Po kolapse ho museli resuscitovať. Stav belgického cyklistu sa zlepšil

Nathan van Hooydonck.
Nathan van Hooydonck. (Autor: Reuters)
Miloslav Šebela|12. sep 2023 o 13:44 (aktualizované 12. sep 2023 o 20:25)

Van Hooydonck zrejme dostal infarkt za volantom.

BRATISLAVA. Profesionálny cyklista Nathan van Hooydonck mal dopravnú nehodu a vo vážnom stave ho previezli do nemocnice.

Spôsobil nehodu práve belgický cyklista, ktorý viezol na mieste spolujazdca tehotnú ženu. Van Hoydonck zastavil na svetelnej križovatke, no v jednej chvíli dal auto do pohybu. Na krátkom úseku narazil do piatich áut.

K nehode neprišlo vo veľkej rýchlosti. Podľa polície mu prišlo v tom momente zle. Je možné, že dostal infarkt a jeho auto sa následne dalo do pohybu.

"Vodiča museli na mieste resuscitovať a do nemocnice ho previezli vo veľmi vážnom stave. Žena, ktorá bola na mieste spolujazdca, nie je vážne zranená a odviezli ju do nemocnice na pozorovanie," cituje denník Het Nieuwsblad zástupcu miestnej polície Patricka De Smedta.

Ďalší účastníci dopravnej nehody utrpel len ľahké zranenia. 

S odstupom niekoľkých hodín priniesol tím Jumbo-Visma pozitívne správy:

"Nathan Van Hooydonck sa prebudil. Neutrpel žiadne zranenia v dôsledku dopravnej nehody, ktorá sa dnes odohrala. Jeho zdravotný stav nie je kritický. 

Ďalšie lekárske vyšetrenia musia určiť, prečo Nathan pri šoférovaní skolaboval. Chceme sa poďakovať všetkým za správy a tiež zdravotníckemu personálu v nemocnici za to, že sa o Nathana a jeho rodinu tak dobre starali."

Dvadsaťsedemročný Belgičan patrí medzi najlepších domestikov tímu Jumbo-Visma. Jonasovi Vingegaardovi pomáhal vlani aj tento rok pri jeho triumfoch na Tour de France a v roku 2021 bol pri víťazstve Primoža Rogliča na Vuelte.

Medzi profesionálmi zatiaľ nedosiahol žiadne víťazstvo. Tento rok však bol k nemu blízko, keď na klasike Kuurne - Brussel - Kuurne skončil druhý.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Po kolapse ho museli resuscitovať. Stav belgického cyklistu sa zlepšil