil, aby počkal jazdcov, ktorí boli v páde, dres slovenského majstra vidno nebolo.

Po niekoľkých minútach prišla správa o tom, že Sagan z pretekov odstúpil.

"Bol to dosť škaredý pád, spadol som na niečo ostré, pretože som si natrhol sval a nemôžem odvtedy poriadne vystrieť nohu. 

Navyše som našiel svoj bicykel zničený bez sedla, takže som musel dlho čakať," povedal Sagan v rozhovore pre RTVS.

Jeho posledná účasť na Okolo Flámska tak dopadla neslávne. Síce nebol favoritom na víťazstvo, no belgický monument od roku 2012 vždy dokončil.

Zároveň sa naskytá otázka, či bude žilinský rodák fit na ďalšie veľké preteky, ktoré v minulosti vyhral. Už o sedem dní je na programe Paríž - Roubaix.

VIDEO: Peter Sagan reaguje po Okolo Flámska 2023

"Dúfam, že o dva-tri dni budem v poriadku, snáď sa tá noha uzdraví," zaželal si.

Celkovo tímu TotalEnergies preteky nevyšli. Dokončila ich len trojica pretekárov, pričom najlepším výsledkom bolo 17. miesto Anthonyho Turgisa. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Príde Sagan o Paríž - Roubaix? Nemôže poriadne vystrieť nohu