Sagan končí v Bore úspechom, vyhral kritérium Giro d'Italia v Dubaji

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: SITA - Martin Medňanský)
TASR, SITA|6. nov 2021 o 13:55 (aktualizované 6. nov 2021 o 14:02)

Víťazstvo si vyšpurtoval.

DUBAJ. Slovenský cyklista Peter Sagan sa stal víťazom premiérového ročníka kritéria Giro d'Italia v Dubaji.

V závere sa dostal do úniku spoločne s Kolumbijčanom Eganom Bernalom a víťaza tohtoročného Gira vo finiši tesne zdolal.

Informáciu priniesol taliansky denník Gazzetta dello Sport.

Kritérium sa uskutočnilo počas medzinárodnej výstavy EXPO v Dubaji. Podujatie pripravili v rámci prezentácie Talianska organizátori Gira z RCS Sport v spolupráci so Športovou radou Dubaja a EXPO.

Sagan štartoval v Emirátoch ešte v drese tímu Bora-Hansgrohe ako víťaz bodovacej súťaže z tohtoročného Gira. Od nasledujúcej sezóny však bude 31-ročný Žilinčan súčasťou francúzskeho zoskupenia TotalEnergies.

"Som veľmi rád, že som mohol prísť na tieto preteky. Pre každého účastníka Giro d'Italia to bolo výnimočné podujatie. Zišli sa tú top jazdci z tohtosezónneho Gira," zhodnotil Peter Sagan podľa webu cyclingnews.com a pokračoval:

"Od začiatku som sa snažil držať v popredí, aby som zbieral body v bodovacej súťaži. Po dvoch šprintoch som videl, že Elia (Viviani, pozn.) je o poznanie lepší, preto som skúsil inú taktiku. Šlo sa skutočne veľmi rýchlo.

Rozhodol som sa počkať si na posledné dve kolá. Všetko sa zomlelo rýchlo, ja som sa až v poslednom okamihu pripojil k trom unikajúci jazdcom. Takmer som to nestihol."

Na podujatí sa predstavili aj majster sveta v časovke Filippo Ganna (obaja Ineos Grenadiers) či ďalší Talian Elia Viviani (Cofidis).

Cyklisti absolvovali dokopy 30 kôl na okruhu dlhom 2,1 kilometra. Celkovo sa tak súťažilo na trati dlhej 63 km.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Giro d'Italia»Sagan končí v Bore úspechom, vyhral kritérium Giro d'Italia v Dubaji