Cyklistická únia oficiálne oznámila Armstrongovi odobratie titulov

Lance Armstrong
Lance Armstrong (Autor: TASR/AP)
TASR|11. dec 2012 o 10:28

Ak sa Armstrong neodvolá, príde aj o bronzovú olympijskú medailu z roku 2000.

NEW YORK. Medzinárodná cyklistická únia (UCI) oficiálne oznámila Lanceovi Armstrongovi, že mu odobrala všetky tituly, ktoré získal po júli 1998. Američan má teraz tri týždne na odvolanie.

"Právnikovi Lancea Armstronga sme 6. decembra oznámili, že sme anulovali všetky jeho výsledky od 1. augusta 1998. Má tri týždne na odvolanie," cituje agentúra Reuters slová Enrica Carpaniho z UCI.

Štyridsaťjedenročný Texasan, ktorý získal rekordných sedem titulov na prestížnych pretekoch Tour de France, dostal za užívanie dopingu doživotný zákaz činnosti.

Antidopingová agentúra USA (USA) zverejnila rozsiahlu správu o dopingových praktikách, podľa ktorej bol Armstrong súčasťou najsofistikovanejšieho, najprofesionálnejšieho a najúspešnejšieho dopingového programu v histórii športu. UCI trest udelený agentúrou ratifikovala v októbri.

Pokiaľ by sa Armstrong v lehote neodvolal, príde tiež o bronzovú olympijskú medailu v časovke z roku 2000. "Musíme počkať, kým neuplynie lehota," reagoval prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Jacques Rogge.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Cyklistická únia oficiálne oznámila Armstrongovi odobratie titulov