Sagan mal v závere dobrú pozíciu, urobil však zlé rozhodnutie

Peter Sagan (v pozadí) sleduje víťazné gesto Marka Cavendisha.
Peter Sagan (v pozadí) sleduje víťazné gesto Marka Cavendisha. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|16. mar 2022 o 16:20 (aktualizované 16. mar 2022 o 16:43)

Z víťazstva sa tešil Brit Mark Cavendish.

Miláno - Turín 2022

jarná klasika: (Magenta - Rivoli, 199 km):

1.

Mark Cavendish

Veľká Británia

Quick-Step Alpha Vinyl

4:31:22 h

2.

Nacer Bouhanni

Francúzsko

Arkéa Samsic

+ 0 s

3.

Alexander Kristoff

Nórsko

Intermarché - Wanty - Gobert

+ 0 s

4.

Max Kanter

Nemecko

Movistar

+ 0 s

5.

Peter Sagan

Slovensko

TotalEnergies

+ 0 s

6.

Andrea Vendrame

Taliansko

AG2R Citroën

+ 0 s

RIVOLI. Slovenský cyklista Peter Sagan útočil na talianskej klasike Miláno - Turín na popredné priečky. Dokonca to dlho vyzeralo tak, že môže pomýšľať aj na víťazstvo, ktoré by bolo jeho 120. v profesionálnej kariére.

Záver rovinatej klasiky, ktorá po 199 kilometroch finišovala v meste Rivoli, bol pomerne technický. V poslednom kilometri boli až dve zákruty - prvá 700 a druhá 400 metrov pred cieľovou čiarou.

Sagan obe zákruty zvládol a bol na veľmi dobrej pozícii. Potom však spravil chybu, keď stavil na nesprávne zadné koleso. Trojnásobný majster sveta sa "zavesil" za Nacera Bouhanniho, ktorý bol 300 metrov pred cieľom pred ním.

Aj Francúz bol však vpredu príliš skoro a začal sa obzerať. V tom sa vedľa neho prehnal Michael Morkov a vytvoril komfortnú pozíciu Markovi Cavendishovi. Prakticky rovnaký scenár ako z minuloročnej Tour de France.

Sagan sa následne trochu vyviezol za Bouhannim, ale už sa nemal ako dostať dopredu. Spočiatku sa tlačil až príliš doľava a následne sa mu zavrel priestor aj na pravej strane popri bariére. Potom už nemal šancu zvíťaziť.

Napriek tomu dosiahol slovenský cyklista svoje druhé najlepšie umiestnenie v sezóne po tom, čo v druhej etape pretekov Tirreno Adriatico finišoval štvrtý. Po tejto etape z pretekov zo zdravotných dôvodov odstúpil.

Sagan sa na sociálnych sieťach priznal, že záver pretekov Miláno - Turín bol veľmi rýchly a tiež poďakoval svojim kolegom z tímu za fantastickú prácu.

Cavendish sa v tejto sezóne tešil už z tretieho triumfu. Predtým ovládol po jednej etape na pretekoch Okolo Ománu a tiež Okolo SAE.

"Je to moja prvá účasť na pretekoch Miláno - Turín. Samozrejme, je to klasika, takže som mal na víťazstvo iba jeden pokus. Som veľmi šťastný. Tím kontroloval preteky celý deň, odviedol skvelú prácu a som rád, že som ju dokončil.

V závere to nebolo jednoduché, pretože pár jazdcov začalo skôr. Každý však vie ako dobrý je Michael (Morkov) a vedel som, že ma dostane dopredu. Mal som vďaka tomu najlepšiu šancu na víťazstvo a vyšlo to," povedal Cavendish.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan mal v závere dobrú pozíciu, urobil však zlé rozhodnutie