Rusov a Bielorusov odpísali ďalšie dve federácie. Majú zákaz štartu

Jednou z federácii, ktorá zakázala ruským a bieloruským športovcom štart, je Svetová curlingová federácia.
Jednou z federácii, ktorá zakázala ruským a bieloruským športovcom štart, je Svetová curlingová federácia. (Autor: TASR/AP - Ilustračná fotka)
SITA|5. mar 2022 o 15:22

Curlingová a gymnastická federácia okrem zákazu štartu športovcov z Ruska a Bieloruska zrušili aj plánované podujatia v týchto krajinách.

BRATISLAVA. Ruská invázia na Ukrajinu naďalej výrazne zasahuje do športového sveta. Rusko a Bielorusko postihli viaceré celoplošné športové sankcie.

Tie najvýraznejšie sa dotýkajú účasti hokejistov na svetovom šampionáte vo Fínsku alebo futbalistov, ktorí nemôžu bojovať v baráži o MS vo futbale 2022.

Aj paralympijské hry, ktoré sa začali v piatok, sú bez športovcov z týchto krajín. Sankcie volí čoraz viac športových zväzov. Najnovšie sa k ním pridali gymnasti a curleri.

Medzinárodná gymnastická federácia oznámila, že ruskí a bieloruskí športovci, funkcionári a rozhodcovia sa nebudú môcť zúčastňovať na ich podujatiach až do odvolania.

Rovnaké postavenie zaujala aj svetová curlingová federácia, ktorá zakázala ich štart do konca sezóny.

Oba športy zrušili podujatia naplánované v Rusku vrátane majstrovstiev Európy v curlingu v Perme a zastávky Svetového pohára v športovej gymnastike.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Rusov a Bielorusov odpísali ďalšie dve federácie. Majú zákaz štartu