Bora sa od príchodu Sagana veľmi zmenila. Už víťazí aj v kopcoch

Jai Hindley s trofejou pre víťaza Giro d'Italia 2022.
Jai Hindley s trofejou pre víťaza Giro d'Italia 2022. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|29. máj 2022 o 20:00

Jai Hindley ako prvý Austrálčan vyhral Giro d’Italia.

BRATISLAVA. Keď sa pred piatimi rokmi stala Bora-Hansgrohe tímom kategórie WorldTour, jej najväčšou hviezdou bol Peter Sagan.

Primárnymi cieľmi boli úspechy na jarných klasikách, v jednotlivých etapách či zisk zeleného dresu na Tour de France.

V tíme mala tiež výborných šprintérov ako Sam Bennett alebo Pascal Ackermann. Aj oni sa veľkou mierou podieľali na zbieraní víťazstiev, ktorých bolo už v prvých dvoch sezónach po 33. 

Víťazstvá v celkových klasifikáciách však boli skôr výnimkou ako pravidlom. To platilo aj o umiestneniach v Top 10 na trojtýždňových podujatiach.

Z tohto hľadiska bol prelomový rok 2019. Dve šieste miesta Poliaka Rafala Majku (Giro a Vuelta) či výborné štvrté miesto Nemca Emanuela Buchmanna na Tour de France ukázali tímu nové možnosti.

A možno aj preto, že úspechov Sagana bolo postupne menej, sa začala meniť aj filozofia tímu. Potvrdili to aj viaceré zmeny pred aktuálnou sezónou.

Vôbec ako prvý Austrálčan

Áčkové hviezdy ako Sagana či Ackermanna nenahradili typologicky podobní jazdci, ale zdatní vrchári - Aleksander Vlasov, Sergio Higuita a Jai Hindley. 

A úspechy sa dostavili rýchlo. Prekonali všetky očakávania. Akoby to ani nebol tím Bora, ale skôr jeho nová verzia Bora 2.0.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Bora sa od príchodu Sagana veľmi zmenila. Už víťazí aj v kopcoch