Stretol som sa s McGregorom a takto som dopadol, žartoval Sagan

Peter Sagan po páde na pretekoch Paríž-Roubaix 2023.
Peter Sagan po páde na pretekoch Paríž-Roubaix 2023. (Autor: Reuters)
Miroslav Kováčik|9. apr 2023 o 22:35

Peter Sagan nedokončil posledný štart na Paríž-Roubaix.

BRATISLAVA. Dlhé roky patril počas kockových klasík k najväčším favoritom.

Súperi sa ho báli, nechceli s ním často spolupracovať. Bolo ťažké sa ho zbaviť a nikto si ho nechcel doviesť do cieľovej rovinky na zadnom kolese. 

V posledných rokoch však skvelá klasikárska forma Petra Sagana vyprchávala a čoraz viac sa dostávali do popredia jazdci okolo Van der Poela či Van Aerta.

Keď Žilinčan oznámil, že toto je jeho rozlúčková sezóna v cestnej cyklistike, bolo jasné, že bude mať poslednú šancu uspieť na obľúbených klasikách.

Dopadlo to však neslávne. Pre neho bolestivo, pre fanúšikov smutne.

Akoby si všetku smolu za celú svoju úspešnú kariéru vybral v priebehu ôsmich dní. Monumentálne klasiky Okolo Flámska a Paríž-Roubaix sa pre trojnásobného majstra sveta skončili skôr ako poriadne začali. 

Na zranenia reagoval s humorom

Na pretekoch Okolo Flámska mal smolu, nespadol vlastnou vinou. Doplatil na chybu Filipa Maciejuka, ktorého následne rozhodcovia diskvalifikovali. 

Benovi Turnerovi, Timovi Wellensovi (utrpeli zlomeniny, pozn.) ani Saganovi však toto rozhodnutie nevrátilo možnosť bojovať o slávne víťazstvo. 

Po páde si nebol slovenský cyklista istý, či o týždeň bude môcť nastúpiť na Paríž-Roubaix. A hoci jeho koleno nebolo stopercentne fit, víťaz monumentu z roku 2018 išiel znovu do najťažších jednodňových pretekov na svete.

Na cyklistov čakalo na trase z Compiègne do Roubaix 29 sektorov pokrytých dlažobnými kockami. Celkovo išlo o 54,5 kilometra pavé.

Prvým prešiel Slovák bez problémov. Komentátori Eurosportu ho chválili za to, ako dobre pozične jazdí a využíva bohaté skúsenosti. 

Potom však prišiel druhý sektor - Viesly à Quiévym.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Stretol som sa s McGregorom a takto som dopadol, žartoval Sagan