Bez Ronalda je Juventus polovičný. Dokazujú to viaceré štatistiky

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. (Autor: TASR/AP)
TASR|29. nov 2020 o 10:58

Turínčania naposledy zaváhali s Beneventom.

RÍM. Futbalisti Juventusu Turín majú v tejto sezóne talianskej ligy dve tváre. S Cristianom Ronaldom vyhrávajú a strieľajú góly, bez neho sa strelecky trápia a nevedia zdolať ani outsiderov.

Dôkazom ako citeľne portugalská hviezda chýba obhajcovi titulu, bol sobotňajší duel najvyššej talianskej súťaže v Benevente, kde nováčik vydrel s veľkým favoritom bod za remízu 1:1.

Ronaldo nebol ani na súpiske, keďže mu po náročnom programe v kombinácii reprezentácia, Liga majstrov a Serie A doprial tréner Andrea Pirlo voľno.

"Z Ligy majstrov si odniesol drobný šrám a potreboval si oddýchnuť. Každý hráč občas potrebuje pauzu," zdôvodňoval absenciu Ronalda tréner Pirlo a vyzdvihol jeho dôležitosť pre mužstvo.

"Každý tím je závislý na Ronaldovi. Takisto to bolo v Reale Madrid, kde strieľal veľa gólov. Je pre nás veľmi dôležitý hráč, no na druhej strane, aj bez neho by sme mali nájsť cestu k víťazstvám," doplnil Pirlo.

Bez prehry, ale až piaty

Juventus viedol po góle Alvara Moratu z 21. minúty, ale Benevento v nadstavenom čase prvého polčasu vyrovnalo.

K odrazenej lopte dostal Gaetano Letizia a krásnym volejom prekonal brankára Wojciecha Szczesneho.

Pri Ronaldovej absencii dostal šancu v útoku Paulo Dybala, ale šance sa nechopil. Argentínčan v prvom polčase zahodil niekoľko šancí a na svoj prvý gól v tejto sezóne stále čaká.

V závere sa Juventus snažil strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale gól už nedal. Navyše, po záverečnom hvizde dostal za protesty červenú kartu Morata.

Juventus je v tabuľke až na piatom mieste, hoci v deviatich dueloch ani raz neprehral. Na konte má však len štyri víťazstvá a päť remíz. Turínčania majú skóre 18:7, no v troch zápasoch bez Ronalda len 3:3.

Skóroval v každom zápase

O tom ako citeľne Ronaldo tímu chýba, svedčí aj fakt, že Juventus pri jeho absencii ani raz nevyhral a získal len tri body za remízy 1:1 v Crotone, doma s Veronou a v Benevente.

S Ronaldom na ihrisku má Juventus skóre 14:2. Zakopol aj s ním, ale body z ihrísk rímskych tímov AS a Lazio majú úplne inú hodnotu.

Portugalčan na pôde AS pri remíze 2:2 strelil oba góly a bod pre svoj tím zachránil vyrovnávajúcim zásahom, hoci jeho tím hral bez vylúčeného hráča.

Na ihrisku Lazia poslal Ronaldo svoj tím do vedenia, štvrťhodinu pred koncom ho Pirlo vystriedal a Rimania v 95. minúte vyrovnali.

Cristiano Ronaldo v zápase proti rímskemu Laziu.
Cristiano Ronaldo v zápase proti rímskemu Laziu. (Autor: TASR/AP)

Ronaldo strávil v tejto sezóne na ihrisku 460 minút a strelil osem gólov, z toho dvakrát sa presadil z bieleho bodu. Skóroval v každom zápase, dokonca aj v Spezii, kde prišiel po prekonaní koronavírusu na ihrisko v 65. minúte za stavu 1:1 a dvoma gólmi zariadil víťazstvo 4:1.

"Keď nám chýbajú skúsení hráči a osobnosti, tak sa trápime," skonštatoval podľa agentúry AFP Pirlo, ktorému v Benevente okrem Ronalda chýbali aj zranení obrancovia Giorgio Chiellini a Leonardo Bonucci.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Bez Ronalda je Juventus polovičný. Dokazujú to viaceré štatistiky