Siahol si na dno síl. Van der Poel vyhral generálku na Okolo Flámska

Mathieu van der Poel.
Mathieu van der Poel. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|30. mar 2022 o 17:09

V závere zdolal Belgičana Tiesja Benoota.

Dwars door Vlaanderen 2022

Klasika: (Roeselare - Waregem, 183,7 km):

1.

Mathieu van der Poel

Holandsko

Alpecin-Fenix

4:05:39 h

2.

Tiesj Benoot

Belgicko

Jumbo-Visma

+ 1 s

3.

Thomas Pidcock

Veľká Británia

Ineos Grenadiers

+ 5 s

4.

Victor Campenaerts

Belgicko

Lotto Soudal

+ 5 s

5.

Nils Politt

Nemecko

Bora-Hansgrohe

+ 5 s

6.

Stefan Küng

Švajčiarsko

Groupama - FDJ

+ 5 s

WAREGEM. Víťazom belgickej klasiky Dwars door Vlaanderen, ktorá je tradičnou generálkou pred Okolo Flámska, sa stal Mathieu van der Poel.

Holandský jazdec tímu Alpecin-Fenix predviedol v závere šikovnú jazdu. Dva kilometre pred cieľom reagoval na útok Tiesja Benoota, spoločne si vytvorili náskok a následne ukázal, že je rýchlejší než Belgičan.

Nadviazal tak na úspech z roku 2019 a potvrdil, že hoci nemá za sebou veľa súťažných dní, pred flámskym monumentom má výbornú formu.

"Siahol som si na dno síl. Cítil som sa dobre, ale nie najsilnejší vo vedúcej skupine. Niekoľkokrát som musel zalepiť dieru a naozaj to bolelo, no myslím si, že som zašiel perfektné finále," citoval ho portál Cycling News.

Na treťom mieste finišoval majster sveta v cyklokrose Thomas Pidcock.

S pódiovým umiestnením bol spokojný, ale pomohol pomýšľať aj na vyššie méty, keďže tím Ineos Grenadiers mal v závere ako jediný dvojčlenné zastúpenie. Napokon ôsmy skončil ďalší Brit Ben Turner.

Dôležitý moment pretekov sa udial približne 67 kilometrov pred cieľom, keď sa v stúpaní Berg Ten Houte odčlenila od pelotónu skupina okolo van der Poela, Pidcocka či rekordéra v hodinovke Victora Campenaertsa.

Tento útok včas nezachytil Tadej Pogačar a hoci sa následne snažil dostať späť do čela pretekov, napriek veľkému úsiliu sa mu to nepodarilo. Napokon skončil na desiatom mieste, keď ho v závere prešpurtoval krajan Jan Tratnik.

Vedúca skupina dobre spolupracovala a až v záverečných desiatich kilometroch boli diváci svedkami viacerých útokov. Skúšal to aj Campenaerts, ktorý veľmi túžil vyhrať na domácej pôde, ale napokon pre neho zostala štvrtá priečka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Siahol si na dno síl. Van der Poel vyhral generálku na Okolo Flámska