Corgoň liga: Bútora už nie je trénerom Dubnice

Juraj Bútora
Juraj Bútora (Autor: tasr)
SITA|5. aug 2008 o 16:04

Len 3 kolá nového ročníka najvyššej futbalovej súťaže Slovenska vydržal v pozícii hlavného trénera MFK Dubnica Juraj Bútora.

DUBNICA NAD VÁHOM 5. augusta (SITA) - Vedenie účastníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2008/09 MFK Dubnica sa v pondelok po troch kolách novej sezóny rozhodlo odvolať doterajšieho hlavného trénera Juraja Bútoru.

Vyhadzov Bútoru už po 3 kolách, dôvodom 3 prehry

Príčinou boli tri prehry, keď Dubničania postupne nestačili na Spartak Trnava (1:2), Slovan Bratislava a MFK Košice (oba duely 1:3). "Veľmi ma to prekvapilo, myslím si, že po troch kolách to bolo určite nečakané. Ale musím sa s tým zmieriť, trénerský chlebík je už jednoducho taký. Ťažko sa mi o tom rozpráva," povedal na úvod pre agentúru SITA odvolaný kouč Dubnice.

Juraj Bútora bol vo funkcii od 5. kola Corgoň ligy 2007/08, keď nahradil Antona Dragúňa. Zaujímavosťou je, že aj vtedy (už po 4. kole) siahli k výmene kormidelníkov ako prví jednoznačne Považania.

Môže trénovať juniorov

V súčasnosti už bývalý lodivod MFK si uvedomuje, čo ho stálo miesto, keďže takto mu to vysvetlilo vedenie mužstva.

"Nepresvedčivé výkony a tri prehry. Dubnica má určite vyššie ambície, preto musel prísť tento krok. Myslím si však, že mužstvo aj v Košiciach predviedlo dobrý výkon. Neboli sme o nič horší ako domáci, akurát sme nedokázali premieňať šance. Navyše, niektorí hráči neboli až takými oporami, ako sme to od nich čakali. Dúfal som, že už v najbližšom domácom zápase to prelomíme. Chalanom pochopiteľne držím palce, aby sa im v budúcnosti darilo," vyhlásil Juraj Bútora.

Zástupcovia Dubnice mu ponúkli pozíciu trénera juniorského tímu. "Mám týždeň na rozmyslenie. Určite chcem zostať pri trénovaní, aj keď nemám známe futbalové meno. Mám k trénovaniu vzťah, čo je veľmi dôležité. Najradšej by som však koučoval seniorský tím," dodal J. Bútora.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Corgoň liga: Bútora už nie je trénerom Dubnice