Cristiano Ronaldo chce stihnúť šláger s Barcelonou

SITA|13. nov 2009 o 15:40

Portugalský krídelník Cristiano Ronaldo verí, že ho zdravotné problémy s členkom nepripravia o jeho prvé "El Clásico".

MADRID. Portugalský krídelník Cristiano Ronaldo verí, že ho zdravotné problémy s členkom nepripravia o jeho prvé "El Clásico", teda tradične vyhrotený súboj Realu Madrid s FC Barcelona.

Najdrahší hráč v histórii svetového futbalu sa neobjavil na súťažnom trávniku od 10. októbra, kedy sa mu obnovilo zranenie pravého členka v zápase kvalifikácie MS 2010 s Maďarskom. Jeho Real Madrid sa na pôde barcelonského Nou Campu predstaví 29. novembra.

"Čakajú nás ešte zápasy v lige s Racingom Santander a v Lige majstrov s FC Zürich, ale v prvom rade chcem byť pripravený na Barcu, pretože pôjde o jedno z najdôležitejších stretnutí. Prirodzene, že by som si rád zahral už pred ním," vyhlásil Ronaldo, ktorý sa chystá navštíviť holandského špecialistu Nieka van Dijka.

Ten operoval Ronaldov pravý členok už minulý rok a teraz by mu dal dať odpoveď na otázku, ako dlho ešte bude musieť pauzovať.

"Nie som lekár, ale môžem povedať, že sa cítim každým dňom lepšie. Už som začal behať a dúfam, že budúci týždeň budem môcť trénovať s tímom. Musíme však počkať, ako na to členok zareaguje. Som z toho nervózny, pretože nemôžem robiť to, čo mám najradšej - hrať futbal," nechal sa počuť 24-ročný Portugalčan, ktorý od zranenia v zápase LM s Olympique Marseille už vynechal 9 zápasov Realu.

Zahanbujúce vypadnutie svojich spoluhráčov v šestnásťfinále Kráľovského pohára s treťoligovým Alcorcónom komentoval Ronaldo lakonicky: "Futbal niekedy prináša takéto prekvapenia. Musíme sa sústrediť na domácu súťaž a Ligu majstrov."

Nachádzate sa tu:
Domov