Má za sebou ďalšiu operáciu, Bernal ďakuje lekárom aj Bohu

Egan Bernal.
Egan Bernal. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. feb 2022 o 15:50

Kolumbijčan je v nemocnici po nehode na bicykli.

BRATISLAVA. Kolumbijský cyklista Egan Bernal po početných lekárskych zákrokoch musel absolvovať ešte jednu operáciu chrbtice a dopadla úspešne.

Lekári z Univerzitnej nemocnice La Sabana neďaleko kolumbijského hlavného mesta Bogoty vyhlásili, že operácia sa udiala bez komplikácií a počas nej dosiahli biomechanickú stabilitu krčnej chrbtice.

Informoval o tom aj portál ORF.

Víťaz Tour de France z roku 2019 je v nemocnici od pondelka minulého týždňa, keď počas tréningu narazil v plnej rýchlosti do stojaceho autobusu. Zrejme si nevšimol, že autobus pred ním medzitým zastavil, aby vysadil cestujúcich.

Podľa lekárov jazdec tímu Ineos Grenadiers utrpel viaceré zlomeniny vrátane stehennej kosti na pravej nohe či jabĺčka v kolene, mal aj prepichnuté pľúca.

Po spomenutých chirurgických zákrokoch Bernal môže hýbať s končatinami a z najhoršieho je vonku. Na instagrame sa medzitým objavila aj jeho prvá fotografia z kliniky s ortézou na krku a hadičkami.

Neskôr na twitteri špecialista na dlhé etapové preteky uviedol, že existovala až 95-percentná šanca, že skončí na invalidnom vozíku alebo dokonca zomrie. Poďakoval sa za podporu všetkým fanúšikom, lekárom a rodinným príslušníkom.

"Ďakujem všetkým dobrým ľuďom, lekárskym špecialistom aj Bohu, že stáli pri mne a dokázali aj nemožné," napísal vlaňajší víťaz pretekov Giro d'Italia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Má za sebou ďalšiu operáciu, Bernal ďakuje lekárom aj Bohu