Cavendish blízko podpisu novej zmluvy, objavil sa na sústredení v tíme Astana

Britský cyklista Mark Cavendish.
Britský cyklista Mark Cavendish. (Autor: Reuters)
TASR|20. dec 2022 o 14:51

Po odchode z belgickej stajne Quick-Step Alpha Vinyl je momentálne bez zmluvy.

ALICANTE. Rekordér v počte etapových víťazstiev na Tour de France Mark Cavendish je blízko k podpisu zmluvy s kazašskou stajňou Astana Qazaqstan. Britský cyklista sa v utorok objavil v tímovom hoteli počas prípravného kempu na španielskom pobreží Costa Blanca.

Spolu s ním bol na mieste aj holandský šprintér Cees Bol, ktorému sa po sezóne skončila zmluva s tímom DSM, informuje portál Velonews.

Tridsaťsedemročný Cavendish sa po niekoľkých nevydarených sezónach vrátil vlani do stajne Quick-Step Alpha Vinyl a opäť zbieral veľké úspechy. V roku 2021 zaznamenal štyri víťazstvá na Tour de France a vyrovnal rekordný zápis legendárneho Eddyho Merckxa, obaja majú na konte 34 etapových vavrínov z najslávnejších pretekov sveta.

Tento rok pridal triumf na Giro d´Italia a pripísal si celkovo päť víťazstiev, no s vedením belgickej stajne sa nedohodli na ďalšej spolupráci. Cavendish si tak v podstate už od leta hľadal nové angažmán, no doteraz neúspešne. "Manx Missile" nazbieral počas bohatej kariéry až 161 víťazstiev.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Cavendish blízko podpisu novej zmluvy, objavil sa na sústredení v tíme Astana