Saganove zranenia nie sú vážne. Je to súčasť pretekania, hovorí

Peter Sagan na pretekoch Okolo Beneluxu 2021.
Peter Sagan na pretekoch Okolo Beneluxu 2021. (Autor: Reuters)
Miroslav Kováčik|30. aug 2021 o 20:12

Slovenský cyklista sa nevyhol pádu.

BRATISLAVA. Mala to byť jednoduchá skúška s očakávanou šprintérskou koncovkou. Úvodná etapa cyklistických pretekov Okolo Beneluxu ale ponúkla zaujímavú zápletku, v ktorej hral hlavnú úlohu bočný vietor. 

Ten rozdelil pelotón na viacero skupín, pričom na selekcie doplatil aj Peter Sagan. Nebol to však jediný problém, ktorý ho na trase do Dokkumu postretol. 

Približne 24 kilometrov pred cieľom mal pád. Nezachytili ho televízne kamery, no roztrhnutý dres i nohavice neboli dobrým znamením. Sagan sa poriadne čertil, ale napokon si sadol späť na bicykel a etapu dokončil. 

"Nevyzerá to by nič vážne, no Petrove šance bojovať v šprinte sa rozplynuli," povedal pre web tímu Bora-Hansgrohe športový riaditeľ Ján Valach. 

Sagan sa teší na ďalšie etapy 

Pre trojnásobného majstra sveta ide o prvé preteky od Tour de France, ktoré pre zranenie kolena nedokončil. V etape mal súperiť s viacerými elitnými šprintérmi, ale druhý pád v priebehu 65 dní ho vyradil z hry. 

Našťastie to však vyzerá tak, že na podujatí, ktoré sa v minulosti volalo BinckBank Tour či Eneco Tour, by mal pokračovať. Zrejme nie je ohrozený ani jeho premiérový štart na Okolo Slovenska (15. - 19. septembra). 

"Nešťastný štart do pretekov Okolo Beneluxu, ale aj to je súčasť pretekania. Mal som pád v jednoduchej časti prvej etapy. Teším sa na ďalšie," stroho zhodnotil rodák zo Žiliny etapu na sociálnych sieťach. 

Valach ocenil ďalších slovenských cyklistov, ktorí sa pretekov zúčastňujú. "Erik Baška a Juraj Sagan odviedli dobrú prácu v úvode, keď kontrolovali únik." 

Medzi Belgičanmi vzplanuli vášne

Z víťazstva v etape sa napokon tešil Belgičan Tim Merlier, ktorý potvrdzuje, že je jeden z najlepších šprintérov. A to jazdí za Alpecin-Fenix, teda za tím, ktorý patrí do druhej výkonnostnej kategórie. 

Tento rok však dokázal vyhrať etapu na Tour aj na Gire.

"Bolo to hektické. V záverečnom kilometri som dobre vyšiel z poslednej zákruty. Potom som už len čakal na správnu chvíľu, keď začnem svoj šprint. Je to skvelé víťazstvo pre tím," povedal Merlier, ktorého cituje aj web sporza.be. 

Kým jeden Belgičan sa po etape tešil, medzi ďalšími dvoma vzplanuli vášne. Remco Evenepoel sa hneval na krajana Gianniho Vermeerscha, pretože po kolízii s ním mal problémy s bicyklom, ktoré ho stáli takmer minútovú stratu. 

"Idem v skupine a ty ideš krížom. Neutekaj, ale priznal svoju chybu. Budeš sa mi teraz smiať do očí? Ale, chlapče," povedal Evenepoel. Zaujímavosťou je, že obaja sú v nominácii Belgicka na európsky šampionát v talianskom Trente. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Saganove zranenia nie sú vážne. Je to súčasť pretekania, hovorí