Jazdil opitý a súd ho potrestal. Za svoju chybu sa Sagan ospravedlnil

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: Reuters)
Miloslav Šebela|28. jún 2023 o 16:10 (aktualizované 28. jún 2023 o 20:55)

Slovenský cyklista dostal podmienečný trest.

BRATISLAVA. Tri dni pred štartom Tour de France sa Peter Sagan dozvedel negatívne správy. V stredu mu súd v Monaku uložil trojmesačný podmienečný trest a tiež udelil zákaz šoférovania na rovnaké obdobie.

Informáciu priniesol denník Monaco Matin.

Trojnásobného majstra sveta prichytili policajti šoférovať pod vplyvom alkoholu. Priestupku sa mal dopustiť 12. mája, keď šoféroval skúter.

Hliadka ho podľa zápisnice zastavila o 11.35 h, pretože jazdil riskantne a bolo na ňom badať, že môže byť pod vplyvom alkoholu.

Slovenského cyklistu predviedli na policajnú stanicu, kde mu namerali 1,46 mg/l alkoholu v krvi, čo sú približne 3 promile alkoholu.

Sagan vraj vysvetľoval, že strávil noc v klube a ráno mal stretnutie s kamarátom. Saganov obhajca Thomas Giaccardi na súde tvrdil, že jeho klient sa práve vrátil z USA.

Vzhľadom na únavu v dôsledku nedostatku spánku a časový posun si vraj "neuvedomil, že môže mať stále vysoký zostatkový alkohol."

Saganov obhajca dúfal, že jeho klient dostane za priestupok pokutu. Argumentoval, že Sagan pri výkone svojho povolania potrebuje používať auto. 

Prokurátor zase upozornil, že ide o športovú osobnosť, ktorá by mala ísť mladým ľuďom príkladom.

Sagan sa na sociálnych sieťach ospravedlnil.

"Veľmi ma mrzí, že som to v slabej chvíli pokazil. Chcem sa ospravedlniť mojej rodine, priateľom, tímu, sponzorom a každému, kto ma podporuje.

Zaviazal som sa poučiť z tejto chyby a stať sa lepším človekom v budúcnosti. Ďakujem," uviedol slovenský cyklista na instagrame. 

VIDEO: Peter Sagan sa ospravedlnil /zdroj: instagram/

Denník Monaco Matin doplnil, že to nie je prvý prípad, kedy Sagan šoféroval pod vplyvom alkoholu. Prvý incident mal pred dvomi rokmi.

Slovenského cyklistu čaká od soboty štart na poslednej Tour de France a v úvode augusta sa predstaví na majstrovstvách sveta.

„Mojim cieľom je, čo najlepšie zvládnuť Tour de France. Prísť do Paríža bez zranení. Potom sa sústredím na majstrovstvá sveta. Najskôr v cestnej cyklistike a potom aj v horskej cyklistike. Mám pred sebou veľa cieľov.

Určite by ma potešilo, ak by som sa dokázal nominovať na olympijské hry v Paríži,“ hovoril slovenským novinárom o nadchádzajúcich cieľoch. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Jazdil opitý a súd ho potrestal. Za svoju chybu sa Sagan ospravedlnil